Expressen "Jag förstod att det var något fel"

HITTADE HEM. För två år sedan tappade Darin all lust till musiken. Under sju månader sjöng han inte en ton. Men han hittade vägen tillbaka och släpper i dag ett nytt album. Foto: Tommy Pedersen
 

Darin Zanyar är större än någonsin efter succén i "Så mycket bättre" och nu släpper han eget album som ska slå utomlands.

Men här berättar sångaren om den sju månader långa krisen då han slutade sjunga helt. Istället begav han sig ut i världen och dök med hajar i Brasilien.

- Jag undrade hur lång tid det skulle ta att få tillbaka energin som får mig att älska musik, säger han.

 

Darin Zanyar, 25, är tillbaka med albumet "Exit".

Albumet, som släpps i dag, är eldprovet efter vinterns succé i TV4:s "Så mycket bättre".

Vägen hit har varit lång och krokig. I april 2012 skulle Darin ha släppt en skiva - men han ställde in den i sista stund.

- Jag kände att den helt enkelt inte var tillräckligt bra, säger han.

Skivan hade föregåtts av en svår kris - under sju månader sjöng Darin inte en ton.

- Jag slutade sjunga. Jag hade ingen lust. Jag sjöng inte, varken när jag var hemma eller på fritiden. Jag förstod att det var något fel, säger han.

Det var februari 2011 och Darin bestämde sig för att ta en paus - från allt. Han sparkade hela sitt management och gav sig ut i världen.

 

Ville stå på egna ben

 

- Jag hade precis fyllt 23 och kände att... att jag behövde växa upp. Under min uppväxt var det annorlunda. I tonåren hade jag alltid människor runt mig som kunde hjälpa till. Så jag kände att jag ville ta tag i mitt eget liv. Både privat och jobbmässigt, säger han.

Han skötte karriären på egen hand.

- Jag fick prova på att ta hand om min karriär själv. Jag bokade möten i Tyskland, Sverige och Finland. Fixade kontrakt. Hade möten med mina advokater. Det var skönt att känna att jag kunde klara det själv.

 

Reste runt i världen

 

Det kringflackande livet förde honom bland annat till Portugal, Brasilien och USA.

- Där tog jag dykarcertifikat och hajkade i djungeln, gjorde galna grejer. Dök där det fanns stora stingrockor och hajar. Sköldpaddor och delfiner, säger han.

Samtidigt bar han på en ständig oro för när hans lust till att skapa musik skulle återvända, om den skulle återvända.

- Jag undrade hur lång tid det skulle ta att få tillbaka energin som får mig att älska musik. Nu när jag är hemma sjunger jag hela tiden, lyssnar på musik, tänker på konserter. Då fanns det inte. Ingen glöd, säger han.

En dag märkte han att han satt och nynnade när han lyssnade på musik på sin Ipad.

- Det var den där lugna gitarrlåten "Honey and the moon". Plötsligt märkte jag att jag sjöng med.

 

http://www.expressen.se/noje/jag-forstod-att-det-var-nagot-fel/

 
 

Darin talar ut om krisen - sjöng inte på sju månader

Darin ledsnade på musiken - och drog till Brasilien och dök med hajar

 

 
 
 
 

 

Under onsdagen släppte Darin Zanyar comebackskivan "Exit", men vägen dit har inte varit enkel. Nu berättar popstjärnan om krisen då han inte tog en ton - på hela sju månader.

– Jag slutade sjunga. Jag hade ingen lust. Jag sjöng inte, varken när jag var hemma eller på fritiden. Jag förstod att det var något fel, säger han till Expressen.

 

I februari 2011 tröttnade Darin på musiken och bestämde sig för att göra någonting helt annat. Han reste runt i Brasilien där han tog dykarcertifikat och dök med hajar. Popstjärnan besökte även Portugal och USA.

 

– Jag hade precis fyllt 23 och kände att... att jag behövde växa upp. Under min uppväxt var det annorlunda. I tonåren hade jag alltid människor runt mig som kunde hjälpa till. Så jag kände att jag ville ta tag i mitt eget liv. Både privat och jobbmässigt, säger han.

 

Glöden för musiken som varit helt borta kom senare tillbaka, då han själv en dag lade märke till att han började sjunga med till en låt på sin iPad.

 

Efter att ha medverkat i senaste säsongen av "Så mycket bättre" har Darin fått ett rejält uppsving och med nya skivan är Darin just nu hetare än någonsin.

 

http://noje.se.msn.com/kandis/darin-talar-ut-om-krisen-sj%c3%b6ng-inte-p%c3%a5-sju-m%c3%a5nader

 


Darin - Metro "Det var som terapi"

 
 

Darin - EXIT

 
Idag (30/1-2013) är det releasen av Darins 6e album EXIT, här kan du köpa, ladda ner och lyssna
 
CDON http://cdon.se/musik/darin/exit_-_limiterad_2cd_(signerad)-17704560
 
Bengans http://www.bengans.se/Product.aspx?skivkod=562960&section=music
 
iTunes  https://itunes.apple.com/se/album/exit/id593675506
 
SPOTIFY
 
 
http://open.spotify.com/album/2KZXyoJyWnqa2i9SvPNuhx
 
 

Darin - P4

P4 Extra 30/1 - 2013
 
Foto: Ronnie Ritterland
 

Sist Darin var var med i P4 Extra pratade han om att han ville komma tillbaka i januari när skivan var klar och där är vi nu

 

Efter ett succé-år med tv-programmet ”Så mycket bättre” är det dags för dagens gäst i P4 Extra - Darin, att släppa sitt sjätte album.

 

Resan dit har varit bitvis jobbig och det var inte självklart att det skulle bli ytterligare ett album i år.

 

Enligt Darin är det här hans mest personliga platta hittills och det kan tydligen finns en och annan tjej som känner igen sig i texterna.

 

 

Lyssna: P4 Extra med Lotta Bromé 20130130 13:05
 
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2151&grupp=10429&artikel=5426412

Darin - Vakna med NRJ

Vakna med NRJ 30/1 - 2013
 
 
 
 

Darin - Mix Megapol, Äntligen morgon

Mix Megapol, Äntligen morgon 30/1 - 2013
 
http://mixmegapol.se Lyssna i efterhand via http://radioplay.se

Följ med Darin på inspelningen av nya skivan "Exit" Del 9

 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article16154833.ab

Följ med Darin på inspelningen av nya skivan "Exit" Del 8

 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article16149006.ab

Darin drömmer om USA

Ingen rast, ingen ro för Darin vars ”Så mycket bättre”-låtar fortfarande röjer på listorna. Nu kommer hans nya skiva ”Exit”, och med den drömmarna om USA, England och Japan.

 

Foto: Jan Erik Henriksson Scanpix
 

Darin gjorde succé i ”Så mycket bättre” med sina moderna tolkningar av kollegornas låtar, inte minst Olle Ljungströms ”En apa som liknar dig” och Magnus Ugglas ”Astrologen”. Men när programmen började visas var han själv i Los Angeles för att spela in det som skulle bli ”Exit”. Utan att ens ha träffat producenterna och låtskrivarna Jim Beanz och Sacha Skarbek hade han bokat in sig själv för ett stenhårt studioschema.

 

- Jag är glad att jag skrev med Jim Beanz först av alla. Det känns som att det var vi som satte soundet för plattan. Första låten vi skrev var ”Playing with fire”, förklarar Darin om det som sedan blev första singeln och om samarbetet med Beanz som gav fem låtar på sex dagar.

 

Sammanlagt blev det 25 låtar på en månad i Los Angeles.

 

Men självklart var det inte att det skulle klicka mellan honom och producenterna som tidigare varit så lyckosamma. Han konstaterar att han skriver mycket bättre när han har kul, då blir han mer bekväm, mer avslappnad. Precis så blev det nu.

 

Där vi sitter i skivbolagets så kallade engelska rum, med bruna skinnsoffor, lyser Darin upp när vi börjar prata om textskrivandet, om det som han från början inte tyckte var så viktigt.

 

- Jag har alltid haft mycket lättare för melodier, men nu på senare år har jag blivit mer och mer involverad i texterna och speciellt på den här skivan gick jag mycket djupare in i texterna än tidigare. Det blir mer personligt och så klart är det jobbigare. Det kräver mer. Samtidigt kändes det skönt och ganska naturligt. Och bättre, menar Darin som lyfter fram ”Same old song” som en personlig favorit på skivan.

 

Foto: Jan Erik Henriksson Scanpix

 

I april gör Darin åtminstone tre spelningar, i Stockholm, Göteborg och Malmö, och en sak är klar, hans medverkan i ”Så mycket bättre” har gjort att han nått helt andra lyssnare än tidigare.

 

- Det känns som om jag fick visa vem jag är och vad jag kan göra musikaliskt. Jag är glad att jag var med, säger Darin.

 

Han hyllar de andra artisterna i ”Så mycket bättre” och ser väldigt nöjd ut när han pratar om listsuccéerna och det genomslag programmet och dess musik fick. Men det är tydligt att nu är det hans egen musik som gäller, det är ”Exit” han vill snacka om. Och om hans kärlek till låtskrivandet. Han längtar redan efter att skriva nya låtar. Men nu är det ”Exit” som gäller, att nå ut. Han pratar i termer av territorier.

 

- USA är jag väldigt intresserad av. Likaså Tyskland och Frankrike. Även England och Japan. Det är inte omöjligt att jag fokuserar, satsar på det. Men jag tar det steg för steg. Och territorium för territorium, säger Darin.

 

http://www.svd.se/kultur/darin-drommer-om-usa_7869440.svd

 


Darin - Radio

RIX FM  Rix Morron Zoo 29/1 - 2013
 
@Darinofficial
 
_____________________________________________________
 
Mix Megapol, Äntligen morgon 30/1 - 2013 kl. 08:00
 
Vakna med NRJ 30/1 - 2013 kl. 08:30
 
P4 Extra 30/1 - 2013 kl. 13:05
 
P3 Star 3/2 - 2013 kl. 20:03-21:00

Döskalle & Mästerligt möter Darin - Nojesguiden.se

Foto: Tove Andersen Tormod
 
Under hela hösten medverkade Darin i Så mycket bättre och har låtit sitt framträdande där bli ett smakprov på vad framtiden lovar. Döskalle & Mästerligt ställde honom mot väggen för att snacka Europasejourer, The Sounds-Maja och Lil Jon.

 Brukar du få skit för att du inte är tillräckligt macho?
– Nej, faktiskt inte. Tvärtom, tror jag. Det är kanske lite oväntat att jag inte är det, att jag inte känner att jag behöver bevisa någonting.

 Hur var det att göra en låt med Lil Jon?
– Det var grymt. Jag gjorde den med Jim Beams som jag jobbade väldigt mycket i USA och han har jobbat med de flesta därborta, sen när vi var klara med låten kände jag att det var en väldigt klubbig låt med mycket energy, jag kände att jag behövde något för att den skulle upp mer.

Du behövde att någon skriker ”YEAH!” I bakgrunden?
– Ja, och ”WHAT?!”.

Gillar du crunk?
– Ja.

Så när skaffar du grills?
– Haha, nej, inte så extremt.

Känns det viktigt att vara en svensk popstjärna med kurdisk bakgrund när vi lever i en tid av växande främlingsfientliget?
– Det är klart att det är det. Det är viktigt att ta fram det som är positivt med andra kulturer.

 Du gav verkligen allt under dina uppträdanden under Så mycket bättre. Imponerande! Var det därför du var så tråkig under själva middagsdelen?
– Tråkig? Jag tycker inte att jag var tråkig. Jag observerar mer och lyssnar. Jag känner inte, som jag sa innan, att jag behöver göra mig till eller vara den som snackar mest. Jag är mig själv, jag är inte en person som sitter och babblar hela tiden. Jag snackar när jag har något att säga.  Sen kommer inte allting med, vissa dagar snackar jag mer än andra, men det kommer inte mer. Vi snackar i tre timmar och sju minuter kommer med.

Varför kom du så bra överens med Maja Ivarsson?
– Vi är så jävla olika, jag tror inte att man kan bli mer olika. Jag är ganska lugn av mig och hon är tvärtom, hon har mycket energi och är en galen typ av tjej. Det är kul att vi klickade så pass mycket som vi gjorde.

Blir du ofta objektifierad?
– Jag har inte tänkt på det på det sättet.

 Var din medverkan i Så mycket bättre ett nödvändigt ont?
– Det var ingenting som jag hade tänkt på innan, att jag måste göra det. Men så fick jag förfrågan och det kändes som att det var rätt i tiden. Det hade gått så lång tid sen jag började, nu kan det vara skönt att visa vem jag är idag både som person och vad jag gör, och kan göra musikaliskt.

 Sörjer du att du inte fick genomlida puberteten ifred?
– Puberteten, det är väl när man är 13?

Hela perioden, från ungefär 13 till 20?
– Nej, det är inget jag ångrar. Jag är glad att jag började när jag var ung, annars hade jag inte varit där jag är idag. Det är klart att det fanns stunder som var jobbiga när mina polare skulle festa eller resa och jag jobbade och inte kunde följa med. Samtidigt är det ett val jag gjort själv.

Hur känns framtiden som artist med tanke på industrins kris?
– Det fysiska, skivorna, var ju väldigt stort när jag började. Pappsinglar var stort när jag började och de finns inte kvar längre. Skivor säljer ju, men det funkar skitbra med det digitala. Tack vare den delen går det runt.

Skivkrisen är inget som påverkar dig alltså?
– Nej. Kanske där vid glappet 2007 eller 2006, men nu är det bättre.

 Fruktar du den dagen då du inte längre får någon uppmärksamhet?
– Jag har ju varit med om det flera gånger. Det är klart att det måste gå upp och ner. Så är det med allting i livet, det är en balans bara. Efter andra plattan hade jag ju ett långt break, och då sa folk alltid ”jaha, vad gör du nu, varför har du inte släppt nåt på länge?” och samma sak efter tredje plattan, inför fjärde och samma sak inför femte plattan. Det är klart man måste ta breaks för att kunna skriva klart en ny platta och för att folk ska fatta att det här är nånting nytt.

 Brukar du tänka på Daniel Lindström?
– Haha. Nu gör jag det, tack vare dig.

Men inte annars?
– Nej, inte så. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna sluta tänka på finalen efter den dagen. Jag trodde att jag inte skulle få nåt skivkontrakt.

Vad skäms du mest för i din karriär?
– Jag minns att jag ramlade på scenen en gång, ganska fult var det också, på en turné. Jag skulle uppför en ramp jag hade och då ramlade jag på trappan, fick panik och kröp upp de sista trappstegen. Det måste ha sett så sjukt fult ut.

Vad får du mest skit för?
– Tidigare, när folk inte hade så bra koll på mig, trodde de väl att jag fick väldigt mycket serverat. Då ser man ju en sån typ av artist som en produkt, som bara går in och spelar en låt och blir styrd. Men det är faktiskt tvärtom. Jag skriver ju mina egna låtar och är väldigt involverad i allt som händer runt omkring mig.

Vilken del av artisteriet skulle du helst slippa?
– Det är nog allt resande på turnéerna, när man ska göra promo. Sen när man står på scenen, det är ju den bästa känslan som finns. Att ta sig dit, all väntan och hotellrummen när man bara sitter där och inte har nåt att göra. Det blir lite ensamt ibland.

 Ångrar du ditt sommarprat?
– Absolut inte, tvärtom. Jag fick ju väldigt bra respons på det, jag var väldigt nöjd med det själv.

Vad får dig att gråta?
– Det är väl ifall jag verkligen djupt går in på min bakgrund och allt som har hänt min släkt. Det är väl det som är mest känsligt.

Du tillbringar mycket tid på egen hand i Europa, varför?
– Nu har jag inte gjort det på ett tag. Då gjorde jag det för att jag kände att jag ville komma ifrån allting och behövde rensa tankarna. Jag är väldigt spontan som person. Jag får oftast höra att jag är galen när jag gör vissa saker, men fattar inte vad folk menar med det. Jag kände för det, varför inte?

Det känns som att det alltid är taglinen, ”Nya tuffa Darin”?
– De vill kanske ta fram just de delarna av skivan, nu är det ju blandat.  Det finns ju väldigt många låtar som är väldigt personliga.

Du verkar vara lite av en adrenalinjunkie, är det något som du räds?
– Jag var väldigt flygrädd förut, men det har faktiskt försvunnit. Jag hade lite fobi för det för några år sen, men nu är det inget speciellt. Jag var och hajkade i djungeln i Thailand för några veckor sen, men då var jag inte heller så nojig.

Vem skulle du helst byta karriär med?
– Jag skulle bara vilja testa att få känna hur det är att vara Barack Obama. Jag skulle vilja få reda på lite saker som jag är nyfiken på.

http://nojesguiden.se/artiklar/doskalle-masterligt-moter-darin

Följ med Darin på inspelningen av nya skivan "Exit" Del 7

 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article16141937.ab
 

Följ med Darin på inspelningen av nya skivan "Exit" Del 6

 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article16131590.ab

Chatt med Darin SVD.se

 
Frippe:Hur ser dina karriärsplaner ut framöver?
Darin: Om 2 dagar släpper jag min nya platta Exit, så jag har fokuserat mycket på albumet den senaste tiden och nu framöver ska jag förbereda mig inför sverige konserterna i april.
 
Fi@lott@:Går det att försörja sig på musik i Sverige? Har du planer på att flytta utomlands?
Darin: Ja, det går det. Jag trivs bra i Stockholm!
 
Elvira:Vilken var den roligaste covern att göra under "Så mycket bättre"? Och vilken är du mest nöjd med?
Darin:Jag såg fram emot att sjunga En apa som liknar dig väldigt mycket, eftersom det är en låt jag själv lyssnat på en del tidigare
 
Fanny J:Vad e det coolaste ett fan gett dej? kram du är bäst!
Darin:Jag har fått massor av häftiga presenter, men jag fick ett armband för några månader sen som ska bringa bra energi, den har jag alltid på mig.
 
Mars:Hur känns det att vara tillbaka igen ? Jg tycker det är så skönt att du alltid är dig själv, jag har avgudat dig sen 2004 och gör det fortfarande och är så imponerad över att du faktiskt har fötterna på jorden :)
Darin:Tack! Det känns bra, otroligt kul att det går bra. Jag har ju tagit pauser mellan flera av skivorna tidigare och det behövs för att den nya musiken ska kännas fräsch o ny :)
 
Jonathan, 11 år:Hej, vilket fotbollslag i England håller du på? Jag håller på Liverpool.
Darin:Manchester United
 
Stina:Något hände med hela ditt uttryck när du sjöng på svenska i "Så mycket bättre". Kommer vi att få höra mer på svenska från dig?
Darin: Inte omöjligt!
 
Cassandra:Varför har du döpt din kommande skiva till "Exit"?
Darin:För albumet känns som ett steg från mitt förflutna in det nya, en ny era för mig
 
Erika:Måste berömma dig för det man hört av nya skivan. Så fruktansvärt bra! För några år sedan sa du att run away och foolish var de låtarna du var mest nöjd med. Hur är det nu?
Darin: Tack! Vad kul att du gillar. Mina favoriter nu finns på den kommande plattan, Same Old Song, Surrender och F Your Love
 
Jules:Vad gör du när du inte håller på med musiken?
Darin: Jag reser så fort jag kan, jag gillar att se och uppleva nya platser, äventyr, bila, dyka... Gillar även mat...mår riktigt bra av god mat!
 
Julia Elsa:Jag älskar att sjunga och skulle vilja göra det på en annan nivå? Vilka är dina tre bästa tips för att utveckla sin sång?
Darin:Du måste från början kunna sjunga någorlunda bra, sen kan du utveckla det genom att sjunga ofta, ta sånglektioner och sjunga det som passar din röst, så den kommer fram på rätt sätt.
 
 

Darin redo för ett andra genombrott

 

TILLBAKA Darin slog igenom 2004 i Idol. Med ”Så mycket bättre” har han fått ett andra genombrott. På onsdag släpper han sitt sjätte album med personliga texter om kärlek.
–Jag tror tjejerna känner igen sig men jag har inte pratat med de jag sjunger om, säger Darin.

 

I tisdags gjorde Darin ett showcase på Elverket i Stockholm med några inbjudna gäster. Tre låtar framfördes och än en gång blev det klart att Darin har en bra röst.

 

Just i dansgenren framgår det inte alltid hur bra någon sjunger för att det grejas och blippas för mycket med ljudet och den genuina rösten produceras bort.

 

–Ja, så är det med sådan typ av musik, instämmer Darin.

 

Kan du tänka dig att göra en skiva i en annan genre, mer akustisk?

 

–Ja, det är inte omöjligt. Jag lyssnar på all typ av musik så vi får se.

 

Vad lyssnar du på?

 

–Modern klassisk musik, reggae, pop, soul och alternativ smal musik.

 

När vi ses dagen efter spelningen ser han lycklig ut. Han är fortfarande förvånad att det blev en sådan uppståndelse av ”Så mycket bättre”. När han fick frågan om att vara med tackade han ja direkt.

 

–Jag ville visa vad jag kan musikaliskt och vem jag är idag.

 

Är ni så nervösa när ni ska sjunga som det framställs?

 

–Ja, det är en helt annan situation jämfört med att gå upp och köra ett vanligt gig med egna låtar. Här sitter personerna som skrivit låtarna framför en. Då vill man göra det extra bra. Jag visste inte hur Olle Ljungström skulle reagera när jag gjorde ”Apan” extremt klubbigt, housigt och modernt. Innan jag åkte dit var jag orolig för att deltagarna inte skulle klicka. Det kändes som första dagen i skolan.

 

När de två första programmen sändes var han fortfarande kvar i Los Angeles där den nya plattan spelades in.

 

–Det var först när jag kom hem som jag insåg hur stort det var. Att låtarna spelades överallt.

 

Hans tolkningar av Olle Ljungströms ”En apa som liknar dig” och Magnus Ugglas ”Astrologen” hamnade i topp på Spotify, Itunes och singellistan.

 

Det skrevs dessutom spaltkilometer om flörten med Maja Ivarsson i The Sounds. Var de ett par eller inte? Rubrikerna skrek: ”Här dejtar de – i smyg” och ”De såg ut att vara kära”.

 

–Vi är bara vänner men hon är en råskön person, säger Darin idag.

 

Så det var inte den stora kärleken?

 

–Nej.

 

I ”Så mycket bättre” började Darin gråta inför kamerorna när han pratade om sina föräldrars flykt från Kurdistan och Iran-Irak-kriget i slutet av 1970-talet.

 

–Jag tänkte ”Kom igen! Nej!” men så kom tårarna. I efterhand känner jag att det var bra att släppa ut känslorna. Det mina föräldrar varit med om påverkar mig hela tiden och jag tänker att jag har det väldigt bra och inte tar något för givet. Vi pratar mest svenska hemma men switchar till kurdiska då och då. Det blir ett blandspråk som bara vi fattar, haha.

 

På nya skivan sjunger Darin mycket om kärlek. Jag gör en kort sammanfattning av vad texterna handlar om och lägger lite osäkert fram det för honom: ”Playing with fire” om att det tänder till som fan, ”Before I pass out” om att tjejen blir snyggare ju mer du dricker, ”Surrender” om en tjej som varit med en annan men nu ska du äntligen våga berätta vad du känner, ”What’s it like” om hur det är att vara kär, ”F your love” om att lämna någon, ”Check you out” om att spana in en tjej och hjärtat slår vilt, ”Same old song” om när det är över, ”That love” om att älska och inte få nog och ”Nobody knows” om att ingen vet vad kärlek är.

 

Darin skrattar och säger att jag har rätt. Delvis i alla fall.

 

–Det var väldigt bra! Även om det finns mycket att tillägga. Texterna är ganska personliga. ”Playing with fire” är mer sexig och dansant medan ”Surrender” har en djupare text om ett längre förhållande.

 

På Arlanda finns en stor skylt på Darin, tillsammans med många andra svenska kändisar. ”Welcome to my hometown, Darin, artist”, kan man läsa. Det sägs att Darin brukar ta en bild på sig själv varje gång han går passerar.

 

–Nej, jag har gjort det två gånger. De som gick förbi tyckte det var kul och skrattade lite.

 

På debutplattan ”The anthem” efter ”Idol” jobbade Darin med Max Martin och Redone. Hans tandställningsleende syntes överallt och Robyn-låten ”Money for nothing” låg etta.

 

–Utan ”Idol” tror jag inte jag hade slagit igenom lika stort. Men det var ju första säsongen och en helt ny grej.

Ålder: 25 år.

Familj: Mamma, pappa, storasyster.

Flickvän: ”Nej, jag är singel.”

Bor: Stockholm.

Aktuell: Nya albumet ”Exit” släpps på onsdag. Tre konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö 17–19 april.

Några hits: ”Money for nothing”, ”Step up”, ”Want ya”, ”Breathing your love”, ”You’re out of my life”.

Om Melodifestivalen: ”Inte nu. Vi får se i framtiden.”

 

http://www.svd.se/kultur/darin-redo-for-ett-andra-genombrott_7863366.svd


Darin - Hell's Kitchen 26/1-2013

Darin och Fredrik Strebel
 
 
http://stureplan.se/bilder/nattklubb/hellskitchen/2013/01/26

Följ med Darin på inspelningen av nya skivan "Exit" Del 5

 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musik/article16124132.ab

Förhandslyssning av Darins nya album

Den 30 januari är det dags för Darins sjätte albumsläpp, Exit. Som försmak bjöd Universal Music in till mingel och förhandslyssning av det kommande albumet på Elverket i tisdags
 

Efter ett lyckat debutdeltagande i Så mycket bättre släpper nu Universal Musics stjärnskott Darin Zanyars sjätte studioalbum, Exit. Inför releasen 30 januari arrangerade skivbolaget en exklusiv förhandslyssning av det kommande albumet på Elverket. På plats bjöds det på mat, dryck, mingel och musik. Darin och bandet premiärspelade även ett par låtar live inför det närvarande medie- och branschfolket.

 

Under kvällen hann vi byta några ord med hedersgästen angående den kommande tiden och tankarna kring det nya albumet.

 

– Den nya skivan skiljer sig från de tidigare eftersom att den känns mer personlig. Jag har tagit mina egna erfarenheter och lagt in i låtarna, och framför allt i texterna, säger Darin.

 

Utöver albumsläppet väntar en mindre vårturné med datum i Stockholm, Malmö och Göteborg. Darin ser förväntansfullt på framtiden, men väljer att främst fokusera på nuet.

 

– Just nu är det albumsläppet som gäller. Vi har redan börjat förbereda konserterna då det är viktigt att allt är välplanerat. Annars försöker jag att tänka i nuet så mycket som möjligt, annars blir man nog knäpp, säger han.

 

Lina Pettersson

 

http://www.musikindustrin.se/2013/01/24/artist-exklusiv-forhandslyssning-av-darins-nya-album/


Följ med Darin på inspelningen av nya skivan "Exit" Del 4

 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musik/article16111858.ab

Dagens bild

Foto: Peter Knutson

Följ med Darin på inspelningen av nya skivan "Exit" Del 3

 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musik/article16093773.ab

Följ med Darin på inspelningen av nya skivan "Exit" Del 2

 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musik/article16091374.ab

Darin - Playing With Fire

 
 
 
iTUNES  http://bit.ly/XmrCLd
 
SPOTIFY Darin – Playing With Fire
 
WiMP http://bit.ly/WNXeJh
 
 

Darin - ICAkuriren

 
 
 
(KLICKA för att läsa)
 
 
 

Darin öppnar studion

 

Följ med in i studion när Darin spelar in nya skivan ”Exit”.

Nöjesbladet.se visar i dag exklusiva klipp under arbetet med låtarna – enligt honom själv de mest personliga han gjort.

– Jag kände att jag ville få ur mig saker som jag varit med om, säger han.

 

Den 30 januari släpps ”Exit”, men redan i dag börjar Nöjesbladet visa exklusiva klipp från skivinspelningen i USA i höstas.

– Det ska bli kul att visa hur det kreativa arbetet med skivan går till i stället för att bara beskriva det med ord, säger Darin Zanyar, 25.

 

Flög över LA

Klippen visar främst arbetet inne i studion när Darin skriver text och musik tillsammans med producenten och låtskrivaren Jim Beanz som jobbat med artister som Justin Timberlake, Nelly Furtado och Timbaland.

 

Men som tittare får man även ett smakprov på låtarna – och en inblick i vad Darin gjorde när han inte satt i studion.

 

– Vi filmade till exempel när jag åkte helikopter över Los Angeles. Det var en grej som jag ville prova, säger han.

”Exit” är Darins sjätte platta och han beskriver den som mer personlig än någonsin.

”Sexiga danslåtar”

– Den handlar om mig och vad jag gått igenom. Det kändes som att det blev starkare då. Och att folk kanske kan relatera till det, säger han.

 

Som vad då till exempel?

– Det är svårt att gå in på exakt men det är allt från svåra relationer till när man är på grymt humör och vill njuta av livet.

Han beskriver låtarna som ”allt från sexiga dans­låtar till väldigt djupa och fina”.

– Min favorit är ”Same old song”. Den handlar om en jobbig relation där man känner att man inte kommer någonvart.

 

Darin om...

 

... plattans första singel ”Playing with fire” som släpps den 18:e januari:

– Den handlar om en flirt som tjejen kanske tar lite mer seriöst än mig. Den handlar inte om någon speciell utan var bara en skön text vi skrev.

... att TV4 blåser liv i ”Idol”:

– Det är väl bra. Just nu är jag i Berlin så jag vet inte så mycket om det där. Men vi får se hur det går.

... sin relation till ”The Sounds”-sångerskan Maja Ivarsson:

– Vi är bara vänner, men tyvärr hinner vi inte ses så mycket.

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article16083660.ab


Följ med Darin på inspelningen av nya skivan "Exit"

 
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musik/article16085256.ab

Darins "Playing with fire" får 4 av Metro

 
http://metropoint.metro.lu/20130117_Stockholm.pdf

Darin - Playing with fire (TEASER)


Darin - ELLE galan 2013

Foto:http://media.shootitlive.com/WDrJ7qD9bJ8moCBXnGRd4x6Sjt7/600.jpg?project_id=expressen%2F819
 
Foto: http://elle.se/roda-mattan/
 
Foto: http://elle.se/prisutdelningen-i-bilder/
 
Foto: http://elle.se/prisutdelningen-i-bilder/
 
Fredag den 11 Januari hölls ELLE galan 2013. Darin var prisutdeleare till kategorin - Årets modell

NY SINGEL Darin - Playing with fire 18 JANUARI 2013


Darin - Tolkningarna

 
"Nu finns alla Darins tolkningar från "Så Mycket Bättre" samlade på en och samma EP, klicka på länken nedan för att köpa"
 
https://itunes.apple.com/se/album/tolkningarna-ep/id587134907

RSS 2.0