Darin PITEÅ Pite Havsbad 6/8 - 2016

 

 

"Folkkär låtskrivare och artist med ett stort hjärta och en röst som berör. Så kan en presentation av Darin låta och vi är så glada att han kommer till Pite Havsbad i sommar.

 

Vi såg honom första gången i Idol 2004 där han kammade hem andraplatsen. Efter det har hans karriär gått spikrakt uppåt och han har trots sin låga ålder samarbetat med flera av världens främsta producenter, låtskrivare och artister som Lil Jon, Kat DeLuna och Leona Lewis. Listettorna har travats ovanpå varandra och 2010 specialskrev han en låt till det kungliga bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

 

Förutom det har han medverkat i programmet Så mycket bättre, sommarpratat i P1 och engagerat sig i flertalet välgörenhetsprojekt. Det är med öppna armar vi välkomnar världens bästa Darin den 6 augusti."

 

 

 

För mer information och biljetter 

 

http://www.pite-havsbad.se/evenemang/darin/ 

 


Första artisten klar för Sensommar – "Det här känns fantastiskt"

Foto: Stefan Jerrevång

 

Sensommar släpper årets första artist som slog igenom i "Idol", hans plattor säljer guld och nyligen kom hans första skiva på svenska.

Det är ingen mindre är Darin.

 

Sensommar gjorde förra veckan klart med att de utökar till två dagar och att det sammanlagt kommer att bli åtta artister på den stora scenen.

 

Nu släpper de den första artisten till årets festival, Darin Zanyar.

 

– Det känns kul. Folk har hört av sig och vi har velat släppa länge. Nu får vi äntligen göra det, säger Dino Vulic från arrangören Höga Kusten Nöje.

 

Darin Zanyar slog igenom stort när han var med i TV4:s talangprogram "Idol" 2004. Han var en av de största favoriterna och kom tvåa efter Daniel Lindström.

 

– Det är ett ganska stort steg mot det vi sa ifjol om att vi skulle bredda oss. Darin är i Sverigeeliten i artistväg. Han kommer att matcha det andra vi ska ha på festivalen, säger Tobias Wikström från Höga Kusten Nöje.

 

– Det är en jättebra bokning. Han är folkkär och kommer att passa Sundsvall väldigt fint, säger Dino Vulic.

 

Den 25 september ifjol släppte Darin sitt första album på svenska, ”Fjärilar i magen”. Albumet gick direkt in som etta på den svenska albumlistan. Nu är han på en vårturné på konserthus runt om i Sverige.

 

– Det är slutsålt överallt. Han spelar inte allt för mycket i Sverige i sommar. Vi och ett till ställe i mellersta Norrland är de enda som har honom. Det här känns fantastiskt, säger Dino Vulic

 

Året efter genombrottet i "Idol"släppte Darin sitt debutalbum "The Anthem" och första singeln "Money for nothing", som skrevs av Robyn. Både singeln och albumet gick direkt in på förstaplatsen av på försäljningslistorna.

 

Samma år släppte han andra skivan "Darin" som sålde dubbelt så mycket som debuten.

 

I slutet av 2006 samarbetade han med Max Martin med tredje plattan "Break the news" vilken sålde guld redan första dagen.

 

Darin ställde även upp i Melodifestivalen 2010 och hamnade på fjärde plats i finalen med låten "You're out of my life".

 

2012 medverkade Darin i TV-programmet Så Mycket Bättre, där han framförde tolkningar av bland annat Olle Ljungströms "En apa som liknar dig", Magnus Ugglas "Astrologen" och The Sounds "Seven Days a Week". På iTunes hade han under en lång period de tre mest säljande låtarna samtidigt, och enligt Musikindustrin.se var Darin den mest framgångsrika på singellistan sedan Veronica Maggios dominans året innan.

 

Arrangörerna i Höga Kusten Nöje meddelar att det kommer att rulla på rätt snabbt med artister nu. Nästa kommer att släppas den närmaste tiden.

 

http://www.st.nu/noje/musik/forsta-artisten-klar-for-sensommar-det-har-kanns-fantastiskt


Darin SUNDSVALL Sensommar 5/8 - 2016

 
För mer information och biljetter 
 
http://sensommar.se/
 

Darin ESKILSTUNA Sundbyholms slott 10/6 - 2016

Darin @ Sundbyholms Slott - Eskilstuna, Sweden

 

"MIRIAM BRYANT & DARIN TILL SUNDBYHOLM!

 

Två av Sveriges mest aktuella artister kommer till en av Sveriges finaste konsertplatser.
Fredag den 10 juni kommer Miriam Bryant och Darin till Sundbyholms Slott i Eskilstuna.
Vi ser fram mot en magisk sommarkväll!"

 
Köp biljetter här 
 
http://www.tickster.com/sv/events/pv8ue3mcdym7u3j/2016-06-10/miriam-bryant-and-darin
 
Mer information
 
http://www.welcomeconcerts.se/event/miriam-bryant-darin-sundbyholm/
 
 

Det går bra nu, Darin!

Foto: Timo Kari
 
Svenska popartisten Darin besökte Studio HBL inför kvällens spelning på Tavastia i Helsingfors. Se honom uppträda i studion!
 
Ni kanske kan historien? Svenska popartisten Darin Zanyar var bara 16 år gammal då han 2004 trollband svenska folket med sin prestation i den för tiden kontroversiella talangtävlingen Idol. I finalen blev han “bara” tvåa men sajnades redan följande dag av musikjätten SonyBMG, och har sedan dess gått från klarhet till klarhet – sex albumettor i Sverige, tv- och Eurovisionshower och inte minst låtskrivare för prinsessan Victorias bröllop.
 
 

Fjolårsalbumet Fjärilar i magen visade en ny, akustisk och lite nostalgisk sida av den i sommar 29 år unga Darin.

 

– Jag har alltid tyckt om akustiska konserter, man har så bra röstkontroll då inte allt är på max hela tiden, säger han och förnekar bestämt att det skulle vara någon ny “vuxen” fas han inträtt i.

 

Dubbelkarriär
 

Samtidigt som Darin nu turnerar Norden med den färska svenska plattan, pågår ett intensivt marknadsföringsarbete på de asiatiska marknaderna för det förra engelskspråkiga albumet Exit(2013).

 

Lite som att ha två parallella karriärer?

 

– Ja, det är snurrigt.

 

På måndag står Helsingfors och Tavastia i tur, och Nordenturnén avslutas på Parteatret i Oslo på fredag.

 

– Sedan blir det lite ledig tid och låtskrivande. På sommaren ska jag ut och spela igen.

 

Inför kvällens drag på Tavastia passade Darin och gitarristen Richard Krantz också på att ge en unik och känslig, akustisk version av singeln Lagom för Studio HBL.

 

 

 
 
https://www.hbl.fi/artikel/det-gar-bra-nu-darin/#
 
 

Darin - X3M

 
 

Darin hälsade på oss här på Radio X3M och spelade sin låt Juliet. Visst är han härlig?

Publicerat av Radio X3M den 15 mars 2016

Popunderbarnet har funnit sig själv

 
Foto: Magnus Andersson
 
2007 när Darin uppträdde på Flygeln var det en helt annan publik som mötte honom. Mestadels barn och tonåringar skrek sig genom uppträdandet, som ärligt var lite torftigt även om han själv levererade. Han försökte vara sexig såsom pojkbandsmedlemmar utan talang gör. Det fungerade kanske inte, det blev lite pinsamt, men han var så charmig att han kom undan med det. Hans artisteri är så självklart att han inte tog skada.
 
Nästan tio år senare är både Darin och publiken helt annorlunda. De senaste nio åren har han omvandlat sig själv från något skivbolaget ville till något som känns mer autentiskt om än inte lekfullt. Publiken har också förändrat sig markant. Konserten på Louis De Geer på fredagskvällen är mest befolkad av personer i medelåldern eller äldre. Exponering genom medverkan i programmet "Så mycket bättre" har lönat sig.
 
Nu har han en stråkkvartett med sig. Konserten har ett eget koncept med årstider där låtar anpassas till bakgrundsbilderna med snö, gula löv, grönt skog och sommarlandskap. Överhängande känslan är skicklighet. Darin har en röst från en annan dimension. Det ser lätt ut när han växlar toner. Helheten är imponerande. Jag berörs inte alltid djupt men det håller verkligen hög nivå. Mellansnacket känns lite ungdomligt men det kommer från hans inre. Och när han presenterar sin fredslåt "Tänk dig" är det svårt att inte känna något. Darin som står och sjunger, Darin som pratar om mörkret i världen och Sverige, Darin som inte försöker passa in i någon mall. Darins karriär är en "coming of age story" i bästa Hollywood-stil. Han har funnit sig själv.
 
________________________________________________
 
FAKTA
 
Konsert

Darin

Louis De Geer-hallen

Bäst: "Tänk dig"

Sämst: När alla ställer sig upp för låten "Juliet"

Publik: Utsålt

Betyg: 4 av 5

________________________________________________

 

 

http://folkbladet.se/kultur-noje/popunderbarnet-har-funnit-sig-sjalv-om4055555.aspx

 

 


Darin bjöd på kärlek och allvar

Darin tar seriöst på sin relation med publiken och bjuder mycket på sig själv.
 
Darins turné är ordentligt påkostad. Med på scenen fanns ett femmannaband och en stråkkvartett.
 
Foto: Mikael Andersson
 
Det är omöjligt att inte gilla Darin.
 

Killen är ju så himla trevlig och seriös, och sjunger så bra med sådan inlevelse. Och när den allvarlige unge mannan spricker upp i ett leende smälter hjärtan i såväl gammal som ung.

 

När han kom in på Lokomotivets scen i Eskilstuna på torsdagskvällen ville publiken aldrig sluta skrika. Det var faktiskt ett helt galet drag i bänkraderna i den fullsatta konsertlokalen. Och sällan har jag sett en så blandad publik. Fritisbarn trängdes med herrar i övre medelåldern, även om män och kvinnor i 30-årsåldern dominerade. Men alla närvarande tycktes dock kunna Darins låtar.

 

Låtarna ja. Det har hunnit bli rätt många sedan Darin fick sitt genombrott i talangtävlingen "Idol" hösten 2004. Det var kanske lite otippat när det begav sig att tjejernas favorit - killen med tandställningen som bara kom tvåa i den då helt nya tv-showen - elva år senare skulle vara en av Sveriges mest folkkära artister som åker runt på en utsåld konserthusturné med ett album på svenska i ryggen och en stråkkvartett med på scenen.

 

Darin berättade från scenen om sitt senaste album "Fjärilar i magen", som han gjort själv och gett ut på eget skivbolag för att så göra det han själv ville. Han uttryckte sin glädje och stolthet över att komma ut och möta publiken med det materialet.

 

Det som kännetecknar Darin är inte den fantastiska rösten - han låter som ett helt boyband och fixar sköna falsettpartier - nej, det är hans förmåga att förmedla känslor. Vill man uttrycka sig lite fånigt skulle man kunna säga att Darin är en riktig smörsångare, men jag skulle vilja säga att Darin levererar romantik, och krydda uttrycket med 17 emojis i form av hjärtan och väl valda smileys.

 

Killen har också ett djupt allvar i sig och ett starkt engagemang. Han talade och det mörker som breder ut sig i världen, om krigen i Mellanöstern, flyktingkatastrofen och det politiska läget i Sverige. Sedan sjöng han "Tänk dig", en sång som han skrivit för att beskriva sina känslor kring det.

 

Detta var kanske det starkaste ögonblicket under konserten.

 

Ett annat starkt ögonblick var också när Darin sjöng Olle Ljungströms låt "En apa som likna dig" som han gjorde i tv-programmet "Så mycket bättre". Olle Ljungström har ett helt annat tilltal än Darin. Hans texter rymmer cynism och livströtthet, något som är så långt i från det Darin förmedlar som man kan komma. Hursomhelst blir mötet mellan Ljungström och Darin Zanyar precis vad som behövs för att det ska lyfta riktigt högt.

 

Men även om Darins låtar kan bli lite jolmiga ibland vore det synd om han förvandlades till något annat än precis det han är. En fin artist med hängivna fans - mötet var härligt att uppleva.

 

 
http://ekuriren.se/kulturnoje/1.3892512-darin-bjod-pa-karlek-och-allvar

Darin - NRK P1 Nitimen

 
 
Lyssna här https://radio.nrk.no/serie/nitimen/MUHR01005716/08-03-2016

Ruskigt snyggt, Darin

 
 
För dig som har PLUS+ på Smålandsposten kan läsa recensionen här http://www.smp.se/kultur-noje/ruskigt-snyggt-darin/
 
 

#29 Darin - Dill & Duva podcast

 
 
Lyssna på podcasten här https://www.acast.com/dill-duva/-29darin
 
 

RSS 2.0