Darin - Tack för musiken

 
 
http://www.svt.se/tack-for-musiken/se-program/
 
 

Darin - Tack för musiken

 
Fredag 28/12 - 2012
Kl. 21:00
SVT1
 

"Del 5 av 6. Niklas Strömstedt bjuder in artister ur Sveriges absoluta toppskikt. Det blir en massa skön musik, samtal och hemligheter. Kvällens gäst är Darin som har med sig electropopbandet Lo-Fi-Fnk."


Darin - Så mycket bättre återträffen

 
HELA AVSNITTET
 
S%C3%A5%20mycket%20b%C3%A4ttre%20-%20%C3%A5tertr%C3%A4ffen
 
http://www.tv4play.se/program/s%C3%A5-mycket-b%C3%A4ttre?video_id=2253439&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se
 

God Jul


Darin - QX

 
 
 
Darin är även moninerad till Gaygalan 2013 i kategorierna Årets Svenska låt (Astrologen)
och Årets artist (Darin) Gå in och rösta

Darin - Exit

 
1. Playing With Fire
2. Before I Pass Out feat. Lil Jon
3. Surrender
4. What It's Like
5. F Your Love
6. Check You Out
7. Give Me Tonight
8. Same Old Song
9. That Love
10. Nobody Knows
 
UTE 30 Januari 2013

Darin - Så mycket bättre återträffen

På juldagen visas Så mycket bättre-artisternas återträff.
Foto: Anton Andersson TV4
 
 
 

Darin - Aftonbladet

 
Darins första hit ”Money for nothing” petade ner Kent från försäljningslistans förstaplats.
 
— Det var värsta grejen. Mina kusiner är från Eskilstuna och de sa: "Shit, folk är ganska sura på dig nu", säger Darin Zanyar och skrattar.
 
Hur var det att slå igenom över en natt?
 
— Det var sjukt. Helt plötsligt kunde jag inte åka tunnelbana och gå runt som vanligt. Folk kände igen mig. Jag började oftast skratta när det hände sådana grejer för jag tyckte att det var så konstigt. Än i dag när det händer och folk är lite speciella skrattar jag, jag kan inte hålla mig.
 
Jag träffar Darin i ett konferensrum på hans skivbolag Universal. Han bär en vit t-shirt under sin gröna skinnpaj, svarta jeans från Cheap Monday, skor från Dolce Gabbana och en klocka från Sjöö Sandström. Ja, han har en stylist. I halsbandet dinglar tre trianglar i järn.
 
— Det är mitt namn på kurdiska. Nej, jag skämtar bara. Jag hittade det i London och tyckte det var snyggt.
 
Darin Zanyar är 25 år är och vuxen. Tandställningen är borta (han bar den i två år). På nattduksbordet hemma i bostadsrätten ligger Factory girls, Leslie T. Changs faktabok om Kina och migrationen från den fattiga landsbygden till fabrikerna i storstäderna, som han precis har börjat läsa. I hans plånbok ligger ett patientkort från ett privat sjukvårdsförsäkringsföretag.
 
— Jag tror att det är många som alltid kommer att se mig som 17-åringen som slog igenom. Så är det för de flesta som slår igenom unga.
 
Känner du dig vuxen?
 
— Jag känner mig mitt emellan om jag ska vara ärlig. Eller så är det så här man känner när man är vuxen. Känner man någonsin "nu är jag vuxen"?
 
I TV4:s Så mycket bättre är Darin, född 2 juni 1987, är yngst. År 1987 hade Magnus Uggla redan hunnit släppa nio skivor, Pugh Rogefeldt 12 plattor och Sylvia Vrethammar 14 album.
 
—Jag var nervös innan jag åkte. Shit, vad har jag gett mig in på? Ska jag bo i ett hus med sex andra artister i tio dagar? Det är en speciell grej.
 
Den ende han kände var Magnus Uggla. De har turnérat ihop. Miss Li hade han bara hälsat på. Olle Ljungström hade han aldrig mött.
 
—Jag klickade snabbt med Maja Ivarsson (från The Sounds). Hon är en jävligt skön person med mycket energi och väldigt rolig.
 
Darins senaste album Lovekiller kom 2010. Sen blev det tyst. Sen åkte Darin till Berlin. Då blev det ännu tystare. Först i februari i år släppte han nytt material singeln, Nobody Knows. Tanken var att han skulle ge ut ett minialbum i april men han var missnöjd med resultatet så de planerna gick om intet.
 
—Jag har sådana dagar, långa perioder, då jag skriver musik. Det blir bra, men inte så bra som det kan bli. Det var så jag kände. Jag skrotade alla låtar utom Nobody Knows och en till. Jag har kommit in i ett flow de senaste veckorna, precis som jag hade när jag jobbade på Lovekiller skivan. På en vecka skrev Tony Nilson och jag halva skivan. Då gjorde vi Microphone, Lovekiller och bröllopslåten till Victoria. Det som har hjälpt mig i karriären är att jag skriver mina egna låtar. Jag är inte beroende: "Fan, jag måste ha en ny hit" utan jag skapar själv eller tillsammans med andra.
 
Efter min intervju ska Darin till Cosmosstudion, där bland andra Swedish house mafia och RedOne, som arbetat med Michael Jackson och Jennifer Lopez, brukar spela in.
Redan på högstadiet var han känd som musikkillen och uppträdde varje vecka för de andra eleverna. Men efter genombrottet slutade Darin på många sätt vara en vanlig tonåring. När hans jämnåriga kompisar gick på hemmafester i Stockholms förorter åkte Darin på promotionturnéer till Tyskland, Schweiz och Österrike. Ibland har han saknat just vanligheten.
 
— När jag kollade på high school-filmer och hörde om kompisar som alltid var på fest tänkte jag att det hade varit kul att vara där. Jag tog igen det när jag bodde i Berlin, och då var det verkligen hardcore. Berlin var det perfekta tillfället för mig att dra ut och leva livet. Jag skaffade jättemycket nya vänner där som jag fortfarande har kontakt med.
 
Vilka är uppoffringarna du gör för att få dina 45 minuter på scenen som du älskar?
 
— Man reser väldigt mycket. Ibland känner man: "I dag hade det varit kul att hänga på polarna". Ibland blir det ensamt på vägarna. Förutom det så är det kul. Det känns inte som ett jobb.
 
Det märks när man pratar med Darin att han älskar sitt jobb och att han har all anledning till det. I en artikel från 2008 säger han: "Ibland brukar jag 'i-chatta' (skriva textmeddelanden med bild på den man pratar med, reds anm.) med låtskrivaren RedOne som bor i USA, och helt plötsligt när vi chattar så kanske Lionel Richie eller Enrique Igleisas går förbi i bild och bara 'Tja Darin!' En annan gång var det nån av dem, typ Akon, som bara 'Åh, jag såg din video, jättebra var den'. Det är coolt."
 
Darins och mitt samtal leder in på Lionel Richie och hans låtskrivande.
 
—För tio år sedan fick jag i en telefonintervju chansen att fråga den amerikanske sångaren hur man skriver en kärlekslåt. Han svarade: "Det spelar ingen roll om du är bulldozerförare eller professor, alla människor vill någon gång i livet höra dessa ord — 'I want you', 'I need you', 'I love you' och 'Forever'."
 
Är det lättare att skriva låtar när man är nyförälskad?
 
— Om man skriver om att vara nyförälskad blir det bra. Jag brukar skriva om det jag känner, vare sig jag är nyförälskad, sårad eller skitglad. Nobody Knows handlar om jobbig kärlek. Jag ställer frågor — varför gör det så ont, varför känns det så skönt, varför slår mitt hjärta så här, varför är det tungt ibland? Det enda jag kommer fram till är att ingen vet.
 
Är du singel?
 
—Just nu är jag singel. Jag träffade en tjej när jag bodde i Berlin och som jag var tillsammans med ganska länge. Hon åkte hit till Stockholm, jag åkte dit. Hon var tyska. Det har varit on-off, men nu är jag singel.
 
När Darin slog igenom skrev fansen sexnoveller med den unge hjärtekrossaren i huvudrollen som de publicerade på nätet. Eller så skrev de historier där Darin dör på slutet. Lite av den besattheten som hans fans kan uppvisa upptäcker jag när Darin, fotografen och jag lämnar konferensrummet för att fotografera den gamle Idol-tvåan vid dammen på innergården. Darin poserar vant framför kameran. Det blir mycket smala ögon och armar i kors när han sätter i gång. Och där vi finner Darin, där finner vi damer.
 
Från ingenstans dyker två tolv-åriga flickor upp, men de vågar inte gå nära med sina mobilkameror utan spejar på sin idol från bakom en häck. Men en tjej i 25-årsåldern i vita storkökskläder tar sig ända fram men förvandlas i den undersköne sångarens sällskap till en tafatt skolflicka. Hon stammar och skrapar med foten.
 
”Jag träffade dig i Arninge Centrum förra året, minns du mig? Du har säkert många fans”, säger hon i en utandning.
 
Hon ber om en bild. Darin är artig, tillmötesgående och charmig.
 
Ditt jobb är en ständigt pågående popularitetstävling. Hur hanterar du artistbranschens osäkerhet?
 
— Man måste veta att man inte alltid kan vara på toppen, det funkar inte så. Det måste gå upp och inte ner. Jag kör på helhjärtat och gör inte saker förrän de känns bra. Det är klart att det är lite nervöst när jag släpper nytt och att jag undrar hur det kommer att gå, men samtidigt, om jag tänker för mycket på det sättet blir jag galen.
 
Tre frågor:
 
Mitt bästa stiltips till män:
 
I stället för att följa trender och se ut som alla andra ska man köra på det man själv tycker om.
 
Manlig förebild:
 
Kanye West är grym, både stil- mässigt och musikaliskt. Det är skönt med artister som gör sin grej.
 
Bästa tips till andra som drömmer om en artist karriär:
 
Börja skriva låtar som passar din röst och föreslå dem för skivbolagen. Om det är någon gång man ska göra det så är det nu.
 
Självporträttet
 
”Jag försökte rita av mig själv som en mangafigur. Håret och smajlet är det centrala. Mitt utseende är inget jag tänker på så ofta. Om jag har komplex? Ja, det är klart, men jag tänker mest på andra grejer. Håret måste vara perfekt. Det ska se ut som om man inte har fixat sig”
 
Till sist tänker Erik:
 
Att Darin har "det". Ända sedan genombrottet har alla - från förståsigpåare till tonårstjejer talat om hans strålglans. Så jag säger det till honom. Vad tror han själv att han har? Darin blir glad, men kan inte sätta fingret på vad det än "Det är inget jag tänker på. Jag tror att alla har sin glow", säger han.
 
/Erik Olkiewicz
 
 
 
Foto: Mia Carlsson
 

Darin - Så mycket bättre (Avsnitt 8)

 
Darin och Sylvia Wrethammar - Strangers in the night
 
 
Darin%20&%20Sylvia%20Vrethammar%20-%20Strangers%20in%20the%20night
 
http://www.tv4play.se/program/s%C3%A5-mycket-b%C3%A4ttre?video_id=2249346&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se
 
Darin och Maja - Nobody Knows
 
 
Darin%20&%20Maja%20Ivarsson%20-%20Nobody%20knows
 
http://www.tv4play.se/program/s%C3%A5-mycket-b%C3%A4ttre?video_id=2249325&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se
 
HELA AVSNITTET
 
 
S%C3%A5%20mycket%20b%C3%A4ttre%20del%208
 
http://www.tv4play.se/program/s%C3%A5-mycket-b%C3%A4ttre?video_id=2250618&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

Darin - Lilla Aktuellt

 
 

Läs mer om Darin i Så mycket bättre digitalt magasin

 
 
 
 
Foto: TV4
 
Hämta här https://itunes.apple.com/se/app/sa-mycket-battre/id558467025?mt=8

Darin - Så mycket bättre

 
Lördag 8/12 - 2012
Kl. 20:00
TV4
 
 
Dags%20f%C3%B6r%20duetter%20i%20s%C3%A4songens%20sista%20S%C3%A5%20mycket%20b%C3%A4ttre
 
 

Darin - Så mycket bättre (Avsnitt 7)

 
HELA AVSNITTET
 
 
S%C3%A5%20mycket%20b%C3%A4ttre%20del%207
 
http://www.tv4play.se/program/s%C3%A5-mycket-b%C3%A4ttre?video_id=2248229&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se
 
SPOTIFY - Darins dag
 
Various Artists – Så mycket bättre, säsong 3. Darins dag. Program 7
 
 
 
 

Dagens bild

 
Foto: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/recensioner/article15893898.ab

Darin - Metro Wkd

 
SIDA 2
 
LÄNK http://metropoint.metro.lu/20121207_WeekendStockholm.pdf
 

Darin till Stockholm, Göteborg och Malmö i April

 
Darin följer upp succén i "Så Mycket Bättre" med en vårturné. Artisten som totalt dominerar de svenska topplistorna offentliggör idag tre konserter i Stockholm, Göteborg och Malmö.
 
Sveriges topplistor domineras av Darin. Han ligger just nu etta och tvåa på Spotify. Etta, två och fyra på iTunes. Tvåa och trea på Singellistan. 

Darin har levererat hit efter hit i årets omgång av "Så mycket bättre" där han hyllats för sina moderna tolkningar av de andra artisternas låtar. På lördags sänds hans egna program där Darins musik står i centrum.

Darin färdigställer just nu albumet "Exit". Albumet spelades in under sex veckor i USA och är resultatet av samarbetet med låtskrivare och producenter som  Jim Beanz (Timbaland), The Jackie Boyz (Madonna), David Gamson (Kelly Clarkson) och Sacha Skarbek (Adele). Högsta internationella klass alltså.

Singel och album kommer i början av 2013. I april är det dags för Darin att möta publiken. Han väljer att göra det på det sätt som anstår en artist av hans dignitet. Med tre väl valda stora konseter, Cirkus i Stockholm, KB i malmö och Trädgårn i Göteborg. 

Biljetterna släpps onsdag 12/12 kl 10.00

17 April STOCKHOLM Cirkus
18 April GÖTEBORG Trädgårn
19 April MALMÖ KB
 
http://www.unitedstage.se/aktuellt/darin-till-stockholm,-goeteborg-och-malmoe-i-april.aspx

CHIC - Darin: "Jag är singel och lever livet"

Darin är aktuell i "Så mycket bättre" på TV4. Foto: Fredrik Etoall

 

Det har gått åtta år sedan CHICs Caroline Snabb träffade Darin för första gången. Då var han en blyg kille med munnen full av metall som precis hade slagit igenom i "Idol". Idag är han en charmig och självsäker businessman med horder av beundrarinnor, däribland Beyoncé.

 

Namn: Darin Zanyar.
Ålder: 25 år.
Familj: Mamma, pappa och syster.
Bor: Stockholm.
Aktuell: I "Så mycket bättre" på TV4 och med ett nytt album i början av 2013.

 

– Det har hänt så otroligt mycket efter "Idol". Jag har fått se så mycket tack vare jobbet. Jag har rest massor, träffat otroligt mycket människor, lanserat min musik i andra länder och turnerat i Sverige. Jag har fått jobba med musiken på det sättet jag drömt om sedan jag var tre-fyra år, berättar Darin.

 

Vad hade du gjort om du inte hade hållit på med musik?
– Då hade jag nog varit läkare. Jag var väldigt engagerad i skolan. Men drömmen har alltid varit att bli artist och låtskrivare. Jag gick aldrig klart gymnasiet utan började på Lilla Akademin på Odenplan. Där är det mycket klassisk musik, opera, symfonier och kör. Jag gillar språk också och har själv lärt mig lite franska. Jag köpte en bok och lyssnade på en sån där skiva.

 

Som många har sett så har det hettat till ordentligt mellan Darin och Maja Ivarsson, 33, i "Så mycket bättre", men eftersom båda varit väldigt upptagna efter programmet har det stannat vid en flirt. De håller dock fortfarande kontakten via sms och mejl.

 

Darin och Maja Ivarsson kom varandra nära i "Så mycket bättre".

 

 

Är det många tjejer som raggar på dig?
– Ja, haha. Men det är kul. Jag är singel och lever livet. Jag hade en tjej ett tag i Berlin men efter ett långt on/off-förhållande så tog det slut.

 

Hur är du som pojkvän?
– Jag jobbar ganska mycket, vilket kanske inte är så kul. Men om den rätta tjejen dyker upp så säger jag ju inte nej. Jag tycker inte att det är så svårt att träffa någon för att jag är känd, snarare är det tvärtom. Jag är ganska cool men samtidigt lite svartsjuk. Och då är långdistansförhållanden inte bra...

 

Du har klarat dig rätt bra från skvallerpressen.
– Ja, förutom när jag förlorade körkortet, haha. Jag vet faktiskt inte varför det är så. Men jag ställer inte upp på allt trots att jag får mycket förfrågningar. Jag skulle aldrig vara med i ”Wipeout” till exempel. Det verkar ju sjukt kul och jag skulle vilja testa det men inte i tv.

 

Har det hänt att du struntat i att göra något för att du är känd?
– Ja, jag var så blyg i början och inte van vid den här kändisbiten. Nu är jag ganska bekväm i den rollen och känner att jag kan vara mig själv. Men jag kanske inte skulle åka tunnelbana en lördagskväll. Jag har faktiskt inte åkt tunnelbana på väldigt länge.

 

Darin uppträdde på Årets Chicaste 2012 på Berns.

 

Är du en partykille?
– Jag gillar att gå ut mer när jag är utomlands. Jag tror att det har med värmen att göra. Men det är klart att jag går ut hemma också.

 

Vad gör du av med mest pengar på?
– Resor och mat. Jag älskar italiensk mat och är ute och äter mycket. Favoritrestaurangerna är Italiano och Papà i Stockholm.

 

Vad får dig att gråta?
– Ibland kan det komma från ingenstans och man har ingen aning om varför man gråter. Jag kan gråta över filmer.

 

Du skrev ju en låt till Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels bröllop.
– Ja, jag fick faktiskt ett brev av Victoria och Daniel efter bröllopet. Jag träffade dem första gången backstage på Beyoncés konsert och de var jättetrevliga. Precis innan hade jag träffat Beyoncé och blev helt starstruck! Hon är ju speciell och jag stod bara och log och hon sa till mig ”You’re cute”. Och jag svarade :”Thanks, you too!”. Haha, jag visste inte vad jag skulle säga.

 

Hur ser framtiden ut?
– Jag vet inte, och det är det som är så skönt med det här jobbet. Jag gillar inte att veta vad som ska hända utan gillar att vara spontan. Jag kommer ihåg när min mamma skulle åka till Kurdistan och jag skulle köra henne till flygplatsen. Det fanns en plats kvar på planet så jag bestämde mig på plats för att följa med. Sån är jag!

 

Darin berättar för CHIC att han är singel och lever livet.

 

Av: Caroline Snabb och Rose-Marie Söderlund
Foto: Fredrik Etoall/Universal Music, Jesper karlsson/TV4, Pavel Maira

 

http://chic.se/darin-jag-ar-singel-och-lever-livet/

 

Efter TV-succén - Darin släpper nytt "EXIT"

Han är den stora stjärnan i TV 4:s tittarsuccé. Darins tolkningar från "Så mycket bättre" dominerar listorna. Efter nyår kommer hans sjätte album "Exit".

 

Foto: Scanpix Claudio Bresciani
 
STOCKHOLM. På Itunes-listans plats ett, två och tre ligger Darin med tolkningar av sina artistkollegors låtar från "Så mycket bättre". På singellistan får han i och för sig stryk av housetrion, men det tröstar kanske lite att han håller plats 2, 3, 15 och 39. Darin Zanyar är utan tvekan årets stora stjärna i tittarsuccén på TV 4.

— Jag var själv väldigt nöjd med mina tolkningar. Vi hade inte så mycket tid, men det kändes ändå som att vi hade fått till mitt sound och gjort min grej fullt ut på låtarna. Men jag visste inte att det skulle gå så här bra, det är jag otroligt glad över, säger Darin.
 
På lördag sänds del sju av det populära tv-programmet. Det är Darins dag och samtalet kring middagsbordet blir laddat när han berättar om sina föräldrars flykt från Irak.

— Det var väldigt känsligt på min dag. Men det var nog en blandning av vad jag pratade om och att vi var väldigt trötta, säger Darin.
 
Egentligen var det meningen att Darin skulle ha släppt en ny skiva under 2012. Inte bara en förresten, utan två eller tre minialbum. Så blev det inte och i stället kommer en ny fullängdare i början av nästa år.

— Jag var nästan klar med första ep:n och det fanns många grymma låtar, men det kändes inte rätt för mig som artist just nu. Jag går efter känsla och en platta är något som alltid kommer att finnas där så jag skrotade albumet och började om från början.

Det ligger nära till hands att misstänka att sångaren ville dra nytta av den uppmärksamhet som garanteras artisterna i "Så mycket bättre".

— Men jag visste inte att jag skulle vara med i programmet när jag bestämde mig för att inte släppa ep:n. Sen var det kanske ganska bra att skivan inte var klar för den hade nog krockat med de här låtarna, det blir perfekt tajming, säger han.

Den kommande skivan som fått titeln "Exit" har kommit till under en intensiv period i USA och England. På en månad skrev Darin 25 nya låtar tillsammans med producenter som Jim Beanz (Britney Spears, Lil' Kim, Rihanna) och Sacha Skarbek (Lana Del Rey, Adele, Jason Mraz). Han beskriver skivan med ett, välvalt, ord:

— Det är en väldigt cool platta, coola låtar. Texterna var någonting jag fokuserade på mycket. Det ska kännas personligt.
 
/TT

Darin - Så mycket bättre

 
Lördag 8/12 - 2012
Kl. 20:00
TV4
 
 
N%C3%A4sta%20vecka%20%C3%A4r%20det%20Darins%20dag%20i%20S%C3%A5%20mycket%20b%C3%A4ttre
 
http://www.tv4play.se/program/s%C3%A5-mycket-b%C3%A4ttre?video_id=2245013&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se
 
http://tv4.se/samycketbattre

Darin - Så mycket bättre (Avsnitt 6)

 
Darin - Seven days a week
 
Darin%20-%20Seven%20days%20a%20week
 
http://www.tv4play.se/program/s%C3%A5-mycket-b%C3%A4ttre?video_id=2244682&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se
 
HELA AVSNITTET
 
 
S%C3%A5%20mycket%20b%C3%A4ttre%20del%206
 
http://www.tv4play.se/program/s%C3%A5-mycket-b%C3%A4ttre?video_id=2245892&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se
 
 
SPOTIFY Darin - Seven day a week
 
Darin – Seven Days a Week
 
 

RSS 2.0