Merchandise, Darin Tour 2016

"Rockin the new merch! #sweater #darintour2016" /Darin
 
 
 
Under vårturnén vid varje stopp finns det möjlighet att köpa Darin merchandise, annars går det att inhandla på Merchworld  http://merchworld.se/products/darin
 
 

Darin tar sina svenska sånger till Skåne

Darin tar sina svenska sånger till Skåne
 Foto: ANDERS WIKLUND/TT
 
 
Darin Zanyar – som spelar i Skåne den här veckan – svarar på några av livets stora frågor. Samt några små.
 

Hur var du som litet barn?

 

– Jag var väldigt glad. Jag skrattade mycket, jag trivdes bra ihop med de flesta i skolan och sådär. Jag gillade musik redan då, sjöng och uppträdde när jag fick chansen. Och så hade jag stor fantasi.

 

Vilken är din viktigaste vardagspryl?

 

– Den viktigaste är mobilen, men det är väl ett ganska uppenbart svar. Annars kan det nog vara en liten högtalare som jag köpte på Ebay via Japan. De har slutat tillverka dem nu tyvärr, men de är svinbra. Trådlös, bra ljud… och vattentät. Går att ha i badrummet, går att ha i köket.

 

Om du fick välja en plats i världen att resa till just nu, vilken skulle du välja?

 

– Jag har några favoritstäder men där är det alldeles för kallt just nu. New York och Berlin är alltid härligt, men jag saknar värmen. Jag hade nog valt Brasilien.

 

Vilken låt återvänder du ständigt till?

 

– En som heter ”Honey and the moon” med Joseph Arthur. Jag har lyssnat på den i flera år och jag tröttnar aldrig. Den är somrig, och den påminner mig om resor som jag har gjort. Den går att koppla ihop med starka minnen.

 

Vad får dig att gråta?

 

– Jag gråter inte så ofta faktiskt. Men när jag gör det, så är det väl oftast i sådana lägen när jag är väldigt trött eller kanske känner mycket press. Då blir man mer känslig. Sedan är jag i och för sig en väldigt känslig person. Det brukar bara inte bli så att jag gråter så mycket.

 

Har du några ritualer i ditt liv?

 

– Som musiker har jag ju det, helt klart. Jag vill alltid hänga lite med bandet innan vi går på scen. Det är ju vi som ska spela, tillsammans. Precis innan vi ska gå på måste jag ha sällskap, då vill jag absolut inte vara ensam. En del gillar ju det, för att koncentrera sig, men det passar inte mig.

 

Vilket är ditt svenska favoritord?

 

– Ordet ”lagom” gillar jag. Det är ett bra sätt att beskriva saker på, och det lär ju inte finnas på så många andra språk heller. Dessutom heter den första låten jag skrev till mitt svenska album ”Lagom”.

 

Du har ju inte hunnit bli jättegammal, men vad är det sämsta med att bli äldre, som du ser det?

 

– Nu är jag 28… Det är väl att man måste ta mer ansvar, i de lägena då man kanske inte vill ha det. Men egentligen ser jag inte det som något dåligt. Jag var väldigt ung när jag slog igenom.

 

Vad är det svåraste med att vara du?

 

– Det är nog svängningarna som finns i mig. Ena sekunden är jag på ett sätt och nästa sekund svänger jag. Jag kan ändra mig ofta, och jag går extremt mycket på känsla. Det kan ju vara bra också, men om det drabbar någon som inte förstår mig så kan det bli jobbigt. För mig med.

 

Vad har du för morgonhumör?

 

– Oj, det är inget vidare. Jag är nattmänniska, jag har till och med skrivit en låt som heter "Nattmänniska”. Idealiskt går jag nog upp vid tio. Men jag får inte sova för länge heller, då går jag runt och är trött hela dagen sedan.

 

Varför är svenska ditt sångspråk nu?

 

– Det var verkligen inte helt säkert att det skulle bli så. Jag testade först att skriva några texter, och det kändes bra. Sedan fortsatte jag steg för steg, och hittade ett samarbete med rätt producenter, Olle Olsson och David Lindgren Zacharias, och det blev avgörande för att få till helheten. Vi har spelat in allt med livemusiker, trummor och bas och gitarrer, för att få till det här mer levande soundet som jag var ute efter. Så det låter ju annorlunda mot hur min musik har låtit tidigare.

 

Vilka reaktioner får du när du möter publiken?

 

– Jag har knappt hunnit känna efter än, men jag tror att det kanske blir mer fokus på musiken och texterna och mindre på mig som person. Förr höll jag mer på och jobbade för att få i gång publiken och sådär, men nu är det lite lugnare. Jag tror kanske att jag har nått ut till en publik som inte har lyssnat på mig tidigare.

 

FAKTA

 

Darin Zanyar spelar på Malmö Live ikväll och på Helsingborgs konserthus imorgon.

Darins svenska platta heter ”Fjärilar i magen”.

 Darin föddes i södra Stockholm 1987.

 

http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/darin-tar-sina-svenska-sanger-till-skane/

 


Darin - F Your Love

 
"Today is the release of my new single "F Your Love" on radio stations all around Asia and the Middle East! The music video will also be out very soon!! Excited for you guys to see it :) ‪#‎fyourlove‬" /Darin
 
 

Fängslande Darin lämnar ingen oberörd

 
 
 
 
Darin slog igenom över en natt i tv-programmet Idol 2004 och blott 17 år gammal släppte han debutalbumet "The Anthem" (2005), med hits som "Money For Nothing" och "Why Does It Rain".
 
Sedan dess har det släppts en hel del album och hits från Darin. Med sin medverkan i TV 4:s "Så mycket bättre" nådde han ut till en äldre och bredare publik med sina hyllade tolkningar av Magnus Ugglas "Astrologen" och Olle Ljungströms "En apa som liknar Dig". Tanken väcktes att skriva eget material och på svenska. Under det gångna året har han arbetat på sitt första svenskspråkiga album, som också markerar en musikalisk stilförändring mot en mer organisk ljudbild och en vuxnare tolkning. Första smakprovet blev singeln "Ta mig tillbaka" en låt som hans publik tog till sig direkt.
 
Darin är redan en av våra mest omtyckta svenska artister och det förstod man om man var i konserthuset. Jag har aldrig upplevt en så tänd publik som här fick möta en vuxnare och känsligare Darin. En artist och som musikaliskt kan leverera sina känslor och nu på svenska. En nära nog fulländad artist som vill ge sin publik allt och som han säger sig ha allt at tacka för. Att börja skriva egna låtar är ett måste för att överleva i branschen och att göra det på svenska är enligt undertecknad att gå rätt väg.
 
Innan Darin glider in på scen i rock och hatt, har publiken visslat och skrikit en bra stund för att visa sin uppskattning och förväntan. De flesta vet vad Darin går för och vet att han levererar. Han inleder lugnt med "Stockholms stad" och man får en känsla av att det här blir mycket från senaste plattan "Fjärilar i magen", en kväll fylld med ballader, men icke. Ballader jo då, men också varvat med det äldre materialet. Men det är ändå "Ta mig tillbaka" och "En apa som liknar Dig" som totaltänder publiken som sjunger med som jättekör på tusen personer. De kunde lika gärna ha sjungit "Kom tillbaka" – och det gör han säkert som ännu större artist.
 
 
 
Konsert: Darin, med stråkkapellet och musiker

Konserthuset

Betyg: 4 stickor

 

http://www.jp.se/article/fangslande-darin-lamnar-ingen-oberord/


Recension: Typ det finaste jag sett, Darin

Darin_DUO.jpg
Foto: Pär Fredin
 
Det är något med cynismen, den vi med god musiksmak och jättelika skivsamlingar tycker oss se i "Idol-musiken". Ändå är det vi som står med armarna i kors och flinar överlägset och tycker oss ha genomskådat ett och annat.
 
Så är det inte här ikväll, och säkerligen inte på någon annan av Darins spelningar heller. Såväl fansen som Darin själv älskar det här, djupt och innerligt. Och den här ”freakfaktorn” som såna som jag älskar och letar efter, är minst lika närvarande här som på valfri Viagra Boys eller Uran GBG-konsert. Skillnaden är väl att här är freaksen barn. Eller så är de här med sina barn.
 
Darin är tveklöst den mest begåvade av alla dessa artister som har sina rötter i Idol och senare års version av Melodifestivalen. Vem man än tänker på, vad de nu heter; Danny, Eric, Knatte Fnatte eller Tjatte, så är det så här de vill vara tänker jag. Darin är den de måste förhålla sig till. En svensk Michael Jackson. Fast i alla högsta grad levande.
 
Kvällen konsert inleds med Göteborg, bästa låten på senaste skivan Fjärilar i magen. När Darin kommer in på scenen exploderar barnen i sätena framför mig i hänfört fnitter och det är typ det finaste jag någonsin sett. Sällan har jag blivit så rörd på konsert.
 
 
Hitsen avlöser varandra: Lovekiller, Why does it rain och Microphone. Även om spelningen till största delen är uppbyggd kring senaste skivan.
 
Mellansnacken är märkliga, liksom styltigt upplästa från ett papper. Men det visar på en konstrast som är rätt mäktig: så fort han börjar sjunga är det som att han är helt fri och säker. Lite som när när man ser intervjuer med Lionel Messi. Det är fruktansvärt obehagligt, för Messi likaväl som den som bevittnar spektaklet. Men så fort det är skarpt läge, när boll ska spelas, när låt ska sjungas, släpper allt obehag.
 
 
Jag tycker väl inte att alla låtar håller lika höga klass som de jag redan nämnt, och någonstans i mitten säckar spelningen ihop lite grann. Men då kör han plötsligt Följa John och allt blir bra igen.
 
Och även om somliga texter, särskilt ett par av de svenska, är nästan patetiskt naiva så upphävs den invändningen så fort man koncentrerar sig på rösten. Eller på hur utomjordiskt snygg han är.
 
 
Ingen som var här ikväll lär ångra att de inte stannade hemma och glodde på melodifestivalen. Inte jag heller.
 
 
FAKTA
 
Vad: Darin
Var: Kulturens hus, lördag 19.30
Längd: En och en halv timme
Betyg: 4
 
 
http://duonoje.se/articles/typ-det-finaste-jag-sett

Darin - Ted Gärdestad - För kärlekens skull

 
 
Se hela programmet nedan:
 
http://www.svtplay.se/video/6532996/ted-gardestad-for-karlekens-skull/ted-gardestad-for-karlekens-skull-1

Quiz med Darin: Det här kan artisten om Norrbotten

5363260
 
Lördagens konsert i Kulturens hus var bland de första att sälja slut på turnén. Kärleken mellan Darin och Norrbotten är besvarad.
 
I samband med att Darin släppte skivan Fjärilar i magen hyllade han samarbetet med norrbottningarna David Lindgren och Ollie Olsen. Till Duo Nöje sa Darin att han kanske var lite norrbottnisk av sig och när sedan biljetterna till lördagens konsert i Luleå släpptes gick de snabbt åt.
 
– Luleå var en av de städerna som sålde slut först tror jag, konstaterar han.
 
 
Hur kommer det sig?
 
– Jag har funderat på det också, jag blev lite förvånad när de gick åt så fort. Det kanske är tack vare din artikel (skratt). Jag läste den faktiskt, den var riktigt bra.
 
Undertecknad tar åt sig av berömmet men konstaterar att det troligtvis ligger andra faktorer bakom Darin Zanyars popularitet. Singeln Ta mig tillbaka blev en jättehit direkt och debutalbumet på svenska gick rakt in som etta på albumlistan. Det blev en "ny Darin" på platta, som nu ska ta de känslosamma svenska låtarna ut på turné. En stor kontrast till vad publiken tidigare fått se av den popiga 28-åringen.
 
– Det blir annorlunda, men på ett bra sätt. Det ska bli skönt att fokusera på sången och musiken och bara landa i det. Jag tror också att det kommer att göra att man får en annan kontakt med publiken, säger Darin.
 
Med tanke på hans känsla för Norrbotten kanske han har en genväg in i publikens hjärta på lördag. Eftersom han påstått sig vara lite "norrbottnisk av sig" passar vi på att sätta honom på prov i en egentillverkad Norrbottenquiz.
 
 

NORRBOTTEN-QUIZ

 

Nämn två saker som kan ätas tillsammans med palt?

 

– Det är väl sylt och fläsk? (RÄTT)

 

Vad heter konserthuset i Luleå du ska spela i?

 

– Oj. Konserthuset kanske ... (FEL – Kulturens hus)

 

Vilken stad ska flyttas?

 

– Kiruna (RÄTT)

 

Vilken stad är känd för sin löjrom?

 

– Det var svårt. Jag vet inte, Luleå kanske? (FEL)

 

Vilken av dessa städer ligger inte i Norrbotten; Piteå, Luleå, Skellefteå?

 

– Skellefteå. Eller vänta lite, det här kan vara en kuggfråga. Piteå ligger söder om Luleå, men ligger det utanför Norrbotten ..? Nej, jag säger Skellefteå. (RÄTT)

 

Vilken stad kommer Brolle från?

 

– Han kommer från samma stad som Tony Nilsson som jag jobbar med – Boden. (RÄTT)

 

Resultat: 4 av 6 = Darin Zanyar är helt enkelt lite norrbottnisk av sig.

 

 
http://duonoje.se/articles/quiz-med-darin-det-har-kan-artisten-om-norrbotten

Darin - Darin tour 2016, Årstider

 
 
"Precis som musiken ville jag att det visuella på turnén skulle kännas organiskt. Därför bad jag Daniel Grizelj som även fotade bilderna för mitt senaste album "Fjärilar i Magen" att fotografera naturen i alla årets årstider." /Darin

Generös show av sympatisk stjärna – så bra var Darin i konserthuset

Foto: Peder Andersson
 
 
Där tv-producerade musikartister tänds och släcks fortare än du hinner säga "kämpa, Brynäs!" så är blott 28-årige Idolveteranen Darin en trygg hamn i twitterstormarna på Internet.
 
Från att han sprängde sig ut genom tjock-tv:ns massiva ruta 2004 till nutidens ofiltrerade känsloyttringar på sociala nätverk så har Darin passerat under tyckarnas och de trendängsligas radar och spottat ur sig guld- och platinaskivor i en jämn och stilla ström.
 
Där de flesta trånar efter att bli insläppta på den återvinningsstation vi kallar Så Mycket Bättre så gled Darin in, gjorde Olle Ljungström och Magnus Uggla på svenska och nådde plötsligt en ny publik.
 
Darin är och förblir en artist som verkar ha förmågan att göra sig osynlig när väderprognoserna siar om inkommande Hänt I Veckanmoln ackompanjerade av Svensk Damtidningregn.
 
Han har integriteten.
 

Han har rutinen.

 

Och efter att ha börjat sjunga på svenska i "Så Mycket Bättre" fick han blodad tand och bytte ut engelskan mot svenska på sitt senaste album; "Fjärilar i magen".

 

Det är ett nytt kapitel i hans historia.

 

Darins tonårspublik har växt upp och verkar fortfarande följa honom, det är så gott som fullsatt i Gevaliasalen. Men även en generation som käkade välling och pottränade när Darin breakade är här.

 

Darin och hans nio musiker, inklusive Valbos Jocke Backman och en kvinnlig stråkkvartett, inleder med en vemodig "Stockholm". Det är onekligen vackert med stråket, här är ljudbilden tydlig. Men när bandet röjer hårt blir det tyvärr en massivt grötig ljudbild som drunknar i väldigt mycket delay och reverb.

 

Som om ett postrockband skulle göra audition till Melodifestivalen.

 

Det är mellan de här motpolerna som den generöst tilltagna konserten pendlar. Ofta är mellansnacket nästan blygt tafatt, men inför "Tänk om" håller Darin ett känslosamt tal om tillståndet i världen, om hur mörkret sprider sig, men att han struntar i var människor kommer ifrån eller hur de ser ut. Talet får upp publiken på fötter, det blir en stående ovation, så lång att man till och med tänder upp i salongen. Smått fantastiskt, det är sådant man brukar se efter megahits och extranummer.

 

Vi bjuds på gamla, kända nummer på engelska som "You're Out Of My Life" och "Who's That Girl", Ugglas "Astrologen" och Olles "En apa som liknar dig" i en riktigt intensiv version. De nya svensktextade sångerna är väl okej, men lyriken är en aning klyschsentimental. Men det går inte att kräva texter av Winnerbäck-, Doggelito- eller Ljungströmsnitt. Inte än, men det kan ju komma.

 

Med tjugo låtar spelade från scenen är publiken helnöjd, det är en generös show från en sympatisk kille som alltså inte har nåt 30-årsstrecket än fastän han varit stjärna i en evighet.

 

 

PÅ SCEN

Darin

Gävle Konserthus

Onsdag 17 februari 2016

Betyg: 3 av 5

 

http://www.gd.se/noje/musik/generos-show-av-sympatisk-stjarna-sa-bra-var-darin-i-konserthuset

 


Darin gjorde succé

 
 
 
 
 
 
 
Foto: VLT
 
Oavsett vilken poängskala man väljer, så får Darin på scen full pott.
 
Han är en magiker som trollbinder publiken och skapar extranummersstämning redan i början av konserten.
 
Det är en genomtänkt show och allt är snyggt och njuningsbar rakt igenom. 
 
För elva år sedan såg undertecknad Darin på samma scen. Då var han sjutton år och alldeles ny idolartist. Men redan då var han oerhört proffsig och gjorde succé inför en euforisk publik.
 
 
På söndagskvällen gör han återigen succé i Västerås i ett fullsatt konserhus. Då var publiken fylld av idolälskande barn, i dag lockar Darin folk i alla åldrar. 
 
Förra året släppte han sin första skiva på svenska och det blir en hel del svensk. Men med den enorma hitskatt han skapat under åren finns det gott om hits att blanda upp med. 
Det är inte alla artister som kan bränna av en låt som Nobody knows och skapa extranummerstämning under första delen av konserten.
 
 
Att han jobbat på mellansnacket är tydligt, han tar sig tid och pratar och flirtar lite med sina fans.
 
Det är en bra mixad konsert där låtar från Så mycket bättre får plats bland hits som Why does it rain från första skivan och Juliette och Följa John från förra året.
Vid det laget står publiken upp och dansar ändå upp på översta balkongerna. 
 
 
"Västerås älskar dig!" Någon i publiken ropar och Darin är snabb att svara: "Jag älskar er också!" 
 
Konserten på alla hjärtans dag var en kärleksfest mellan Darin och västeråspubliken
 
 
 
http://vlt.se/kulturnoje/1.3558640-darin-gjorde-succe

Tusen personer lyssnade till Darin på Conventum i Örebro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: N'Sharp 
 
Tusentalet personer sökte sig under lördagen till Conventum för att se sin idol Darin uppträda. Jag är personligen inte ett något större fan av Darin även om jag tidigare har varit på hans spelningar som han gjort i Örebro, efter att han slog igenom i Idol 2004 där han slutade som tvåa.
 
Denna kväll ändrade jag uppfattningen om och av Darin som musiker och även hans musik. Darin har verkligen växt med rollen som artist och det hela känns äkta. Det är en blandning av rock och pop som gör att det hela känns väldigt trevligt att bara sitta och avnjuta.
 
Jag tycker även att han besitter en otrolig brädd när det gäller rösten och har svårt att se vad han inte skulle kunna klara av för musikstil.
 
Jag ska inte rabbla massa låtar då jag är okunnig på hans material, men av mellansnacket att döma så blandade han friskt mellan gammalt och nytt vilket gjorde publiken lyriska.
En sak kan jag med säkerhet skriva att Darin är en artist som kommer att finnas kvar inom den Svenska musiken många år fram över.
 
 
Lite fakta om Darin

Darin blev rikskänd i Sverige år 2004 då han deltog i den första säsongen av Idol i TV4. Han var en av favoriterna och den enda att gå vidare med så mycket som 78 procent av rösterna i kvalfinalen.
Han slutade tvåa i tävlingen.
 
I början av 2005 släppte Darin sin debutskiva ”The Anthem” efter att ha fått skivkontrakt med skivbolaget Sony BMG. Hans första singel ”Money for Nothing” skrevs av Robyn och gick direkt in på förstaplatsen i både radio och in på singellistan, likaså albumet.
 
 
Under år 2005 var Darin den mest omskrivna personen i Sverige.
 
Man skrev ofta om hans hysteriska publik, och använde ofta uttryck som, ”Den perfekta popstjärnan” och ”Framtiden heter Darin”.
 
 
Samma år bestämde han sig för att släppa det självbetitlade albumet, ”Darin”, som sålde platina och nästan dubbelt så mycket än hans första album.
 
I albumet ingick hans singeletta ”Step Up”, balladen ”Who’s That Girl”samt ”Want Ya” som var årets mest spelade video på MTV året därpå.
 
 
 
http://www.orebrotribune.se/2016/02/13/tusen-personer-lysnade-till-darin-pa-conventum-i-orebro/
 
 

Darin - RIX FM i Fjällen

 
 
"Bli en av 180 vinnare, häng med RIX FM i Fjällen till Skistar Åre!
Lyssna kl. 07,13 & 16 varje dag. Start måndag! Anmäld dig NU!
Boende, skidhyra, liftkort och artister fixar vi åt dig och dina vänner! 
Mer info på rixfm.se eller här: http://rixfm.se/artiklar/rix-fm-i-fj%C3%A4llen?fullversion=true
 
 

Darin gav hundra procent

 
 
Foto: Pär Fredin
 
Darins spelning i Uppsala på fredagskvällen blev som ett euforiskt segertåg från första stund, skriver Stefan Warnqvist.
 
I höstas gav Darin ut sitt första svenskspråkiga album, som bjöd på en mer akustisk och organisk ljudbild. Tidigare i veckan inledde han sin vinterturné och på fredagskvällen var det Uppsalas tur att få besök. Konserthuset var fyllt till sista plats och när Darin gjorde entré i ett moln av scenrök höll jublet på att lyfta taket.
 
Direkt från inledande låten ”Göteborg” kändes spelningen som ett euforiskt segertåg. Efter tio år av succéalbum efter succéalbum, medverkan i ”Så mycket bättre”, ett uppskattat Sommar-program och en lång rad välgörenhetsarbeten är han ordentligt folkkär. Publiken var i alla åldrar, det filmades flitigt med mobiltelefoner och många sjöng med i varje textrad i varje låt. Darin själv har också tagit stora kliv framåt som låtskrivare och senaste albumet ”Fjärilar i magen” är hans starkaste hittills.
 
Med sig på turnén har han stråkkvartetten Stråkkapellet, två gitarrister, en basist, en keyboardist och en trummis för en fullödig ljudbild. Gitarristerna tog fram både akustisk gitarr och lap steel och basisten hade med sig såväl kontrabas som elbas. De syntar som fick stort utrymme på de tidiga skivorna har gett plats för piano och orgel. Instrumenteringen passar Darins låtar som hand i handske. Närmast sönderspelade hitlåtar som ”Who’s that girl”, ”Microphone”, ”Lovekiller” och Melodifestivallåten ”You’re out of my life” blev som nya i sina mer akustiska tappningar.
 
Scendekoren bakom musikerna visade en skog som skiftade årstider, från den tidiga höstens färgprakt via snötyngda granar och vårens ankomst till böljande högsommar. Ljusteknikern följde på ett lyhört sätt dessa skiftningar och förgyllde på så vis stämningen i låtarna. Darin själv är kanske inte så showig, men han har utan tvivel en makalös sångröst och en odiskutabel scenkarisma som räcker långt i sig. Han framstår också som genuint ödmjuk, en artist som taggas av publikens entusiasm men aldrig tar den för given. Det fanns inte en låt som han eller musikerna slarvade sig genom, de gav genomgående 100 procent.
 
Ljudnivån var dock aningen för hög. Särskilt i de rockigare låtarna tog det bort en hel del av nyanserna i låtarna och i de fallen hamnade Darins röst för långt ner i mixen. Bortsett från det bjöd kvällen på många fullträffar. Särskilt ”Juliet”, ”Kom med mig” och ”Vintern” från senaste skivan var av högsta klass. En eloge till Darin och hans musiker för denna Uppsalaspelning!
 
 
http://www.unt.se/kultur-noje/scen/darin-gav-hundra-procent-4100970.aspx
 
 

Darin - I like radio

 
 
"Nu har jag fått en helt egen radiostation på I LIKE RADIO! Där hör du låtar från alla mina album och jag berättar om hur flera av de kom till! Gå in o lyssna nu på ilikeradio.se/kanaler/100darin" /Darin 
 
 

Darin bjuder på ett charmigt sommarparty

Foto: Sofia Blomgren

 

Det börjar i duggregn och slutar med sommarparty.

Darin turnépremiär på svenska håller på att fastna i hösten men hittar till slut fram till värmen.

 

I glasögon och svart rock påminner Darin när han stegar ut på scen lite om en ung Niklas Strömstedt. Och oavsett vad Darin sjunger i låten “Följa John” så är det mitt i en svensk vistradition som popartisten nu befinner sig i. Höstens svenskspråkiga “Fjärilar i magen” visar att 28-åringen är redo för den sortens vemodiga vuxenballader som Sverige verkar älska.

Vårturnén innehåller (förstås) det mesta från plattan, men även gamla Darin-hits på engelska plus några “Så mycket bättre”-bidrag. Darins tanke är att under nittio minuter ta oss genom årstiderna med låtarnas hjälp, fram till sommaren.

 

Darin fastnar i höst-feeling

 

Ändå fastnar Darin lite för länge i en höst-feeling. Det är inte bandets fel, eller den riktigt vackra scen-inramningen. Inte heller en stråkkvartett som fyller ut och lyfter upp. Kanske handlar känslan av duggregn om att låtarna påminner om varandra och för ofta hamnar i samma tempo. När gästartisten Eagle-Eye Cherry plötsligt dyker upp är det som att någon smäller av en energibomb inne på Cirkus,. Efter det känns det som Darin tar för sig och tar ett steg fram. En kärleksfull publik har han från start, redan efter första låten vägrar de sluta klappa åt killen som ler däruppe. Men det är först sista halvtimmen som Darin vågar omfamna relationen fullt ut.

 

Darin har en uppenbar charm 

 

För drygt elva år sedan såg jag en valpig Darin gästa Marit Bergmans julshow på Debaser i Stockholm. Jag har sedan dess fortfarande inte sett en svensk artist med en lika naturlig charm. En charm som är uppenbar så fort han börjar sjunga, så även på Cirkus.

Darin är redan en av våra mest omtyckta svenska artister. Vägen till att han även ska bli det på svenska är inte avverkad. Nu han har i alla fall börjat färden på allvar.

 

__________________________________________________________________________________________

 

DARIN +++

Cirkus, Stockholm

Publik: 1 600.

Vem: Darin Zanyar slog igenom i första säsongens “Idol” 2004 och har sedan dess haft en väldigt framgångsrik solokarriär med flera almum- och singelettor. Har skrivit låtar till flera internationella artister. Var på lanserings-vända i Asien i höstas, parallellt med hans nya popspår på svenska.

Vad: Turnépremiär med fjolårets “Fjärilar i magen” i bagaget, den första Darin-plattan på svenska.

Turné: 12/2 Uppsala, 13/2 Örebro, 14/2 Västerås, 17/2 Gävle, 19/2 Umeå, 20/2 Luleå, 21/2 Stockholm, 24/2 Linköping, 25/2 Jönköping, 26/2 Malmö, 27/2 Helsingborg, 28/2 Borås, 3/3 Växjö, 4/3 Halmstad, 5/3 Göteborg, 6/3 Karlstad, 10/3 Eskilstuna, 11/3 Norrköping, 13/3 Vara, 14/3 Helsingfors, 18/3 Oslo

____________________________________________________________________________________________

 

http://www.expressen.se/noje/musik/darin-bjuder-pa-ett-charmigt-sommarparty/

 


Darin sjunger perfekt P4-pop

 
 
 
 
Så bra var Husbys pop-hopp på Cirkus i Stockholm
 

När popmusik i sin enklaste form är som bäst balanserar den perfekt på gränsen mellan briljans och banalitet.

Darin klarar oftast den balansgången galant.

 

Med hela sitt väsen signalerar den tioårsjubilerande skivartisten Darin Zanyar, 28, att han mognat. I vuxen-look (rock, glasögon och skägg) seglar han in på scenen. Bakom sig har han en stråkkvartett.

 

”Välkommen till min konsert”, säger han högtidligt.

Darin möts av ovationer. Publiken är sittande och medelålders. En kontrast mot första gången jag såg en förskräckt popidol framför tusen skrikande tolvåringar på en skivsignering i ett köpcentrum utanför Malmö. Men så har den forna ”Idol”-tvåan bytt musikalisk inriktning, från poppig r'n'b till innerligt P4-uttryck.

 

Sjunger perfekt - som vanligt

 

På turnépremiären sjunger Darin som vanligt flawless. Hans räckvidd spänner från Michael Jackson-knorrar till späd falsett. Han varvar material från sitt senaste svenskspråkiga album ”Fjärilar i magen” med ”Så mycket bättre”-covers och tidigare pophits i omstöpta versioner.

Av dem är ”Out of my life” i country-kostym det lite otippade utropstecknet. Vi får även ett gästspel från Eagle-Eye Cherry i ”Dream away”, låten de två skrev till SOS barnbyar.

 

Bäst på svenska 

 

Men det råder ingen tvekan om att sångerna på svenska är de mest personliga som Darin skrivit. När de är tillräckligt starka, som den smäktande balladen ”Göteborg”, är resultatet självklart. I andra stunder landar musiken i lätt brådmogna plattityder.

Avslutaren ”Ta mig tillbaka” är en av de största hits Darin haft. Det är inte så konstigt. Den lilla nostalgitrippen till 90-talet är också banal, men den är - med sina rader om att cykla runt och nynna på ”Billie Jean” - så urbota ärlig att det inte spelar någon roll. I den känner man verkligen Husby-sonen.

 

_______________________

 

DARIN +++

Plats: Cirkus, Stockholm.

Publik: 1 573 (utsålt).

Längd: En och en halv timme.

Bäst: ”Ta mig tillbaka”.

Sämst: ”Så mycket bättre”-tolkningarna ”Astrologen”

och ”En apa som liknar dig” börjar bli tröttsamma.

_______________________

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/live/article22236794.ab


Darin testar traditionell mat från Hong Kong


Darin - Nyhetsmorgon

 
 
 
 
 
 
 
 

TÄVLING - Dansa till Lagom

 
"Nu är det äntligen helg! Så dags att slå på "Lagom" och visa mig dina bästa eller roligaste dansmoves till låten.

Lägg upp klippet på Instagram tillsammans med hashtagen #darinlagom och få chansen att vinna gratisbiljetter till min vårturné samt träffa mig efteråt!

Tävlingen pågår till torsdag. Vinnaren utses och kontaktas på Instagram nästa fredag!

OBS! Kan ej se klipp från privata konton" /@DarinOfficial
 
Deadline: Torsdag (11/2 - 2016)
Vinnaren utses och kontaktas: Fredag (12/2 - 2016)
 
 

Darin - KINA, F Your Love ny singel och musikvideo

 
Foto: Instagram @TheIndustry
 
"Min nya singel från EXIT i Kina är F Your Love! Igår spelade vi in musikvideon till den. Kan inte vänta tills ni får se den!" /Darin 
 

Darin - Gomorron Sverige

 
 
Darin medverkar från ca. 2:48:00
 
http://www.svtplay.se/video/6173523/gomorron-sverige/gomorron-sverige-04-02-06-25

Darin ut på turné – naknare än någonsin

 

Foto: Mia Carlsson

 

Det är en mer öppenhjärtig Darin som ger sig ut på turné.

Men det var en process att få de nakna texterna på pränt.

– Jag har inte gjort det förr, säger han till Nöjesbladet.

 

 

”Så mycket bättre” födde suget efter att skriva på svenska.

Det är en ny Darin som möter fansen på nya skivan ”Fjärilar i magen” som kom i höstas, och på turnén som drar igång på Cirkus i Stockholm på tisdag.

Och nog var det process att locka fram den nya öppenhjärtiga sidan.

– Det är mer personligt, det är så mycket av texterna som är det som surrar i mitt huvud och som jag inte skrivit ner tidigare. Jag testade först med denna singeln ”Lagom” från albumet. Jag skrev på engelska först och översatte sedan till svenska, och det flöt på. Jag har inte gjort det förr så jag visste inte hur det skulle låta, men jag fick positiva reaktioner så jag fortsatte, säger han till Nöjesbladet.

 

 

Sålde guld

 

 

Albumet sålde snabbt guld, en fin succé på det egna skivbolaget.

– Då blir det så klart ännu roligare när man lagt ner sin själ i allt, med personliga texter och att man gör allt själv. Då blir det ännu roligare när folk gillar det.

Turnén blir första gången han ställer sig öga mot öga framför publiken med de nakna texterna.

– Det känns spännande, jag kommer köra några av de gamla låtarna också, jag har plockat några personliga favoriter, inte bara de stora självklara låtarna. Men jag gör dem i ny tappning så att de går ihop med den nya stilen.

Texterna ligger närmare, men även produktionen har gjort helt om. Till vad Darin själv beskriver som mer ”organiskt”.

– Vi har spelat in allt med liveinstrument, inte lika mycket syntar och program som tidigare, även bilderna är fotade i skog och natur. Konserterna ska vara i samma andra, det ska kännas nära.

 

 

Foto: Björn Lindahl

 

Lanseras i Asien

 

 

Parallellt med den nya svenska stilen, som fått fina recensioner, fortsätter Darin lanseringen i Asien.

Men det är ingen diva som kuskar runt, tio år efter andraplatsen i TV4:s ”Idol”. Darin är ödmjuk och fåordig.

Ridern, kravlistan till arrangörer inför varje konsert, är modest: vatten, handdukar och energidryck.

– Som ett internt skämt hade vi prinsesstårta på ridern under förra turnén. På första stoppen fick vi det. Sedan kände vi att det var för mycket, så vi tog bort det.

 

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article22205408.ab

 

 


Darin - "Lycksele-publiken var riktigt bra"

 
Under helgen hade Darin smygpremiär för sin vårturné i Lycksele, där popartisten repat med sitt band i en vecka före konserten.
– Det var riktigt bra, säger han till VK.
 
– Vi hade inte med allt som ska vara på premiären, men det kändes väldigt bra. Det var skönt att få ihop och öva in allt. Det kändes som att vi landade i det, att det sitter och jag är nöjd, säger Darin till VK efter helgens smygpremiär på Hotell Lappland.
 
Hur var Lyckselepubliken?
 
– Oj, riktigt bra alltså. En del hade kommit från andra städer också, men det var jättebra stämning i publiken och en väldigt skön, bra respons.
 
Det måste vara en härlig start på en turné?
 
– Verkligen. Hur publiken reagerar och deras respons är för mig betyget på hur bra det är. Det viktigaste för mig på scen är att publiken går därifrån och känner att de fick en bra musikupplevelse.
 
Den 19 februari gör Darin en ny spelning i länet, nämligen i Umeå. Den forne Idol-tvåan är laddad inför att dra igång turnén
 
– Det känns jättekul, särskilt eftersom jag har gjort så mycket nytt det senaste året och med mitt senaste album. Ett nytt språk, på svenska, ett nytt sound med mer liveinstrument och stråkar, och jag har släppt genom eget skivbolag för första gången. Det har varit en lång process med albumet så det ska bli kul att turnera nu, säger Darin.
 
 
http://www.vk.se/1629301/darin-lycksele-publiken-var-riktigt-bra
 
 

Darin - #DarinTour2016

 
Nu är det inte lång tid kvar innan Darins vårturné 2016 drar igång, alla som har fjärilar i magen räcker upp en hand! #DarinTour2016
 
 
VÅR 2016
 
9/2 Stockholm, Cirkus
12/2 Uppsala, UKK
13/2 Örebro, Conventum
14/2 Västerås, Konserthuset
17/2 Gävle, Gävle Konserthus
19/2 Umeå, Idunteatern
20/2 Luleå, Kulturens Hus
21/2 Stockholm, Cirkus (extra konsert)
24/2 Linköping, Konsert & Kongress
25/2 Jönköping, Konserthuset
26/2 Malmö, Malmö Live
27/2 Helsingborg, Konserthuset
28/2 Borås, Åhaga
3/3 Växjö, Konserthus
4/3 Halmstad, Halmstad Teater
5/3 Göteborg, Konserthuset
6/3 Karlstad, CCC
10/3 Eskilstuna, Lokomotivet
11/3 Norrköping, Louis De Geer
14/3 Helsingfors, Tavastia
18/3 Oslo, Parkteateret
 
 
För mer information och biljettbokning http://unitedstage.se/se
 

RSS 2.0