Banvox - Crash feat. Darin

 
 
Spotify https://open.spotify.com/track/07RBRQRIiMtBTB2DGkW8ae
 
iTunes https://itunes.apple.com/se/album/at-the-moment-ep/id1003591034
 
 

Darin - Sommarkväll

 
 
 
 
Foto: Johnny Kääpä - Fotoscenen
 
 
HELA PROGRAMMET (Ta mig tillbaka + Intervju vid ca. 25min)
 

Darin - Rockbjörnen

 
 
"Ta mig tillbaka" är nominerad till Årets svenska låt
Gå in på Rockbjörnen.se och rösta!
 
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/

Tracklist, Darin - Fjärilar i magen

 
1. Lagom
2. Ta mig tillbaka
3. Juliet
4. Göteborg
5. Följa John
6. Vilse i dig
7. Tänk dig
8. I din hand
9. Kom med mig
10. Vintern
11. Nattmänniska 

Darins känslostorm: Jag blir verkligen rörd

 
 
 
 
 

Darin, 28, rev ner applåder på Allsångscenen.

Själv märker han nu att hans musik når ut till en allt mer bredare publik.

– Jag blir verkligen rörd, säger han till Nöjesbladet.

 

Darin uppträdde på Allsångscenen för femte gången.

Den här gången rev han ner applåder med sina låtar på svenska, hitten ”Ta mig tillbaka” och nya låten ”Juliet”.

– Jag blir verkligen rörd. Att ha en sådan support, att ha så hängivna fans och att ha haft det i så många år nu, det är otroligt häftigt tycker jag.

 

"Bredare än tidigare"

 

Trots att han känner igen många av fansen märker han också att musiken når ut till allt fler.

– De senaste åren har jag märkt att nya ansikten dyker upp och att det är mycket bredare publik än vad det var tidigare, speciellt om man jämför med för tio år sedan. Då var det mer tonårspublik.

 

Sjunger på svenska

 

Särskilt märker han av förändringen när han är ute på turné.

– Den senaste turnén var det allt från barn till ungdomar, folk i min ålder och äldre. Det är jättekul att det når ut till en bred massa.

Känner du att det blir allt mer nu när du sjunger på svenska?

– Jag tror att man lägger märke till texterna mer och då tar folk kanske till sig texten mer. Jag märker själv när jag började skriva på svenska att jag gick in mer i texterna och då blir det andra typer av historier och saker som jag inte skrivit om tidigare. Som till exempel i ”Ta mig tillbaka”.

 

 

 
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article21118910.ab

Darin - Allsång på Skansen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HELA PROGRAMMET + Webballsång 
 
http://www.svtplay.se/video/3069823/allsang-pa-skansen/allsang-pa-skansen-inklusive-efter-21-allsang-pa-skansen-inklusive-efter-21-3
 
 

Darin bjuder på världspremiär: ”Jättekul att ha den just på Allsång på Skansen”

 
Darin allsångsdebuterade för tio år sedan i år. Det ska firas! I det fjärde programmet av Allsång på Skansen ställer världsartisten till med premiärkalas – publiken på tisdag blir den första någonsin som får se och höra hans nya singel ”Juliet” på en scen. ”När jag skrev den, så pratade vi i teamet om att det vore jättekul att ha den just på Allsång på Skansen”, säger en nöjd Darin till svt.se/allsang.
 
Darin har hittat ett speciellt sätt att komma i allsångsstämning på – att spela brännboll med programledaren för Allsång på Skansen. Han tillbringade en av sina få lediga sommardagar med att medverka i en brännbollsturnering, med Petra Marklund i samma lag, två veckor före sin allsångsmedverkan.
 

Hur skötte hon sig?

– Hon var bra. Inte bäst, men hon var bra, säger Darin med glimten i ögat och fortsätter:

 

– Jag är väldigt bra. Jag tittar inte så mycket på sport, men jag gillar att köra själv. Jag är väldigt tävlingsinriktad. När jag var yngre tog jag alltid det platta racket, jag var jättedålig på brännboll då, men jag har blivit bättre. Det finns hopp för alla som kör med det platta racket!

 

I övrigt har Darin Zanyar inte många semesterdagar i sommar. Får han drömma, skulle han gärna tillbringa en ledig dag på stranden. Men inte bland solslukarna på sanden, utan i vattnet – gärna hela dagen och tills fingrarna blir skrynkliga som russin. Men just nu kommer arbetet före.

 

 

När svt.se/allsang får en pratstund med världsartisten, är han mitt uppe i att redigera en uppdaterad version av musikvideon till ”Nobody knows” i Trollhättan, som tidigare spelats in i Singapore. Tre år efter att låten släpptes i Sverige, har den nu även släppts i Asien. Han har startat egna skivbolaget Dex Music, och är dessutom aktuell med tvåfaldigt platinabelönade ”Ta mig tillbaka”, samt nya låten ”Juliet”, som faktiskt släpps samma dag som han gör sitt femte allsångsframträdande

 

 

– När jag skrev den, så pratade vi i teamet om att det vore jättekul att ha den just på Allsång på Skansen. Så det känns jätteroligt att det blir första gången som jag framför den just där.

 

På vilket sätt känns ”Juliet” så allsångsvänlig?

– Den är trallvänlig, väldigt somrig, glad och, ja, en sommar- och kärlekslåt som handlar om Romeo och Julia i en modern tappning. Det är alltid speciellt att köra en låt första gången. Det blir ju två låtar på svenska (”Ta mig tillbaka” och ”Juliet” reds. anm.), vilket är en ny grej som jag gör. Det är en ny stil, ett nytt språk, mycket fokus på hur musiken låter live, så det är roligt att göra den här typen av låtar efter som de kommer fram så bra just live tack vare alla organiska liveinstrument.

 

Hur kommer det sig att du har bytt språk från engelska till svenska?

– Det är något som jag har velat testa länge och som triggades efter ”Så mycket bättre”. Just att skriva tog sin tid, vilket nog var bra annars hade det inte blivit de här låtarna. Albumet tog två år att skriva fullt ut. Jag märkte att texten blev självbiografisk, vilket inte liknar något jag skrivit tidigare. Jag har aldrig gjort en låt som bygger på en ”story” heller, som Juliet gör, så det blev mycket nytt säkert för att jag skrev på svenska. 

 

Vilket är ditt absolut största ögonblick från din karriär?

– Det måste vara nu. Mycket på grund av att jag startade mitt eget skivbolag och kunde ta in de jag ville jobba med och sådana som jag verkligen klickar med. Vi är ett dreamteam. Jag påverkas av hur jag mår, och då är det viktigt vilka jag jobbar med. Ja, det är en fantastisk resa just nu och särskilt med den här skivan (”Fjärilar i magen” reds. anm.). Den är väldigt nära och utelämnande och är mer den riktiga Darin.

 

 

http://www.svt.se/allsang/darin-bjuder-pa-varldspremiar-jattekul-att-ha-den-just-pa-allsang-pa-skansen

 


Darin Zanyar berättar om sin kärleksönskan

 
"Händer det så hoppas jag att det är något starkt", säger Darin.
 

Darin Zanyar släpper nya singeln "Juliet" som handlar om kärlek i sitt uppträdande i "Allsång på Skansen".

Nu berättar han dessutom om sin egen kärleksönskan.

– Händer det så hoppas jag att det är något starkt och någonting som jag verkligen inte kan vara utan, säger han.

 

Svenska artisten Darin Zanyar ställer sig på Sollidenscenen och "Allsång på Skansen" den 14 juli.

Då ska han framföra nya singeln "Juliet", som handlar om kärlekshistorian bakom Romeo och Julia.

– Det är nästa singel från kommande skivan, "Fjärilar i magen". Det är samma stil som hela skivan, mer organisk och har soundet som även "Ta mig tillbaka har". Det är historian om Romeo och Julia, fast jag har gjort en modern variant, säger Darin.

 

Inför nya skivan "Fjärilar i magen", som släpps i slutet av september, har Darin startat ett eget skivbolag.

– Jag ville kunna påverka mer. Det bestämde jag inte förrän jag började skriva. Det blev ett album som andades mycket mer av min personlighet, vissa låtar är självbiografiska och även de som inte är de känns så nära. Det är mycket nytt och mycket mer utlämnande på något sätt, säger Darin.

Det nya skivbolaget har inneburit en hel del arbete utöver det kreativa.

– Det har varit väldigt mycket stress. Det har varit väldigt roligt också, olika stunder. Men jag hade ljugit om jag hade sagt att det inte hade varit tufft. Det är värt det, men ett tag kändes det som att det var på gränsen till att jag nästan inte orkade jobba mer, säger Darin.

 

De nya, mer personliga låtarna, handlar bland annat om kärlek, upplevelser från barndomen och orättvisor.

Privat har dock inte Darin någon "Romeo och Julia"-historia.

– Händer det så hoppas jag verkligen att det är som i den texten, att det är något starkt och någonting som jag verkligen inte kan vara utan, säger Darin och fortsätter:

– Händer det så händer det, liksom. Jag vill inte tvinga på någonting. Men jag tror det är något vi alla vill känna någon gång, den här riktigt starka känslan att man inte kan vara utan personen.

 

 
 
http://www.expressen.se/noje/darin-zanyar-berattar-om-sin-karleksonskan/

Darin: ”Det blir två olika världar”

Darin kommer att framföra sin nya låt ”Juliet” under ”Allsång på Skansen”. ”Den handlar om när man verkligen inte kan vara utan den man älskar”, säger han.

 
Stjärnan lever ett musikaliskt dubbelliv 
 

Med svenskspråkiga låtar har Darin hittat hem. Fast utomlands roddar han med en annan karriär.

– Det känns lite speciellt att hoppa tillbaks tre år. Det blir två olika världar, säger Darin.

 

Darin Zanyar, 28, ska inta allsångsscenen på Skansen för femte gången. Med sig har han ännu en svenskspråkig låt – nya singeln ”Juliet” – som faktiskt var tänkt att sjungas just där.

– Det roliga är att jag faktiskt tänkte på allsången när jag hade skrivit klart den här låten, säger Darin till Nöjesbladet.

Det somriga soundet och det romantiska temat tycker han är som skräddarsytt för Sollidens scen.

Texten är inspirerad av en klassisk berättelse – fast utan det tragiska slutet.

– Det handlar om Romeo och Julia, i en modernare typ av story. De träffas på en efterfest.

 

"Mer utlämnande"

 

Albumet har Darin skrivit mestadels i Stockholm, sedan han flyttade hem från Berlin i höstas.

Han gjorde ett första försök att skriva på svenska 2013, men sedan dröjde det runt ett och ett halvt år till nästa gång.

– Den låten kändes speciell, så fast jag testade olika stilar återkom jag till det där mer organiska soundet. Det var oväntat, men kändes naturligt. Albumet andas mycket mer min personlighet. Det är mer utlämnande, men känns skönt att det är mer ärligt.

 

"Jag som styr"

 

Darin är alltså mer Darin än förut. Han har också roligare på jobbet än någonsin.

Sedan han startade eget skivbolag har han allt att säga till om.

– Jag kan vara mer fri i det kreativa. Nu är det jag som styr, säger Darin med ett skratt.

Det går bra nu, alltså. Nästan lite för bra. För samtidigt som Darins svenska album ligger redo att släppas, ska han nu lansera sin senaste skiva i Asien, Australien och Mellanöstern.

Artisten har många resor framför sig, både i flygplan och inombords.

– Det känns lite speciellt att hoppa tillbaks tre år och släppa ”Nobody knows”. Det blir två olika världar. Men det är kul. Bättre sent än aldrig, säger Darin.

 

Hoppas på kärlek 

 

När Darin står på Allsångens scen sjunger han om den starkaste sortens kärlek, säger han. En som han själv inte har upplevt än.

Men han hoppas att den kommer.

– Den här låten handlar om när man verkligen inte kan vara utan den man älskar. Tyvärr är inte det min situation just nu. Jag tror att alla hoppas få uppleva såna känslor nån gång.

 

 

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article21095343.ab

 


Darin - Juliet

 
De säger att vi inte passar för varann
Du är besatt det är för bra för att vara sant
Men när det känns som om din värld har skakats om
Det var en gång,
Två unga själar, en förvirrad efterfest
Ett ögonblick jag alltid kommer minnas mest
Du såg på mig, jag såg på dig o allt försvann
Du tog min hand
O det finns inget annat o det enda jag vill se är du, så kom ut
 
Juliet, mitt hjärta blöder i en sommarsång
Juliet, jag står här utanför en tom balkong
Kommer du nångång?
Oh-oh-oh
Kommer du nångång?...
 
Du gör mig skör men jag vill inte sätta stopp
Ett bättre jag du rensar giftet ur min kropp
O alla färger blir så starka genom dig
Bli ett med mig
Känns som ett helt liv sen vi sågs igår
När varje stund, varje sekund är som ett år
Stämmer gitarren för snart är jag hos dig
Håll ut för mig
O jag gör vad som helst för att få vara nära dig just nu, så kom ut
 
Juliet, mitt hjärta blöder i en sommarsång
Juliet, jag står här utanför en tom balkong
Kommer du nångång?
Oh-oh-oh
Kommer du nångång?...
 
Jag bryr mig inte om vad dem än säger om oss.
Kommer aldrig älska som jag älskar med dig.
För alltid, för evigt, ett helt liv med mig.
 
Juliet, mitt hjärta blöder i en sommarsång
Juliet, jag står här utanför en tom balkong
Kommer du nångång?
Oh-oh-oh
Kommer du nångång?...
 
 
Spotify https://open.spotify.com/track/3oEoiT93YdN6ggJGH02gev
 
iTunes https://itunes.apple.com/se/album/juliet-single/id1016531870
 
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=DUAOoq83u6s
 
 

Darin minns sin allsångsdebut: ”Jag var ganska nervös”

 
 
För exakt tio år sedan uppträdde Darin på allsångsscenen för första gången. Då var han ny i artistbranschen – och ganska nervös. ”Det var första stora programmet jag gjorde efter Idol”, minns han.
 
Darin Zanyar slog igenom stort i TV4:s musikprogram Idol 2004. Året därpå ringde allsångsredaktionen med en efterlängtad, men också lite skrämmande, förfrågan.
 
 
– Första gången jag var med var jag ganska nervös. Det var första stora programmet jag gjorde efter Idol, säger han till svt.se/allsang.
 
 
Han framförde ”Money For Nothing”, som belönades med en Grammis för ”årets låt 2005”. Plötsligt tog han på sig en röd skinnjacka av samma snitt som Michael Jackson i ”Thriller”-videon och sjöng ett stycke ur Michael Jacksons ”Beat it”, till publikens stora förtjusning.
 
 
Darin minns tillbaka:
 
 
– Det började regna och vi skulle köra ett stort dansnummer till ”Money For Nothing” och då blev jag ju såklart ännu mer nervös inför det, eftersom scenen var hal och blöt. Men det gick jättebra, säger han till svt.se/allsang.
 
 
Sedan 2005 har Darin haft fem albumettor på topplistan, blivit utnämnd till en av de personer som präglade 00-talet mest samt samarbetat med flera av världens största producenter, låtskrivare och artister som Kat DeLuna, Lil Jon och Leona Lewis.
 
 
Nu gästar han Allsång på Skansen för femte gången. Ladda upp inför hans medverkan med en nostalgisk återblick till 2005 i klippet ovan, då Darin testade allsångsscenen för första gången.
 
 
 
 
http://www.svt.se/allsang/darin-minns-allsangsdebuten-jag-var-ganska-nervos

Darin - Juliet

 
 

Darin - NRK Supernytt

Darin Zanyar er 28 år musiker fra Sverige. Han ble kjent etter at han deltok i svensk Idol i 2004.

Selv om han ikke vant fikk han platekontrakt og har gitt ut flere album.

Vi fikk en prat med popstjerna fra Sverige og lurte på hva han gleder seg mest til i sommer.

 

 

SE VIDEO HÄR http://nrksuper.no/super/supernytt/2015/07/06/mot-darin/ 


Darin - Campus TV, Never have I ever

 
 

Behind the scenes under musikvideoinspelningen till Nobody Knows

Darin Worldwide fick chansen att ha en liten pratstund med Darin under musikvideoinspelningen till Nobody Knows.
 
När vi anländer till inspelningsplatsen i Singapore pratar vi med fotograf/kameramannen Johan Hannu, som menar att meningen bakom videon är att fånga Singapores själ, speciellt Singapore nattetid. Därför kommer musikvideon inkludera mycket bilder från stans trafik och byggnader. Vi fick också veta att delar av videon kommer bli inspelad i Stockholm, möjligtvis innehållandes fyrverkerier. Som vi redan vet om från Darins Instagram kommer videon även innehålla bilder från ett tak och Darin som går längst med Singapores gator. 
 
 
 
 
 
Under vårt snack men Darin berättar han att trots att det är sista inspelningsdagen är de långt ifrån klara.
 
 
"Vi kommer jobba fram till klockan 8 på morgonen, det här är bara början" 
 
 
Darin adderar även att videon kommer visa den snabba trafiken och trafikljus i överenstämmelse med uptempo delarna i låten, och att de kommer använda sig av en green screen för att ge intrycket av att Darin står mitt på gatan och sjunger refrängen. 
 
 
 
I övrigt frågade vi Darin om hans resa till Fillippinerna tillsammans med SOS Barnbyar. Han sa att TV4 kommer sända klipp ifrån resan i höst och att saker har förbättrats sen sist.
 
"Det var kul att träffa Angel. Hon går i skolan numera, vilket är bra. Och vi firade hennes födelsedag ihop, jag gav henne presenter ifrån Sverige. Vi försökte också gå tillbaka till Smokey Mountain, men det var stängt, och det är inte längre tillåtet för folk att bo där. Det är bra, deras regering har startat upp nya projekt och börjat bygga nya hus och hem till familjerna att bo på istället" 
 
 
Darin berättar även att han har en hektisk sommar och höst framför sig, eftersom han kommer åka fram och tillbaka mellan Sverige och Asien för att promota Fjärilar i magen och EXIT i ett flertal olika länder. 
 
Vad är planen? Asien och Sverige på samma gång?
 
"Ja, jag kommer behöva åka fram och tillbaka. Både nu i sommar och senare. Jag kommer åka till Australien också, och Nya Zeeland. Även mellanöstern, Dubai och sånna ställen. Och en turné i Kina är fastställd, där jag kommer besöka Shanghai, Peking och andra stora städer."
 
Förutom det kommer han också promota mer inom Norden
 
"Norge, Danmark, Finland. Jag kommer sjunga i Norsk TV igen i sommar, men kommer inte ihåg namnet på programmet." 
 
I övrigt kan vi också bekräfta att låten som Darin framförde under Moraeus med mera (som sänds nu i höst) heter "Juliet". Han säger att låttexten är en modern version på Shakespeares Romeo och Julia. Fast inget är bestämt än, Darin berättar att han vill att det ska bli nästa singel och att han troligtvis kommer framföra den live för första gången på TV under Allsång på Skansen den 14 Juli. Därför kommer Juliet troligtvis släppas som singel innan albumsläppet den 25 September. 
 
Gällande det nya albumet säger Darin att det är så gott som färdigt. 
 
"Vi är klara med mixningen av hela albumet. Nu är det bara masteringen kvar, sen är vi klara. Det finns många starka låtar, det är svårt att välja ut singlar. Det var svårt att välja första singeln också. Jag ville släppa något som sa "det här är det nya soundet" Ta mig tillbaka var inte en självklar hit, eftersom det är en mer singer-songwriter typ av låt, men det är skönt att den fungerat så bra" 
 
 

 
Översättning: Cassandra Hemdal
Foto: Darin Worldwide, Nathalie Pentler, Instagram @Darinofficial 
Hämtat från: 

Darin - Sankthans TV2


RSS 2.0