Darin - Nyhetsmorgon

 
 
 
 

Darin - Metropol 93,8 Eftermiddag

 
Lyssna från 1:07:45 - 1:33:00
 
 
http://t.sr.se/1yjVLOH
 
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/517174?programid=4719

Darin - Intervju Musikplats Stockholm P4

 
 
 
För ett par år sedan kände Darin att det var dags för något annat. Förra albumet kallade han därför Exit, som ett tecken på att det var tid att gå vidare. I Musikplats Stockholm berättar Darin om den nya vägen.
 

Darin slog igenom 2004 i samband med första omgången av teveprogrammet Idol i Sverige. Den unga talangen från Stockholm kom tvåa i den stora talangtävlingen och spåddes en lysande framtid. Under åren har Darin radat upp hits som klippta och skurna för en internationell karriär. Men med albumet Exit, som släpptes 2013, tog Darin farväl av sin gamla stil.

 

-Jag visste redan då att det var slutet på den stilen, säger han.

 

Vändningen kom till viss del efter hans medverkan i Så mycket bättre 2012 då han bland annat tolkade En apa som liknar dig (Olle Ljungström) och Astrologen (Magnus Uggla). Hans versioner fick en enorm respons och framgången fick Darin att börja fundera på svenska texter till sin musik.

 

-Jag kände att jag ville testa att skriva på svenska. Men det var viktigt att det skulle bli rätt. Jag lät folk omkring mig lyssna och tycka till, det är stor skillnad på att skriva på svenska och engelska.

 

Nya singeln Ta mig tillbaka är Darins första på svenska och beskriver hans uppväxt i Stockholm i en tid då inte tekniken på samma sätt var en del i våra liv.

 

-Idag sitter man och kollar i telefonen och en timme känns som fem minuter. Man utnyttjade tiden mer förr. I låten gör jag en nostalgisk tillbakablick på tiden innan all teknik kom.

 

Efter lång tid på stora skivbolag bestämde sig Darin härom året för att gå sin egen väg. Han startade eget och ger nu ut sin musik på egen hand och pekar på större frihet. Nya albumet är inspelat i legendariska Atlantis-studion (tidigare Metronome-studion) i Vasastan där storheter som Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström, Pugh Rogefeldt och Ted Gärdestad gjort många av sina klassiker. 

 

-Jag spelade in en Ted Gärdestad-låt i Atlantis-studion förra året till en hyllningsplatta och kände att där vill jag vara.

 

Plattan som Darin spelat in med gammal analog teknik på Atantis släpps i höst och förväntningen är stor bland fansen. Till alla fans utomlands funderar han på att göra en engelsk version av Ta mig tillbaka.

 

-Jag funderar på det. Det kanske blir så, säger han i Musikplats Stockholm.

 

 
 
  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=103&grupp=18458&artikel=6128100
 

Being Blogged - Darin tar oss tillbaka

Av alla artister som på något sätt slagit igenom via Idol, är det svårt att nå den nivå och status här hemma i Sverige som Darin Zanyar.
 
Den nu 27-årige artisten slog igenom i Idols första säsong 2004, där han trots enorm populäritet kom på andraplats och fick se sig slagen av Daniel Lindström. Men andraplatsen till trots, tog det inte lång tid innan den blev klart att Darin var den större artisten av de två, och hans karriär började i raketfart med debutalbumet The Anthem.

En resa som nu resulterat i sex studioalbum, en fjärdeplats i Melodifestivalen 2010 med låten You’re out of my life samt att han var med i 2012-års säsong av TV4-programmet Så Mycket Bättre.
Det var under Så Mycket Bättre som Darin fick ta emot folkets kärlek på allvar när han gjorde magiska versioner av Magnus Ugglas klassiker Astrologen, samt skapade en dansgolvshit med Olle Ljungströms En apa som liknar dig.

Många – inklusive mig – undrade varför inte Darin sjungit på svenska tidigare. Han gjorde det ju så bra, och lyckades med att behålla sitt speciella uttryck även här.
Därför var det ändå lite förvånande att Darins nästa platta var på engelska – och hette Exit. Men det visade dig att det fanns en baktanke med både titeln och skivan.

”Hela Exit-projektet var som en summering av det jag gjort upp till den skivan, så det var därför jag gav den namnet Exit. Jag ville avsluta den eran och musikstilen. Sedan visste jag inte exakt vad jag ville göra efteråt, men jag visste att jag ville göra något nytt.”
 
 

-Var inte reaktionerna från Så Mycket Bättre en bra indikation vart du borde gå?

 

”Det kändes ju väldigt bra och jag vart ju överraskad att det funkade såpass bra på svenska. Men det var inget jag själv hade tänkt på. Allt blev ju så annorlunda i och med att det var på ett helt annat språk, och samtidigt mer personligt om det är på ens egna språk.”

 

-Du hade sagt då att du inte var så bra på att skriva på svenska, eller i alla fall inte helt säker på att göra det.

 

”Jag hade ju inte skrivit på svenska tidigare, så jag visste helt enkelt int om jag kunde göra det.
Jag trodde att det skulle vara svårare än att skriva på engelska. Men när jag väl började skriva flöt det på väldigt bra. Sedan visste jag inte om det jag gjort var bra eller inte, haha.
Jag spelade upp det jag skrivit för folk för att få en bekräftelsen på att det lät bra, så efter det kunde jag spela in mer. Man vet ju inte själv om man inte gjort det tidigare. Visst, det kändes bra, men det var det svårt att veta.”

 

Darin fick kontakt med David Lindgren Zacharias och Ollie Olsson när han jobbade med en hyllningsplatta till Ted Gärdestad som de två herrarna producerade. På skivan framförde Darin Öppna din himmel från Gärdestads album Upptåg.


”Vi spelade in i Atlantis-studion och jag var lite sugen på att spela in mer där. Så efter det började jag skriva med David och Ollie. 
Vi hade två väldigt bra veckor då vi skrev de flesta av låtarna.”

 

Foto: Daniel Grizelj 
 
 
Första smakprovet som släpptes med Darins egenskriva material på svenska blev Ta mig tillbaka, där han sjöng om tiden han fick sin första skiva med Michael Jackson och hur han spelade TV-spel.
 

-Det första jag jag tänkte när jag hörde Ta mig tillbaka var att det lät väldigt mycket Simon & Garfunkels The Sound of Silence.

 

”Ja, jag har lyssnat en hel del på dem, så det speglar sig i musiken kan jag tänka mig.
Men det kändes så naturligt när vi skrev den. Jag skev låten tillsammans med David och Ollie, där den ena satt med gitarr och den andra med keyboard. Sedan satt jag och skrev text och melodi.”

 

Darin berättar att han denna gång dragit åt det mer organiska hållet.
Musiken är kraftigt influerad av den singer- songwriter pop som fanns på 60- och 70-talet, men även nutida artister har fått sätta färg till ljudbilden. Han rabblar bland annat upp artister som just Simon & Garfunkel, The Mamas & The PapasBombay Bicycle Club och José Gonzalez på frågan om vad han lyssnat på under arbetet med skivan.

 

-Såg på Facebook att ni höll på att spela in en video till Ta mig tillbaka. Berätta lite om den.

 

”Det blir en cool video som är regisserad av James Velasquez som även varit med och dokumenterat i studion, så då kändes det naturligt att han skulle göra videon. Han spelar ju in film i vanliga fall, så det var kul att han ställde upp att även göra en video.”

 

-Du har ju skrivit lite för andra artister. Hur känner du för att jobba mer som låtskrivare eller producent för andra?

 

”Jag har inte gjort så mycket av det egentligen. Det är mer att jag skrivit låtar som inte passat mig stilmässigt, men som fortfarande är jättrebra låtar. Det var det som hände med låten till Shayne Ward och Isac Elliot som fick en låt förra året, för att de passade dem bättre.
Men jag skulle lätt kunna tänka mig att göra mer av det, för det är kul.”

 

-Nu är du inne på ditt elfte år som artist. Vad är du mest stolt över i din karriär?

 

”Det är nog hela den här processen när man är kreativ. Det är lite det som är kärnan till det, att jag gillar musik och skapar musik. Att målet alltid är att komma på nya saker och nya låtar man inte gjort tidigare.”

 

Darin släpper videon till Ta mig tillbaka inom de närmaste dagarna, och släpper sitt nya album till hösten.

 

 
/Johan Alexed 
 
http://beingblogged.se/2015/03/darin-tar-oss-tillbaka-intervju/

Darin - Go' kväll

 
Fredag 10/4 - 2015
kl. 18:15
SVT 1

Darin - Musikplats Stockholm P4

 
Stor intevju med Darin om nya musiken i Sveriges Radio program - Musikplats Stockholm
 
Fredag 27/3 - 2015
kl. 11:40
P4

Musikvideoinspelning Darin - Ta mig tillbaka

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Darin - RIX FM Spotify Topp 40

 
 
 
http://www.rixfm.se/spotify-topp40/premi%C3%A4r-spotify-topp-40-p%C3%A5-rix-fm
 
______________________________________________________________________________
 
 
 
 
"Ta mig tillbaka" är utmanare på Rix Topp 6 kl 6, rösta på Bubblare 2 här
 
http://www.rixfm.se/kv%C3%A4llar-med-sebastian-widman/r%C3%B6sta-p%C3%A5-rix-topp-6-klockan-6/?fullversion=true

UNT - Därför får han vårens stora hit

 
 
Darin är tillbaka. Hans nya singel "Ta mig tillbaka" kommer att bli vårens stora hit i Sverige. Varför då? UNT:s nöjesredaktör Jens Pettersson förklarar.
 

Det finns vissa låtar som bara fastnar. Som man måste höra en gång till. Och en gång till. När jag var liten fick jag antingen spola tillbaka kassettbandet och lyssna igen, eller så spelade man in den om och om igen. Det är tur att det finns repeatfunktion i Spotify idag...

 

"Ta mig tillbaka" hördes första gången i Skavlan förra veckan. Samma dag släppte Darin sin låt på streamingtjänsterna. Och den var en sån där låt. Som man bara måste höra om och om igen.

 

Varför blir det så? Jag tror att framgångsfaktorerna kring just den här låten är följande:

 

1. Den är på svenska. Bortsett från covers i "Så mycket bättre" har han enbart gjort låtar på engelska. Det här är en ny sida av honom. Mer utlämnande, personligt och äkta.

 

2. Nostalgi har aldrig varit hetare än nu. I låten blickar Darin bakåt på 8-bitars tv-spel och MTV-minnen. Och återblickar för 80- och 90-talister är ett rätt outforskat territorium i musiken.

 

3. Det vemodiga beatet. Som bara matar på och ökar i intensitet (men inte i tempo) i refrängen. Lite som Aventuras "Obsession" eller Santanas "Maria Maria". Förtrollande.

 

4. Att det INTE är Avicii-upptempoSom så mycket annat är just nu.

 

5. Countryinfluenserna. De är små men ger en särskild feeling. Är det någon musikstil som har fått ett uppsving på senare tid är det just countryn. Något i den påminner minst sagt om Dolly Partons gamla hit "Jolene".

 

Låten har i skrivande stund 276 298 spelningar på Spotify och ligger på plats 52 på Sverige topplistan. Om en vecka (eller max två..) är den nummer 1. Och nu vet du varför. ;)

 

/Jens Pettersson 

 

http://www.unt.se/kultur-noje/darfor-far-han-varens-stora-hit-3648371.aspx


Darin - DiWeekend

 
 

Med rum för Darins nya sound

 

Men i en inspelningsstudio på Karlbergsvägen i Stockholm blir uttrycket ingen liknelse längre. Här finns – i bokstavlig bemärkelse – ett musikaliskt rum. Inget rum i Sverige andas lika mycket musik som Atlantisstudion.

 

Det musikaliska rummet utgörs av en före detta biograf. Studiorummet är så stort att man som besökare stannar upp i steget och blir stående, tyst och vördnadsfull, nästan som i en kyrka. All musik som har spelats in i det här rummet har stannat kvar i väggar, golv, tak, varje stol man sätter sig på.

 

Atlantisstudion har kallats Birkastans eget Abbey Road. Från början hette den Metronomestudion och startades i slutet av 1950-talet av producenten Anders Burman, nyligen invald i Swedish Music Hall of Fame. 1983 togs den över av Janne och Katarina Hansson som fortfarande driver den.

 

Det var i denna studio som Cornelis Vreeswijk satte sig på en pall mitt i rummet, tände en cigg och med Anders Burman i kontrollrummet sjöng in låtar som Felicia adjö och Deirdres samba.

 

Det här som Lill Lindfors gjorde den slutgiltiga kopplingen mellan byggnader och musik genom att sjunga raderna: ”Musik ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik”.

 

Under detta biografhöga tak sjöng Pugh Rogefeldt Här kommer natten. Anna-Lena Löfgren spelade in Lyckliga gatan, omedveten om att den fyra decennier senare skulle användas som titel till ett banbrytande musikprogram i TV4.

 

ABBA spelade in nästan alla sina låtar i detta musikaliska rum fram till 1978 då Polarstudion byggdes vid S:t Eriksbron, några dussin tamburinkast härifrån, åtminstone om Ricky Bruch hade kastat.

 

Och så Ted Gärdestad förstås.

 

Med Björn och Benny i kontrollrummet och Agnetha och Frida i kören, spelade Ted Gärdestad här in låtar som Sol, vind och vatten och Så mycket bättre, Så även den använd som titel och temalåt i ett tv-program i TV4.

 

Den artist som nu arbetar i Atlantisstudion är väl medveten om var han befinner sig.

 

”Jag har lyssnat väldigt mycket på Ted”, säger Darin.

 

”När jag i fjol var med på en hyllningsplatta till Ted Gärdestad var det första gången jag spelade in här. Det är en väldigt speciell plats. Man känner verkligen historien i väggarna.”

 

Darin Zanyar, 27, arbetar i Atlantisstudion i två veckor med att spela in ett album som släpps i höst. När han går runt här bland akustiska instrument, klädd i manchesterbyxor, flanellskjorta och vikarieskägg, smälter han förvånansvärt väl in bland dem som spelat in här förr.

 

 

Varmt och akustiskt

 

Det kommande albumet innebär en nystart för Darin som artist i flera bemärkelser. För första gången gör han ett album på svenska.

 

Första gången som Darin över huvud taget sjöng någonting på svenska var just i Så mycket bättre Hans tolkningar av Olle Ljungströms En apa som liknar dig och Magnus Ugglas Astrologen tillhör de mest populära i programmets femåriga historia, med 20 miljoner respektive 16 miljoner spelningar på Spotify.

 

De låtar han nu sjunger in är hans egna. När Darin står i Atlantisstudion och sjunger Ta mig tillbaka, en låt som just har släppts på singel , visar han att det är i det här sammanhanget han hör hemma.

 

Soundet är varmt, akustiskt, stort som rummet. Texten är det mest personliga han skrivit. En längtan efter en tid då livet var enklare och dagarna var längre.

 

Det är många singer-songwriters som har gjort tillbakablickar till sin barndom. Skillnaden i Darins fall är att den gamla goda tiden han sjunger om inte är 1970-talet utan det tidiga 1990-talet.

 

”Den idylliska tiden i början av 1990-talet då det inte fanns laptops, då alla inte hade mobiler. Den tid då man cyklade runt och knackade på dörren hos kompisar. Vi spelade Nintendo 8-bit (nämnt i låttexten) och lyss-nade på Michael (Jackson) och Whitney (Houston). Det kändes som man utnyttjade tiden mer då, som om dagarna var länge. Sittande med sociala medier i dag kan en timme kännas som fem minuter, men då var somrarna längre.”

 

Du sjunger att ni lekte i skogen, vilken skog var det?

 

”Många skogar. Vi flyttade så mycket när jag växte upp. Men framför allt i Alby och Husby.”

 

Husby och Alby är förorter som man genom medierapporteringen annars inte förknippar med idylliska skogar.

 

”Men alla som har bott där vet att det finns jättefina skogar där! Vi hade inte med oss några leksaker när vi lekte i skogen. Det var bara vi själva. Ändå var det världens häftigaste lekplats. Att det kan behövas så lite för att skapa något magiskt är något jag ofta tänkt på när jag i dag gör musik.”

 

Bland minnesbilderna som dyker upp i texten till Ta mig tillbaka finns också hans storasyster Rosa. Hur de satt bredvid varandra i baksätet när familjen åkte på bilsemester. Darin berättar att hans syster tar examen i ekonomi under våren.

 

”Det är toppen, då kan hon hjälpa mig med sådant.”

 

Mamma lyssnade på pop

 

Familjen Zanyar har gjort en lång resa. Darins pappa Shwan växte upp i den irakiska delen av Kurdistan. När pappan 1980 inkallades för kriget mot Iran flydde han till fots. Dagen efter flykten dödades hela hans trupp.

 

I Teheran återförenades han med den kvinna, Ashti, som kom att bli Darins mamma. Därefter lyckades de fly till Sverige.

 

Darin föddes 1987. I mars 1998 ringde en vän till föräldrarna och sa att de skulle sätta på tv:n. Saddam Hussein hade attackerat deras gamla hem-stad Halabja med kemiska stridsmedel. 5000 kurder mördades – vänner, släktingar, gamla klasskompisar.

 

När familjen Zanyar flyttade runt mellan olika adresser i Stockholm – Alby, Husby, Vällingby, Råcksta, Viksjö – så tillhörde de mest värdefulla sakerna i flyttkartongerna mamma Ashtis skivsamling.

 

”Min mamma har alltid lyssnat väldigt mycket på pop. Jag fick tidigt starka band till musik. Hon hade precis allt med Whitney, Michael och Madonna. Alla lp-skivor stod där i hyllan. Musik hördes hela tiden hemma. Det spelades även lite kurdisk musik. Gipsy Kings gick mycket ett tag. Richard Marx. Hela familjen har alltid varit väldigt musikintresserad och är ett bra stöd för mig.”

 

Du spelar upp nya låtar för dem?

 

”Ja, alltid, direkt när jag har gjort dem. I början förstod de inte alltid skillnaden mellan demoinspelningar och färdiga inspelningar. De kunde säga ’det här låter inte färdigt’ eller ’ljudet är alldeles för dåligt’. Men nu är de också värsta proffsen, haha.”

 

Vad tycker din familj om din helt nya musikaliska inriktning, att du plötsligt sjunger egna låtar på svenska?

 

”Det komiska är att de inte ens har kommenterat just det. För dem kännas allt jag gör naturligt. De känner mig ju så bra, det är ju fortfarande jag som sjunger. Så vad de lyssnar efter är andra saker, om det är en bra låt eller inte, om de tycker om den.”

 

Är det inte nervöst att byta sound och sångspråk? Du har många fans, även utomlands, som under tio år lyssnat på dina engelska låtar.

 

”Jo, när jag har stått här och sjungit har det ibland känns väldigt nervöst. Men en person som varit med länge i branschen sa till mig: ’När du slutar känna det där nervösa pirret, det är då du ska sluta’. Det har stärkt mig i modet att testa nya saker. Det finns en textrad på albumet som sammanfattar lite av den känslan, ’Fjärilar i magen, jag vill allt förutom lagom’.”

 

Sångmikrofonen som Darin använt för det nya albumet är en historia i sig. Det är en Neumann U47, en mikrofon som tillverkades i Tyskland mellan 1949 och 1965. Just den mikrofon som finns i studion på Karlbergsvägen köptes in i slutet av 1950-talet.

 

Neumann U47 kan kallas för mikrofonernas Rolls-Royce, berömd för sitt varma och detaljrika sound. Frank Sinatra insisterade på att det skulle finnas en U47 vid alla inspelningar. Beatles-producenten George Martin hade det som favoritmikrofon. Ljudteknikern Bill Porter använde en U47 när han spelade in de största hitlåtarna med Everly Brothers och Roy Orbison.

 

”Jag måste sjunga på ett annat sätt när jag sjunger i den. I normala fall kan man klippa mycket, pussla ihop de bästa tagningarna, det kan vara sjukt många klipp i en låt du hör på radion. Men med den här micken hörs det väldigt tydligt om det är några klipp. Jag har därför sjungit det mesta live. Det blir inte lika perfekt alla gånger men ger en annan känsla. Det är lite bära eller brista.”

 

 

PT fyra gånger i veckan

 

Att sången och musiken till stor är inspelad live innebär dock inte att inspelningsprocessen blir enklare och snabbare. När vi äter lunch tillsammans en vecka efter att jag besökt studion meddelar Darin, som alltid strävat efter perfektion, att de just gjort klart mix nr 27 av Ta mig tillbaka.

 

”Fast sedan mix nr 24 har det ärligt talat mest bara handlat om detaljer. Kanske sänkt en gitarr eller så.”

 

Det är en ganska fancy hotellrestaurang med en meny som är därefter. Darin studerar menyn. ”Egentligen vill jag ju ha en cheeseburgare”.

 

Varför tar du inte cheeseburgare då?

 

”För att min tränare inte skulle gilla det, haha. Jag har gått all in med träningen sista tiden. Jag cyklar, jobbar och kör med PT (personlig tränare) fyra dagar i veckan.”

 

(Avslöjande journalistik: det slutar med att han tar cheeseburgaren.)

 

U47-mikrofonens sätt att ställa allt på sin spets – bära eller brista – präglar även Darins nysatsning på flera plan. År 2005 skapade Robyn ett år noll i sin karriär genom att lämna sitt gamla skivkontrakt, starta ett eget skivbolag, byta stil och göra ett album med ett helt nytt sound.

 

Darin gör nu något liknande. Hela det nya albumet, en dyr inspelning med bland annat en hel stråkensemble, har han bekostat själv. Albumet ges ut på hans eget skivbolag.

 

”Det är lite ironiskt att allt det jag strävade efter när jag debuterade för tio år sedan har jag gjort mig av med nu … Men det känns helt rätt att gå den här vägen. Och det är så skönt att jag kan göra det. Mitt senaste skivbolag och jag hade inte samma vision. Jag har en egen bild av vad jag vill göra.”

 

Vilken är den allra första låt du gjorde?

 

”Det var när jag på Viksjöskolan när jag var 13. Den låten blev faktiskt en liten hit i skolan.”

 

På vilket sätt spred den sig? Via en kassett som du delade ut?

 

”Nej, nej, en mp3 som mejlades runt.”

 

Vad var du för person i skolan?

 

”Jag var rätt ny i skolan och hade inte berättat för någon i min klass att jag höll på med musik. Varje fredag var det konsert i skolan. Jag anmälde mig och sjöng min egen låt. Folk kom fram och undrade om det verkligen var jag som sjöng på riktigt. De trodde att jag mimade till någon annans låt. Sedan den dagen var jag Darin, han som håller på med musik. Den bekräftelsen var viktig, det visade att jag kunde hålla på med min passion.”

 

17-åringen från Råcksta

 

Fyra år senare, 2004, anmälde sig Darin till den allra första omgången av Idol. På den tv-inspelade auditionen ser man Darin sitta utanför domarrummet i en röd huvtröja och långt nedragen keps. En studioman ropar ut ”4396, varsågod” och nr 4396, Darin, kliver in till domarna.

 

Han har tandställning och säger att han är 17 år och kommer från Råcksta. När han ser domarnas frågade uppsyn lägger han snabbt till: ”Ligger nära Vällingby”. Sedan sjunger han en låt av ’N Sync, Justin Timberlakes första grupp, balladen (God must have spent) A little more time on you.

 

Alla fyra domarna ger tummen upp. Kishti Tomita säger att låttiteln även gäller för Darin. Han blev kvar i tävlingen ända fram till finalen där han förlorade mot Daniel Lindström.

 

Till skillnad från Daniel Lindström följde Darin upp framgången med tio år av hitlåtar. Han är och förblir den största artisten som har kommit fram i svenska Idol.

 

Vad kommer du ihåg från den där Idol-auditionen?

 

”Jag var så fruktansvärt trött att jag inte minns så mycket. Jag hade köat sedan tre på natten.”

 

Varför hade du köat så länge? Det fanns väl inget skäl att oroa sig över att inte få plats?

 

”Nej, men jag ville bara vara först i kön. Trots det var det nära att jag inte blev insläppt. Jag visste inte att man var tvungen att ha med sig id-kort för att visa att man var över 16 år. Det löste sig till slut genom att en kompis som hade följt med lyckades intyga att jag hade åldern inne.”

 

Beslutsam

 

Darin lägger ned besticken och torkar sig om munnen. Smulor från hamburgerbrödet, det sista beviset på vad han faktiskt åt, röjs undan.

 

”Det där med köandet mitt i natten är så typiskt mig. När jag väl bestämt mig för någonting, då gör jag det bara. Det är samma känsla nu. Nu vill jag att alla ska få höra de nya svenska låtarna.”

 

 

/Jan Gradvall 

Foto: Oskar Omne

 

http://dagensindustri.se/vara-tidningar/di-weekend/


Darin - RIX FM (Rix MorronZoo)

 
 
 
 
 
 
Lyssna på Darins hela medverkan i RIX MorronZoo här:
 
http://play.rixfm.se/catchup/10545

Darin - Vakna med NRJ

 

Dagens bild

Foto: SVT/Skavlan

Darin - Skavlan

 
 
 
Darin - Ta mig tillbaka @ Skavlan
 

Darin - Succémorgon X3M

 
 
Lyssna från 14:20 
 
http://programguide.yle.fi/1-2669704

Darin framför låtar på svenska

Darin är just nu aktuell med sin singeln Ta mig tillbaka men det är inte första gången man hör honom sjunga på svenska, ta en titt på tidigare framföranden ♦
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Darin - Ta mig tillbaka

 

Ta mig tillbaks
Tillbaks till då jag fick min allra första skiva
Cyklade runt och nynnade på Billie Jean
I en värld där vi försvann i 8-bitar

 

Ta mig tillbaks
Till ett baksäte mot gamla Paris
Det var ett krig med Rosa mil efter mil
Och jag kände mig så liten men så fri

 

Det var en sommar som aldrig tog slut
För vi levde varenda minut

 

Ta mig tillbaka
Till när allting var så stort
Ta mig tillbaka
Till innan allt redan var gjort
Man fick vänta
Man fick längta
När tiden var så lång
Ta mig tillbaka
Till de stunder jag vill känna igen

 

Ta mig tillbaks
Tillbaks till skogen där vi fann en annan värld
Det var vi som skrev historierna där
Krävdes så lite för att bygga nåt så magiskt

 

Ta mig tillbaks
Till alla uppenbarelser från MTV
Lika mäktigt som vårt stadsfyrverkeri
Tänker tillbaks på hur det var ett annat liv

 

Det var en sommar som aldrig tog slut
För vi levde varenda minut

 

Ta mig tillbaka
Till när allting var så stort
Ta mig tillbaka
Till innan allt redan var gjort
Man fick vänta
Man fick längta
När tiden var så lång
Ta mig tillbaka
Till de stunder jag vill känna igen

 

Det var en sommar som aldrig tog slut
För vi levde varenda minut

 

Ta mig tillbaka
Till när allting var så stort
Ta mig tillbaka
Till innan allt redan var gjort
Man fick vänta
Man fick längta
När tiden var så lång
Ta mig tillbaka
Till de stunder jag vill känna igen

 

Ta mig tillbaka
Ta mig tillbaka


 
Spotify http://open.spotify.com/track/15tHf3DZIOg0tZakyPymDk
 
iTunes https://itunes.apple.com/se/album/ta-mig-tillbaka-single/id976101343
 
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=0HreRkBWwzk
 

Darin (Official intro video 2015) Part 3


Darin - Skavlan

 
 
"Talkshow med Fredrik Skavlan. Del 10 av 12. Skavlan gästas av ekonomins fixstjärna Thomas Piketty, artisterna Sanna Nielsen och Darin samt strejkdrabbade Norwegians chef Bjørn Kjos."
 
Fredag 13/3-2015 
kl. 21:00
SVT 1

Darin - Ta mig tillbaka

Foto: Daniel Grizelj 
 
"På fredag den 13 mars släpper jag min nya singel "Ta mig tillbaka". En självbiografisk text där jag plockat fram härliga minnen från min barndom. Jag ser fram emot att släppa den och jag hoppas att ni kommer att gilla den! :)" 
 
/Darin

Darin (Official intro video 2015) Part 2


Darin - Ta mig tillbaka

 
Fredag 13/3-2015 släpps Darins nya svenska singel - Ta mig tillbaka 

Darin (Official intro video 2015) Part 1


Bild från photoshoot

 
Foto: Daniel Grizelj 

Atlantis studion

  
Som ni kanske läst innan har Darin spenderat mycket tid i Atlantis studion senaste tiden, inför sin kommande singel (och album?) släpp.
 
Om intresset finns att veta mer om studion kan man besöka deras hemsida
http://www.atlantisstudion.se/ där det finns all möjlig information man kan läsa sig till 

RSS 2.0