Darin ULRICEHAMN Uport festival 2/8 - 2013

 
http://www.uport.se/

Darin ESKILSTUNA Rix FM 1/8 - 2013


http://festival.rixfm.se/stad/eskilstuna

Darin glömmer aldrig sin första Yran-spelning

Foto: Niklas Larsson
 

Darin besökte Östersund och Storsjöyran redan 2005, samma år som han släppte sitt debutalbum och turnerade runt med Lena Philipsson och Magnus Uggla. Han minns faktiskt Yran-spelningen väldigt väl.

 

– Jag kommer aldrig att glömma det eftersom jag hade feber. Jag var så sjukt sjuk, och dessutom var det väldigt varmt den dagen. Men "the show must go on", tänkte jag. Jag har nog aldrig varit så sjuk under en spelning. Förutom det minns jag att det var en väldigt skön publik.

 

• Vad är skillnaden mellan den Darin som var i Östersund 2005 och han som kommer nu?

 

– Jag var så otroligt ung då. Det var länge sedan. Och jag hade bara ett album. Sedan dess har jag hunnit utvecklas scenmässigt och förhoppningsvis låter det bättre nu.

 

• Personligen då?

 

– Man har ju fått uppleva otroligt mycket.

 

När ÖP pratar med Darin – med efternamnet Zanyar – har han dagen innan framfört sin senaste singel "Check you out" på Victoriadagen på Öland. En annan som var där var östersundaren och längdskidåkaren Johan Olsson som tog emot årets Victoriastipendium. Men de hann inte heja på varandra när det var sittning efteråt, berättar Darin.

 

– Vi var ju på någon grej senare, men vi hade bord på helt olika håll. Och jag var inte där så länge.

 

Han har ett stort band med sig på årets sommarspelningar. De är totalt åtta-nio personer på scenen, berättar han. Tidigare har ofta delar av musiken varit förinspelad, men nu är allt live.

 

– Det var ganska mycket det jag ville "foka" på, att spela musiken helt live. Det brukar kunna vara svårt att göra det med min typ av produktioner, därför har jag bland annat med mig två trummisar och två gitarrister.

 

Hittills har Darin släppt sex album och live blir det en salig låtblandning.

 

– Det blir både det nya och det gamla och mittemellan. Mycket material som publiken kommer att känna igen.

 

Förra året medverkade Darin i tv-programmet "Så mycket bättre" där han bland annat tolkade Magnus Ugglas "Astrologen". Efter programmet märkte han att ålderssammansättningen hos publiken på hans konserter förändrades ytterligare.

 

– De senare åren har det blivit mer blandat och efter programmet ännu mer. De yngre står längst fram såklart, men alla åldrar är där. Det är fint att man når ut till en ny publik.

 

Förutom "Så mycket bättre" har Darin nyligen haft en annan mäktig upplevelse. I en av årets semifinaler till Eurovision Song Contest fick han – tillsammans med Agnes, en annan tidigare "Idol"-deltagare – chansen att uppträda i mellanakten. Drygt 100 miljoner människor följde tv-sändningen. Redan innan framträdandet hade han fått reda på den förväntade tittarsiffran, vilket fanns i bakhuvudet på scenen.

 

– Det var svårt att inte tänka på det. Och det var särskilt pirrigt eftersom jag skulle inleda med att spela piano själv. "Spela inte fel, spela inte fel", tänkte jag. Det var häftigt att få äran att representera svensk pop.

 

Under sin karriär har han fått möjligheten att samarbeta med några av världens mest framgångsrika låtskrivare och producenter, som svensk-marockanska Red One, Jim Beamz från USA och britten Sacha Skarbek och han skulle gärna samarbeta med Ryan Tedder, sångaren i amerikanska One Republic. Tedder har bland annat skrivit megahiten "Apologize" och samarbetat med Beyoncé.

 

Men det finns fler saker som Darin är sugen på.

 

– Det finns väldigt mycket. Karriärmässigt, men också att resa och se platser.

 

Efter en resa till Brasilien har han blivit biten av Sydamerika.

 

– Det gjorde mig mer sugen på kontinenten, och kulturen där. Tidigare har jag varit i Colombia också. Jag har fastnat för Sydamerika.

 

Innan det stundar alltså Östersund och Yran.

 

– Jag ser fram emot att komma dit, och jag hoppas verkligen att folk kommer att gilla det. Och jag hoppas verkligen att jag inte får feber.

 

http://op.se/nyheter/yran/1.6094256-darin-glommer-aldrig-sin-forsta-yran-spelning


Sex snabba med Darin

Foto: Lars Pehrson
 

Stämmer det att du ska till London innan du kommer till Östersund?

 

– Ja, jag håller på och packar precis just nu och åker i kväll (Läs i går, reds. anm.). Mitt senaste album skrev jag till största delen i USA tillsammans med låtskrivaren Sacha Skarbek och nu ska vi ses i London för att jobba ett par dagar.

 

Känner du dig inspirerad?

 

– Det vet jag faktiskt aldrig förrän jag sätter mig i studion. Melodierna brukar alltid komma ganska lätt, men texterna tar längre tid. Då måste jag fokusera på ett helt annat sätt. Förra gången jag och Sacha jobbade tillsammans gick det riktigt bra, då skrev jag 25 låtar på en månad.

 

Blev senaste skivan "Exit", som släpptes i januari, som du hade tänkt dig?

 

– Ja, det blev den verkligen! Jag valde producenter (Jim Beanz och Sacha Skarbek, reds. anm.) efter vilket sound jag ville ha och det visade sig att vi klickade direkt.

 

Jag minns när du spelade på Yran för åtta år sedan och nästan mest minns jag alla unga tjejer som skrek längst framme vid scenen. Är det fortfarande så?

 

– Nja, det står fortfarande unga tjejer längst fram, men de skriker inte lika hysteriskt längre. De dansar mer, vilket jag föredrar. Överlag har min publik blivit mer blandad och mer varierad åldersmässigt sedan de första konserterna.

 

Vad tänker du om att komma tillbaka till Yran?

 

– Jag minns att jag hade hög feber och att det var väldigt varmt då 2005. Men jag körde ändå för publikens skull. The show must go on som man brukar säga. Men det ska bli skönt att komma tillbaka med nytt material och visa nya sidor av mig själv, jag har släppt fem plattor och utvecklats mycket sedan dess. Hela livebiten ser annorlunda ut.

 

Hur tycker du själv att ditt liv och din karriär har förändrats sedan du medverkade i tv-programmet "Så mycket bättre"?

 

– Det känns som om folk har förstått bättre vem jag är, både som artist och människa. Tidigare var det många som hade sett mig på scenen men kanske inte riktigt förstått vad jag står för. Tv-programmet öppnade ögat för en ny publik och en helt ny känsla för mig som artist.

 

Darin, fredag, Stortorget, kl. 20.15

 

http://ltz.se/yran/1.6105259-sex-snabba-med-darin


Darin PITEÅ Piteå dansar och ler 27/7 - 2013

http://pdol.se/
 

Darin ÖSTERSUND Storsjöyran 26/7 - 2013

 
http://www.storsjoyran.se/
 

Darin On Tour - Episode 8 (BÅSTAD)


Darin VÄSTERVIK Gränsö Galore 20/7 - 2013

 

Darin BÅSTAD 19/7 - 2013


Darin - Victoriadagen/Grattis Kronprinsessan

 
HELA PROGRAMMET http://www.svt.se/grattis-kronprinsessan/se-program/grattis-kronprinsessan-2?autostart=true
 
Darin sjunger - Check You Out ca. 45:40

Svårt att stå still till Darin

Foto: Tom Wall
 
Darin fick tivolirockpubliken att dansa och lockade fans till festivalen som aldrig besökt den förut.
 
 

Längst fram vid kravallstaketet, i mitten av tivoliscenen, står Rebecca Malmberg från Hanaskog.

 

Hon har gillat Darin sedan han slog igenom i tv-programmet Idol 2004.

 

- Det känns pirrigt i magen. Jag har tjabbat om att se honom här på Tivolirock sedan det blev känt att han skulle hit.

 

Rebecca Malmberg har aldrig varit på festivalen förut, utan är här enkom för Darins skull. Som sällskap har hon dragit med pojkvännen och en killkompis.

 

Vid staketet står också ett gäng säkerhetsvakter, fast längst ut till höger. Deras motiv är dock helt annat. De ska strax tjänstgöra på annan plats i parken men vill kort retas med en kollega som står innanför staketet, i "diket".

 

- Vår kollega är inget större fan, om man säger så, och därför är det kul att just han placerades där, säger en av kollegorna.

 

Efter tre låtar, i sitt första mellansnack, berättar Darin att han åkte till USA i oktober förra året för att se vad han kunde få med sig hem i musikväg. Det blev ett helt album, "Exit".

 

Med sig på scen har han par i allt, två sångare, två gitarrister, två slagverkare och två musiker på klaviatur.

 

De fyra paren med Darin i spetsen lockar en trio i dans. Janette Carlsson från Vanneberga vid Landön är i sällskap med barndomskompisen Ankie Svensson och svägerskan Linda Carlsson från Barum.

 

- Vi gillar Darin fast vi är gamla. Och ännu mer sedan vi såg honom i tv-programmet "Så mycket bättre", säger hon och dansar glatt till låten "Want ya!".

 

Fler än säkerhetsvakterna är på rethumör bland publiken. Tjejerna i rockbandet Thundermother från Stockholm mobbar vänskapligt sin trummis Tilda Stenqvist för hennes svaghet för pojksångare. Men även de snackar om det goda intryck Darin gjorde i "Så mycket bättre".

 

- Jag har medlemstidningen Stim-magasinet och läste i den att han har skrivit 350 låtar. Och hur gammal är han, typ 26 år bara, säger Filippa Nässil imponerat, själv gitarrist.

 

http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article1929778/Svart-att-sta-still-till-Darin-.html

 


Darin - Sommarkväll

 
HELA PROGRAMMET http://www.svt.se/sommarkvall/se-program/del-4-226?autostart=true

Darin - Victoriadagen

 
Söndag 14/7 - 2013
kl. 21:00
SVT1
 
http://victoriadagen.se/

Darin - Sommarkväll

 
 
Lördag 13/7- 2013
kl. 20:00
SVT1
 
http://www.svt.se/sommarkvall/

Darin KRISTIANSTAD Tivolirock 13/7 - 2013

 
Träscen kl.17:00
 
 
http://www.tivolirock.com/

Darin DOCKSTA Skulefestivalen 5/7 - 2013

 
http://www.skulefestivalen.com/

RSS 2.0