Darin bjöd på kärlek och allvar

Darin tar seriöst på sin relation med publiken och bjuder mycket på sig själv.
 
Darins turné är ordentligt påkostad. Med på scenen fanns ett femmannaband och en stråkkvartett.
 
Foto: Mikael Andersson
 
Det är omöjligt att inte gilla Darin.
 

Killen är ju så himla trevlig och seriös, och sjunger så bra med sådan inlevelse. Och när den allvarlige unge mannan spricker upp i ett leende smälter hjärtan i såväl gammal som ung.

 

När han kom in på Lokomotivets scen i Eskilstuna på torsdagskvällen ville publiken aldrig sluta skrika. Det var faktiskt ett helt galet drag i bänkraderna i den fullsatta konsertlokalen. Och sällan har jag sett en så blandad publik. Fritisbarn trängdes med herrar i övre medelåldern, även om män och kvinnor i 30-årsåldern dominerade. Men alla närvarande tycktes dock kunna Darins låtar.

 

Låtarna ja. Det har hunnit bli rätt många sedan Darin fick sitt genombrott i talangtävlingen "Idol" hösten 2004. Det var kanske lite otippat när det begav sig att tjejernas favorit - killen med tandställningen som bara kom tvåa i den då helt nya tv-showen - elva år senare skulle vara en av Sveriges mest folkkära artister som åker runt på en utsåld konserthusturné med ett album på svenska i ryggen och en stråkkvartett med på scenen.

 

Darin berättade från scenen om sitt senaste album "Fjärilar i magen", som han gjort själv och gett ut på eget skivbolag för att så göra det han själv ville. Han uttryckte sin glädje och stolthet över att komma ut och möta publiken med det materialet.

 

Det som kännetecknar Darin är inte den fantastiska rösten - han låter som ett helt boyband och fixar sköna falsettpartier - nej, det är hans förmåga att förmedla känslor. Vill man uttrycka sig lite fånigt skulle man kunna säga att Darin är en riktig smörsångare, men jag skulle vilja säga att Darin levererar romantik, och krydda uttrycket med 17 emojis i form av hjärtan och väl valda smileys.

 

Killen har också ett djupt allvar i sig och ett starkt engagemang. Han talade och det mörker som breder ut sig i världen, om krigen i Mellanöstern, flyktingkatastrofen och det politiska läget i Sverige. Sedan sjöng han "Tänk dig", en sång som han skrivit för att beskriva sina känslor kring det.

 

Detta var kanske det starkaste ögonblicket under konserten.

 

Ett annat starkt ögonblick var också när Darin sjöng Olle Ljungströms låt "En apa som likna dig" som han gjorde i tv-programmet "Så mycket bättre". Olle Ljungström har ett helt annat tilltal än Darin. Hans texter rymmer cynism och livströtthet, något som är så långt i från det Darin förmedlar som man kan komma. Hursomhelst blir mötet mellan Ljungström och Darin Zanyar precis vad som behövs för att det ska lyfta riktigt högt.

 

Men även om Darins låtar kan bli lite jolmiga ibland vore det synd om han förvandlades till något annat än precis det han är. En fin artist med hängivna fans - mötet var härligt att uppleva.

 

 
http://ekuriren.se/kulturnoje/1.3892512-darin-bjod-pa-karlek-och-allvar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0