Darin - Seiska

 
 
Svensk sångare till Seiska: Jag slutar med musikbranschen och lämnar landet!

Svenska artisten Darin berättar om sin karriär och svåra tid.

 

Darin har släppt ny singel på svenska - Ta mig tillbaka, han blev känd efter sin andra placering i svenska IDOL 2004. Efter det har han släppt album som sålt både guld och platinum. 

 

Under 2011 krashade han och beslutade sig för att dra sig ur musikbranschen. "Jag var 24 år och hade bestämt mig för att avsluta allt mitt arbete. Det kändes som om jag inte hade kunnat växa upp till vuxen eftersom jag startade så ung. Jag hade folk runtomkring mig som hjälpte mig med allting. Men jag ville bara vara ifred och sluta med allt som hade med musik att göra." 

 

Efter det beslutet packade han ihop sina saker och började resa runtomkring  i världen.

 

"Jag ville göra allt ensam. Tidigare hade jag förlitat mig för mycket på andra personer. Jag hade nått botten. Jag gjorde ingenting som var relaterat till musik under ett år, jag hade tappat all min inspiration. Jag behövde må bättre mentalt." 

 

 

 

Tack till Viveca Söderlund för hjäp med översättning

http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Ruotsalaislaulaja-Seiskalle-Lopetin-musiikkihommat-ja-haivyin-maasta/1071035

 


TÄVLING - Nobody Knows Musikvideoinspelning i Singapore

 

I will be filming the music video for ‘Nobody Knows’ in Singapore on June 14 & 15. For a chance to win a trip for two to...

Posted by Darin on den 23 april 2015

Darin - The Voice

 
 
UPPTRÄDANDEN
 
Ta mig tillbaka http://www.voice.fi/audiovideo/musiikki/50/14097
 
You're out of my life http://www.voice.fi/audiovideo/musiikki/50/14096 
 
Nobody Knows http://www.voice.fi/audiovideo/musiikki/50/14098

Jag köade utanför affären i Kista när Lejonkungen skulle släppas på VHS

Darin och jag skulle kunna starta en hiphop-kollektiv vilken dag som helst så farliga som vi ser ut.
 
Darin? Dääääärin?
Herregud, hur ska det uttalas? Ska min småländska få styra eller ska det låta som att det är Tony Irving som pratar och kalla honom för Dääääärin?
Till slut mailade jag hans skivbolag och frågade för det finns inget värre än att inleda en intervju och uttala namnet fel på personen i fråga.
Jag fick svaret – Darin.
 
Två sekunder in i vår intervju inser jag att det inte hade spelat någon roll egentligen för mannen framför mig – ja, jag säger mannen för pojken som tävlade i Idol har blivit en man – var så otroligt avslappnad med glimten i ögat att jag utan vidare hade kunnat fråga honom själv om han vill heta Darin eller Dääärin i vår intervju.
 
Att det är hela 10(!) år sedan Darin släppte sin första låt ”Money for Nothing” känns overkligt när vi sitter på ett café på Gärdet och pratar för det känns som igår han var 17 år fyllda och gick rakt igenom tv-rutan på Idol och charmade ett helt land med sina mörka ögon och busiga uppsyn.
 
Att ha förlorat finalen till Daniel Lindström kan ha varit det bästa som hänt denna unga talang för där vinnaren detaljstyrs in i minsta detalj fick Darin chansen att själv växa och hitta sitt sound, om än på vingliga Bambi-ben och nu har han tagit nästa stora steg och släppt låten ”Ta mig tillbaka” som är titelspåret från vad som kommer vara en skiva helt på svenska.

– Jag har aldrig skrivit på svenska tidigare och det känns automatiskt som att det blir ett mer moget sound.
Efter ”Så mycket bättre” upptäckte jag hur kul jag tyckte det var att sjunga på svenska. Jag var ute efter den där organiska känslan så därför är allt inspelat live på en och samma gång, allt utom sången, 
berättar Darin.
Vi spelade in i Atlantisstudion vid Sankt Eriksplan och lyckades få till det där 60-70-tals soundet som jag gillar så mycket.
 
 
Jag inspireras mycket av Mamas and Papas och Turtles, berättar Darin och sjunger en trudelutt för mig innan han fortsätter förklara känslan han var ute efter.
- Jag hade hela tiden hela kostymen för låten i huvudet och visste hur jag ville att det skulle bli och gitarrslingan inspirerades av” Jolene” av Dolly Parton.
 
 
Att vara så pass ung som Darin ändå är med sina blott 27 år gammal och släppa en nostalgisk låt om gamla tider kan tyckas konstigt för en del men Darin förklarar det så här;
– Jag har precis gått över den där gränsen och jag tror inte att vi tänker på det. Vi har varit med om en stor revolution, bara det här med internet, det fanns ju inte när vi var små och det är lite sjukt att tänka på. Vi hade inte datorer, vi hade inte mobiltelefoner. Man cyklade runt och knackade på hemma hos folk och frågade om man skulle leka, spela 8 bitars till exempel..
 
 
Han har själv aldrig köat utanför en skivbutik trots att han sjunger om minnet att få sin allra första skiva men däremot berättar han hur han köade för någonting helt annat och kan inte låta bli att skratta;
– Ja, jag stod och köade utanför affären i Kista när Lejonkungen skulle släppas på VHS. Det var stort!
 
 
Att vara musiker och låtskrivare är ett speciellt och krävande jobb, berättar Darin och fortsätter beskriva processen att byta språk från engelska till svenska;
– Det var svårt att ta beslutet att skriva på svenska. Det var ett stort steg att sitta ner och skriva och jag visste inte om det var bra eller inte först men efter att ha spelat upp det för några vänner och lite folk jag jobbar med så fick jag jättebra respons på det men jag sätter ändå enorm press på mig själv.
 
 
Enligt sig själv brukar han ha en bra känsla för när det är dags att säga stopp och vara nöjd men inte riktigt den här gången kryper det fram.
– Jag vågar knappt säga hur många mixar vi gjorde ”Ta mig tillbaka” men jag tror vi gjorde runt 30 mixar tills jag var nöjd.
 
 
Men nöjd blev han, den där Dääärin och det SKA han vara.
”Ta mig tillbaka” är enligt mig den i särklass bästa, svenska låten som släppts i år och jag undrar vad som skulle kunna slå den..
 
 
 
/Camilla Gervide 
 
http://www.camillagervide.com/2015/04/jag-koade-utanfor-affaren-i-kista-nar-lejonkungen-skulle-slappas-pa-vhs-darin/

Darin Worldwide intervju - "Det finns alltid en mening bakom allting"

Hej Darin, tack för att du givit oss chansen att intervjua dig ännu en gång.
Det är en månad sedan du släppte "Ta mig tillbaka" via Dex Music och introducerade oss till ett nytt sound. Vad fick dig att starta upp ett eget skivbolag?
 
- Jag hade en så klar vision om vad jag ville göra och den var ganska annorlunda mot vad jag gjort förut, så jag ville ta kontroll över allting för att säkerhetsställa att det blev på det sätt som just jag ville. Och det är darför jag bestämde mig för att starta upp mitt egna skivbolag, vilket är ett stort steg och en stor risk, men samtidigt hade jag ångrat mig om jag inte gjort det inför detta projekt, för jag måste alltid följa min magkänsla. 
 
När du kom ut med att din nya singel var på svenska var det en del internationella fans som blev besvikna. Hur som helst, så fort de fick höra låten ändrade de mening. Påtal om det undrar de om "Exit" är ditt sista engelskspråkiga album?
 
- Glad jag blir över att höra det, och nej det är inte mitt sista album på engelska.
 
Du har nyligen spelat in en musikvideo till "Ta mig tillbaka". Vad är konceptet bakom videon?
 
- Jag ville att videon skulle vara ett med texten och musiken till låten, så det finns en magisk men simpel känsla till den, med gamla klipp på mig och saker som jag växte upp med under 90-talet. 
 
 
 
Du spelade in en musikvedo för "Viva la Vida" 2009, av vilket vi bara fått sett ett kort klipp ifrån. Varför bestämde du dig för att inte släppa den?
 
- Jag var inte nöjd med resultatet och den var helt enkelt inte tillräckligt bra, så jag bestämde mig för att inte släppa den. 
 
 
 
I en ett klipp visat på TV Nyheterna spelade du in stråkar till en låt kallad "Lagom", vilket också är namnet på typsnittet använt i "Ta mig tillbaka"s artwork. Planerar du att även döpa albumet till "Lagom"?
 
- Det är inte titeln på albumet men det är den första låten jag skrev på svenska. Det slutade med att den kom med på albumet och den satte även ganska mycket prägel på stilen till hela albumet. 
 
 
 
Förutom det, finns det en mening bakom den nya loggan som du använt dig av till "Ta mig tillbaka"s artwork?
 
- Det finns alltid en mening bakom allting, om du analyserar det ett tag sedan när albumet är ute kanske du kan lista ut meningen bakom både artworken och loggan. 
 
Albumet kommer ut i Septemeber, blir det tidigt eller sent i September?
 
- Datumet är inte satt än, men kommer se till att ni får reda på det. 
 
Både Lovekiller och Exit innehöll 10 låtar. Kommer antalet låtar på detta album vara fler?
 
- Jag har planerat det till att bli fler än 10 låtar, men jag vet med säkerhet när alla låtar är klara. 
 
Innan "Ta mig tillbaka" släpptes delade du med mig av en bild på en bokhylla på Instagram. Du nämde att du letade efter inspiration. Läser du ofta böcker innan du har skrivsessioner?
 
- Jag läser inte böcker så ofta. Jag tittar mer på film och söker fakta om de saker som intresserar mig (historia och språk) online mestadels. Den där bokhyllan ändrade dock energin och atmosfären i det rummet, vilket var rummet där jag skrev de flesta av låtarna. 
 

 
När du släppte "Mamma Mia" gjorde du en stor investering i form av både tid och pengar. De flesta av dina fans väntade sig att du skulle behålla den stilen och släppa ett album kort efter singel släppet. Var det original planen eller hade du redan då tankar på att byta bana?
 
- Mamma Mia var menad att inkluderas i Exit men den blev inte klar i tid till skivsläppet, så jag gjorde klart den senare för jag gillade verkligen den och släppte den sedan som en one-off singel. Jag visste redan då när jag släppte Exit att jag ville göra någonting nytt, därav titeln. 
 
Påtal om "Mamma Mia" ditt framförande under Nationaldagen var enastående. Har du blivit tillfrågad att delta i "Let's Dance"?
 
- Tack så mycket. Det har jag, men är inte säker på om jag skulle vilja delta. Jag har alltid valt att göra saker som med min musik att göra, bortsett från välgörenhet. 
 
 
Du har nyligen gjort en del ändringar i din stil. Vissa artisters framgång är förknippat med sättet de väljer att visa upp sig på inför sin publik, tänk på Conchita Wurst eller Sia, som har valt att inte visa sitt ansikte framför kameran vid uppträdanden. Hur mycket tror du att en artists stil eller sexuella läggning kan influera deras karriär?
 
- Jag skulle inte vilja bygga upp mig själv som artist genom att plantera in en väldigt extrem image i folks huvuden, för tror det skulle bli svårt att ändra den imagen om jag skulle vilja komma ifrån den någon gång. Jag gillar dock att fokusera på min image, för jag vill att den ska gå hand i hand med den musikstil jag gör och det måste vara något jag känner mig bekväm i. 
 
 
 
 
Tack så mycket för din tid Darin!
 
 
 
Översättning: Cassandra Hemdal
Foto: Darin Worldwide, Nathalie Pentler, Instagram @Darinofficial 
Hämtat från http://www.darinworldwide.com/2015/04/darin-worldwides-interview-with-darin.html
 

Darin - Popklikk

Darin är en av Sveriges mest populära artister och har deltagit med stor succé i Sveriges svar på Hver gang vi møtes, Så mycket bättre. För en kort tid sedan dök han också upp hos Skavlan. 

 

Darins coverversion av Popklikkfavoriten Olle Ljungströms «En apa som liknar dig», har mer än 20 miljoner lyssningar på Spotify. I dagarna har han släppt sin nya singel, «Ta mig tilbaka», och självklart tagit sig ett snack med Popklikk.

 

- Varför är du så nöjd med din nya singel, "Ta mig tillbaka"?

 

– Det finns många låttexter som handlar om 60/70-talet och jag ville skriva en låt för 80 och 90-talister. I låten sjunger jag om härliga minnen från min barndom och därför gillar jag den extra mycket.

 

 

- Varför har du valt att sjunga på svenska denna gång?

 

– Det var inte självklart för mig, men det var när jag väl testade att skriva på svenska första gången som jag insåg att den blev bra och då fortsatte jag och bestämde mig för att göra det.

 

- Plocka ut låtar som du är speciellt nöjd med såhär långt i karriären.

 

– ”Step Up».  Även om ”Step Up” är en kommersiell danslåt, så var soundet helt nytt och den stack ut. Det är en sån låt som alltid får igång publiken redan i dom första synth-tonerna. Den satte mitt nya sound och visade folk att jag kunde variera mig redan i ett tidigt stadie i karriären och den skivan sålde mycket tack vare den låten, dubbelt så mycket som min första skiva.

 

”Nobody Knows”. Det var en låt som tog ca 5-10 minuter att skriva. Den kändes enkel att skriva, som att det var självklart hur den skulle vara och låta. Jag gillar låtar som får en att känna en stark känsla och den här låten är både mörk och glad, vilket ofta är svårt att blanda, men det funkade naturligt i den här låten.

 

 

- Vad tror du är huvudorsaken till att du blivit så populär?

 

– Det är först och främst pågrund av att jag är en väldigt kreativ person, som skriver låtar, sjunger och gillar att komma på nya saker, idéer och visioner. Sen jobbar jag hårt för det, mycket eftersom jag brinner för det jag gör.

 

- Berätta lite om dina erfarenheter från ”Så mycket bättre? Hur var det att tolka låtar av Olle Ljungström och Magnus Uggla?

 

– Det var första gången jag sjöng på svenska och släppte svenska låtar. Jag tyckte själv att det var väldigt kul och bra, men jag visste inte att det skulle uppskattas så mycket av Magnus, Olle och dem andra artisterna och att det svenska folket skulle ta till sig det så mycket som dom gjorde. Sen är det speciellt när artisten man tolkar sitter framför en, då vill man nästan göra ännu bättre ifrån sig för att dom ska bli nöjda.

 

 

- Hur jobbar du fram låtar och när och hur dyker de upp?

 

– Jag vill oftast hitta en ackord som jag gillar, sen hittar jag melodier som passar till ackorden. Melodierna är min starkaste sida, dom ritar upp bilder i huvudet och så kommer jag oftast på texterna.

 

- Hur var det att sammarbeta med Robyn?

 

– Robyn är grym och har förvaltat sina talanger på helt rätt sätt, tycker jag. Det var länge sen vi jobbade ihop nu men minns att jag var väldigt imponerad av henne.

 

- Vilka planer har du för framtiden?

 

– Jag vill fortsätta utvecklas så som jag gjort under åren och skriva nya låtar och hitta nya sätt att göra det på. Sen vill jag resa mer i fritiden och eftersom jag är en äventyrlig person så gillar jag att dyka och hiking i djungel och sånt.

 

 

- Popklikk älskar Eldkvarn och Plura, hur är det med dig?

 

– Jag har inte lyssnat in mig på dom så mycket, men jag får ta och göra det.

 

- Vad för slags musik lyssnade du på under din uppväxt?

 

– Jag växte upp med mycket Michael Jackson, Gypsy Kings, Sade, Whitney Houston etc. Jag gick på ett klassisk musikgymnasium och lyssnade mycket på klassisk musik.

 

- Vilka album lyssnade du mest på i fjol?

 

– Jag lyssnar mest på olika låtar och inte hela album längre, men om jag ska välja tre stycken så var det nog Lana Del Rays «Ultraviolence», Sam Smiths «In The Lonely Hour» och Bombay Bicycle Clubs «So Long, See You Tomorrow».

 

- Vem är genom tidernas bästa sångare?

 

– Whitney Houston. Hennes framträdande av nationalsången på Super Bowl 1991 är det bästa jag hört sångmässigt.

 

 

- Plocka ut tre album som personligen betytt mycket för dig.

 

– ”Dreaming Out Loud” av OneRepublic:  Varje gång jag lyssnar på låtarna på den här skivan så minns jag en bilresa jag gjorde helt själv i Europa när jag nyligen hade fått mitt körkort. Jag åkte spontant och köpte skivan när jag kom fram till Lyon i Frankrike. Hela den resan gav mig en frihetskänsla och jag förknippar låtarna med det.

 

”Thriller” av Michael Jackson: Många album som jag tyckte om väldigt mycket förr låter inte lika bra idag som jag tyckte då. Produktionerna, melodierna och texterna på «Thriller»låter fortfarande moderna idag, vilket är häftigt 30 år senare. «Billie Jean», «Beat It» och «Human Nature» är favoriterna.

 

”Ludovico Einaudi” av Divenire:  Jag gillar klassisk musik väldigt mycket och jag gillar filmmusik väldigt mycket också och den här skivan är som en mix av dette. Jag gillar det melankoliska, känsliga och djupa. «Monday» är favoriten på skivan.

 

 

- Välj mellan följande artister?

 

- The Smiths eller The Clash?

 

– The Smiths, eftersom jag föredrar deras musik.

 

- Paul Simon eller Neil Young?

 

– Paul Simon som har skrivit en av mina favoritlåtar, ”The Sound of Silence”.

 

- Carola eller Håkan Hellström?

 

– Dom är så olika och bäst på det dom gör i deras musikgenre, men jag väljer Håkan eftersom jag föredrar hans musik.

 

- Nirvana eller Johnny Cash?

 

– Jag lyssnar helst på Nirvana.

 

- Madonna eller Kate Bush?

 

– Madonna, mängder av grymma låtar.

 

 

- The Beach Boys eller Led Zeppelin?

 

– Led Zeppelin, som jag faktiskt lyssnar på mycket idag.

 

- Pink Floyd eller Tom Waits?

 

– Jag har inte så bra koll på någon av dom, men jag väljer Pink Floyd, för rosa är väl kul.

 

- Oasis eller The Cure?

 

– Oasis, ett av mina favoritband från förr.

 

 
Källa och orginalintervju http://www.popklikk.no/musikk/hot-hottesen/

Darin - YLE X3M

 
 
Lyssna här (Från 11:44) http://arenan.kokeile.yle.fi/1-2735153
 
 
Darin målar och pratar tillsammans med X3M http://arenan.yle.fi/tv/2762981?start=
http://svenska.yle.fi/artikel/2015/04/18/darins-dolda-talang

Darin - NRJ Finland

 
http://nrj.fi/uutiset/musiikki/nrjn-iltapaivan-vieraana-darin/

Darin - God Morgen Norge

 
 
 
 
 

Darin - NRK P1 Østlandssendingen och Kveldsåpent

 
 
Lyssna här http://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-oestlandssendingen/DKOA03007415/15-04-2015#t=1h11m23s
 
Inne på länken, klicka därefter
7. Darin gir ut ny plate
 
___________________________________________________________________________________
 
 
Lyssna här http://radio.nrk.no/serie/kveldsaapent/DMPA03007515/15-04-2015#t=45m18s
 
Inne på länken, klicka därefter
4. Artistbesøk Darin: Del 1
5. Artistbesøk Darin: Del 2
 

Darin - Radio Alfa

 

Darin - Radio Diablo

 
 

Darin - Radio Go! FM

 
 

Darin - Din Radio

 
 

Darin - Radio Skive

 
 

Darin - NRK P1 Nitimen

 
Lyssna här http://radio.nrk.no/serie/nitimen/MUHR01009015/15-04-2015#t=14m
 
Inne på länken, klicka därefter
2. Musikalsk gjest Darin. Han spiller "Ta mig tillbaka, Live i Nitimen 
 

Darin - Radio SydhavsØerne

 
 
 
 
https://soundcloud.com/sydhavsradio/darin-interview
 

Darin - Radio Køge

 
 
 
 
 
http://www.radio-koege.dk/indslag/130415_Darin_p%C3%A5_bes%C3%B8g.mp3
 

Darin - Go' kväll

 
 
 
 
 
 

Darin i full fart att utmana vår studioman Johan. Bara dom inte glömmer bort sändningen..

Posted by Go'kväll on den 10 april 2015
 
 
Hela programmet http://www.svtplay.se/video/2816660/go-kvall/go-kvall-go-kvall-34
 
http://www.svt.se/gokvall/darin-sjunger-live-pa-go-kvallscenen

Darin - What's up allihop

 
 
 
Se hela programmet här 
 
 

Darin "Hade det inte varit för pappa..."

 
Carolina Norén tog ett snack med Darin som berättar om sitt nya sound och om vilken roll hans mamma och pappa har i hans artisteri.
 
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3338&artikel=6132346

TÄVLING #TaMigTillbaka

Foto: Instagram @DarinOfficial
 
 

"Det här är den gladaste bilden jag kunde hitta på mig själv från när jag var liten. Lägg upp din gladaste bild på Instagram tillsammans med hashtagen #‎tamigtillbaka och få chansen att vinna en helt ny mobil från Sony Mobile (Z3 Compact) och 6 månader fritt Spotify Premium!

Tävlingen pågår fram till Måndagen den 13 April  ‪#‎sonymobile‬ ‪#‎spotify‬ #tamigtillbaka" 

 

Foto: Instagram @CassandraHemdal
 
 

Darin berättar om sin nya stil i P4

Foto: Bosse Lundquist
 
Darin träffade Carolina Norén där han berättade om sin nya stil och om att sjunga på svenska.
 
 
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/526038?programid=3338
 
 
Lördag 4/4 - 2015
kl. 22:05
P4
 
 

Darin - Vardagspuls

 
 

Se hela uppträdandet när Darin spelade sin nya låt Ta mig tillbaka live i Vardagspuls på skärtorsdagen och intervjuades av Kristin Kaspersen om livet och låtarna. Tyckte du om låten?

Posted by Vardagspuls on den 2 april 2015

TV4 Nyheterna - Maffigt och moget album av Darin


Darin - Gomorron Sverige

 
 
 

Darin - Vardagspuls

 
Torsdag 2/4 - 2014
kl. 17:55
TV4

RSS 2.0