Det går bra nu, Darin!

Foto: Timo Kari
 
Svenska popartisten Darin besökte Studio HBL inför kvällens spelning på Tavastia i Helsingfors. Se honom uppträda i studion!
 
Ni kanske kan historien? Svenska popartisten Darin Zanyar var bara 16 år gammal då han 2004 trollband svenska folket med sin prestation i den för tiden kontroversiella talangtävlingen Idol. I finalen blev han “bara” tvåa men sajnades redan följande dag av musikjätten SonyBMG, och har sedan dess gått från klarhet till klarhet – sex albumettor i Sverige, tv- och Eurovisionshower och inte minst låtskrivare för prinsessan Victorias bröllop.
 
 

Fjolårsalbumet Fjärilar i magen visade en ny, akustisk och lite nostalgisk sida av den i sommar 29 år unga Darin.

 

– Jag har alltid tyckt om akustiska konserter, man har så bra röstkontroll då inte allt är på max hela tiden, säger han och förnekar bestämt att det skulle vara någon ny “vuxen” fas han inträtt i.

 

Dubbelkarriär
 

Samtidigt som Darin nu turnerar Norden med den färska svenska plattan, pågår ett intensivt marknadsföringsarbete på de asiatiska marknaderna för det förra engelskspråkiga albumet Exit(2013).

 

Lite som att ha två parallella karriärer?

 

– Ja, det är snurrigt.

 

På måndag står Helsingfors och Tavastia i tur, och Nordenturnén avslutas på Parteatret i Oslo på fredag.

 

– Sedan blir det lite ledig tid och låtskrivande. På sommaren ska jag ut och spela igen.

 

Inför kvällens drag på Tavastia passade Darin och gitarristen Richard Krantz också på att ge en unik och känslig, akustisk version av singeln Lagom för Studio HBL.

 

 

 
 
https://www.hbl.fi/artikel/det-gar-bra-nu-darin/#
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0