Fängslande Darin lämnar ingen oberörd

 
 
 
 
Darin slog igenom över en natt i tv-programmet Idol 2004 och blott 17 år gammal släppte han debutalbumet "The Anthem" (2005), med hits som "Money For Nothing" och "Why Does It Rain".
 
Sedan dess har det släppts en hel del album och hits från Darin. Med sin medverkan i TV 4:s "Så mycket bättre" nådde han ut till en äldre och bredare publik med sina hyllade tolkningar av Magnus Ugglas "Astrologen" och Olle Ljungströms "En apa som liknar Dig". Tanken väcktes att skriva eget material och på svenska. Under det gångna året har han arbetat på sitt första svenskspråkiga album, som också markerar en musikalisk stilförändring mot en mer organisk ljudbild och en vuxnare tolkning. Första smakprovet blev singeln "Ta mig tillbaka" en låt som hans publik tog till sig direkt.
 
Darin är redan en av våra mest omtyckta svenska artister och det förstod man om man var i konserthuset. Jag har aldrig upplevt en så tänd publik som här fick möta en vuxnare och känsligare Darin. En artist och som musikaliskt kan leverera sina känslor och nu på svenska. En nära nog fulländad artist som vill ge sin publik allt och som han säger sig ha allt at tacka för. Att börja skriva egna låtar är ett måste för att överleva i branschen och att göra det på svenska är enligt undertecknad att gå rätt väg.
 
Innan Darin glider in på scen i rock och hatt, har publiken visslat och skrikit en bra stund för att visa sin uppskattning och förväntan. De flesta vet vad Darin går för och vet att han levererar. Han inleder lugnt med "Stockholms stad" och man får en känsla av att det här blir mycket från senaste plattan "Fjärilar i magen", en kväll fylld med ballader, men icke. Ballader jo då, men också varvat med det äldre materialet. Men det är ändå "Ta mig tillbaka" och "En apa som liknar Dig" som totaltänder publiken som sjunger med som jättekör på tusen personer. De kunde lika gärna ha sjungit "Kom tillbaka" – och det gör han säkert som ännu större artist.
 
 
 
Konsert: Darin, med stråkkapellet och musiker

Konserthuset

Betyg: 4 stickor

 

http://www.jp.se/article/fangslande-darin-lamnar-ingen-oberord/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0