Svårt att stå still till Darin

Foto: Tom Wall
 
Darin fick tivolirockpubliken att dansa och lockade fans till festivalen som aldrig besökt den förut.
 
 

Längst fram vid kravallstaketet, i mitten av tivoliscenen, står Rebecca Malmberg från Hanaskog.

 

Hon har gillat Darin sedan han slog igenom i tv-programmet Idol 2004.

 

- Det känns pirrigt i magen. Jag har tjabbat om att se honom här på Tivolirock sedan det blev känt att han skulle hit.

 

Rebecca Malmberg har aldrig varit på festivalen förut, utan är här enkom för Darins skull. Som sällskap har hon dragit med pojkvännen och en killkompis.

 

Vid staketet står också ett gäng säkerhetsvakter, fast längst ut till höger. Deras motiv är dock helt annat. De ska strax tjänstgöra på annan plats i parken men vill kort retas med en kollega som står innanför staketet, i "diket".

 

- Vår kollega är inget större fan, om man säger så, och därför är det kul att just han placerades där, säger en av kollegorna.

 

Efter tre låtar, i sitt första mellansnack, berättar Darin att han åkte till USA i oktober förra året för att se vad han kunde få med sig hem i musikväg. Det blev ett helt album, "Exit".

 

Med sig på scen har han par i allt, två sångare, två gitarrister, två slagverkare och två musiker på klaviatur.

 

De fyra paren med Darin i spetsen lockar en trio i dans. Janette Carlsson från Vanneberga vid Landön är i sällskap med barndomskompisen Ankie Svensson och svägerskan Linda Carlsson från Barum.

 

- Vi gillar Darin fast vi är gamla. Och ännu mer sedan vi såg honom i tv-programmet "Så mycket bättre", säger hon och dansar glatt till låten "Want ya!".

 

Fler än säkerhetsvakterna är på rethumör bland publiken. Tjejerna i rockbandet Thundermother från Stockholm mobbar vänskapligt sin trummis Tilda Stenqvist för hennes svaghet för pojksångare. Men även de snackar om det goda intryck Darin gjorde i "Så mycket bättre".

 

- Jag har medlemstidningen Stim-magasinet och läste i den att han har skrivit 350 låtar. Och hur gammal är han, typ 26 år bara, säger Filippa Nässil imponerat, själv gitarrist.

 

http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article1929778/Svart-att-sta-still-till-Darin-.html

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0