Darin: ”Stort att få tolka Ted”

Darin är en av 16 heta artister som sjunger på nytt hylningsalbum
 
 
 
 

I år är det 50 år sedan Ted Gärdestad debuterade som artist.

Det firar svenska artister genom att hylla honom i ett nytt album. En av dem är Darin Zanyar.

 

– Jag har sjungit hans ­låtar under min uppväxt, både i skolan och hemmet, säger han.

 

Sexton svenska artister hyllar Ted Gärdestads ­musik i ett nytt album, ”För kärlekens skull”. Där gör de ­egna versioner av Gärdestads berömda låtar.

Darin Zanyar, 26, kommer att tolka ”Öppna din himmel”.

– Det är inte en av hans stora singlar, men det kändes som att den passade mig och att jag kunde göra en bra version av den, säger Darin Zanyar.

 

"Speciell sak"

Att tolka legendens ­musik på ett bra sätt kändes viktigt.

– Det är stort, han är en av de största artisterna någonsin i Sverige. Det är en speciell sak att göra, så jag var väldigt fokuserad och gjorde mitt bästa, berättar ­Darin Zanyar.

 

"Musiken lever kvar"

 

Darin Zanyar var tio år när Ted Gärdestad dog men han har ändå starka minnen från hans musik.

– Jag har växt upp med ­låtarna, jag har sjungit dem under min uppväxt, både i skolan och hemma. Hans musik lever kvar, säger han.

Och på skivan finns även några Ted-låtar som aldrig getts ut tidigare.

– Tre av låtarna är outgivna och fanns på ett kassettband med demos som jag hittade när jag städade ur gamla flyttkartonger på ­vinden, berättar Ted ­Gärdestads dotter, Sara Zacharias.

Det är hon som tillsammans med David Lindgren Zacharias och Ollie Olson är initiativtagare till hyllningsalbumet. Och skivan är inspelad på Atlantis Studios där Ted Gärdestad själv spelade in sina låtar.

– Vi ville få till soundet som han hade. Jag sjöng samtidigt som musiker spelade, det var ett annorlunda sätt för mig att spela in på. Hela studioinspelningen var som en ­livespelning, ­säger Darin.

 

Laleh och Salo

 

De andra artisterna som också kommer att hylla Ted Gärdestads musik genom egna tolkningar är: Laleh, Ola Salo, Markus Krunegård, Lisa Miskovsky, Noonie Bao, Håkan Hellström, Bo Kaspers Orkester, Markus Krunegård, Lisa Nilsson, Sara Zacharias, Niklas Strömstedt, Janne Schaffer, Frida Öhrn, Ane Brun, Tomas ­Andersson Wij, samt Pontus & Amerikanerna.

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/article18948863.ab 

 

 


Jubel med Darin i strålkastarna

Darin i korridoren bakom scenen i Studio 4. Foto: Helen Ling.
 

De fans i publiken som jublade mest på Musikplats Stockholms jubileumskonsert tillhörde sångaren Darin. När han ställde sig på scenen hördes visslingar och applåder.

 

Darin har precis kommit tillbaka från London där han har varit och jobbat. Han samarbetar med låtskrivare i England och USA.

 

– Det gör inget för jag älskar att resa. Man hinner inte se så mycket, men jag hann iallafall dra förbi Big Ben innan jag stack, säger Darin efter sitt uppträdande i Musikplats Stockholm.

 

I programmet framförde han bland annat låtarna Runaway och Love killer och möttes av stora applåder och jubelrop från de fans som tagits sig till Musikplats Stockholms stora gratiskonsert i Radiohuset.

 

För första gången spelade han desstom sin nya singel live. Mamma Mia fick verkligen igång publiken i Studio 4.

 

– Det är en singel och jag vet inte riktigt när jag släpper en ny platta, säger Darin.

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5870730


Darin - Musikplats Stockholm P4

 
 
 
Runaway (Akustisk)
Lovekiller
Your out of my life
Mamma Mia
 
+ Lite prat
 
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/367451?programid=746&playchannel=701

Darin - Nationaldagen 2014

En festlig helkväll i nationens tecken som inleds med firande från Skansen, där kungafamiljen är hedersgäster och FN:s vicegeneralsekreterare Jan Eliasson högtidstalar. På scenen står Darin, Loreen & Ingá-Máret Gaup Juuso, Medina och Rickard Söderberg. Arméns musikkår står för musiken och Lill Lindfors gör en duett tillsammans med Johnel. Festligheten följs av spännande samtal vid Stockholms slott mellan kvällens programledare Mikael Leijnegard och inbjudna gäster. Avslutningsvis bjuds det på traditionsenligt tapto från Stockholms slott. 
 
 
Fredag 6/6 - 2014
Kl. 20:00
SVT1
 
 
_______________________________________________________________
 
P.S Vill de alla läsare så hemskt mycket om ursäkt för dålig uppdatering den senaste tiden, ska förbättras från och med nu 

Darin - Musikplats Stockholm P4

Dags att fira Musikplats Stockholm!
 
Artisterna som firar Musikplats Stockholm den 23 maj. Foto: Sveriges Radio
 
Musikplats Stockholm firar 200 direksända konserter med stort jubileum. Artister som Darin, Jasmine Kara, Louise Hoffsten, Eric Gadd, Miriam Bryant och Robin Stjernberg återvänder till musikplatsens scen för att hylla det unika musikprogrammet.
 
 
Den 23 maj når Musikplatsen den 200:e(!) spelningen och ställer till med stor fest i över tre timmar. Artistparaden som kommer till jubiléet är imponerande. DarinEric GaddAne BrunJasmine Kara, Magnus Carlson från Weeping Willows, Nicolai Dunger, Electric Boys, Sophie Zelmani, Robin Stjernberg, Miriam Bryant och Louise Hoffsten är några av alla som varit med i Musikplats Stockholm förut och som nu kommer tillbaka för att fira programmet. 
 
 
Sedan premiären för Musikplats Stockholms direktsända livekonserter inför publik i Radiohuset 2008 har programmet rotat sig som en viktig musikplats i Stockholm med både etablerade stjärnor och nya talanger på scenen inom många olika genrer.
 

– Publiken vet idag att det alltid är en hög nivå på artisterna och artisterna själva uppskattar programmet väldigt mycket och står på kö för att vara med, säger Fredrik Eliasson som är programledare och producent och den som skapade Musikplats Stockholm.

 

Firandet den 23 maj äger rum i direktsändning från Studio 4 klockan 9.30-13.00 och de medverkande artisterna kommer att varva sina framträdanden under programmets gång. För publiken som kommer till Radiohuset visas också allt på storbildsskärm.

 

– Om det blir fullt inne i sändningsstudion så finns det möjlighet att följa allt ändå i intilliggande studion som vi förvandlar till biograf, säger Fredrik Eliasson.

 

Fredag 23 maj klockan 9.30-13.00. Med reservation för eventuella ändringar i innehållet.

 

Studio 4 ligger i Radiohuset (Oxenstiernsgatan 20). Fri entré och principen ”först till kvarn” gäller för publik som vill se och höra på plats. Inget biljettsystem, man köar utanför dörrarna.

 
 
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=746&grupp=18458&artikel=5864813 

Darin - Sony Xperia Z2 & Deezer (Reklam för 3)


Darin - Mamma Mia (Official Music Video)


RSS 2.0