Darin bjuder på ett charmigt sommarparty

Foto: Sofia Blomgren

 

Det börjar i duggregn och slutar med sommarparty.

Darin turnépremiär på svenska håller på att fastna i hösten men hittar till slut fram till värmen.

 

I glasögon och svart rock påminner Darin när han stegar ut på scen lite om en ung Niklas Strömstedt. Och oavsett vad Darin sjunger i låten “Följa John” så är det mitt i en svensk vistradition som popartisten nu befinner sig i. Höstens svenskspråkiga “Fjärilar i magen” visar att 28-åringen är redo för den sortens vemodiga vuxenballader som Sverige verkar älska.

Vårturnén innehåller (förstås) det mesta från plattan, men även gamla Darin-hits på engelska plus några “Så mycket bättre”-bidrag. Darins tanke är att under nittio minuter ta oss genom årstiderna med låtarnas hjälp, fram till sommaren.

 

Darin fastnar i höst-feeling

 

Ändå fastnar Darin lite för länge i en höst-feeling. Det är inte bandets fel, eller den riktigt vackra scen-inramningen. Inte heller en stråkkvartett som fyller ut och lyfter upp. Kanske handlar känslan av duggregn om att låtarna påminner om varandra och för ofta hamnar i samma tempo. När gästartisten Eagle-Eye Cherry plötsligt dyker upp är det som att någon smäller av en energibomb inne på Cirkus,. Efter det känns det som Darin tar för sig och tar ett steg fram. En kärleksfull publik har han från start, redan efter första låten vägrar de sluta klappa åt killen som ler däruppe. Men det är först sista halvtimmen som Darin vågar omfamna relationen fullt ut.

 

Darin har en uppenbar charm 

 

För drygt elva år sedan såg jag en valpig Darin gästa Marit Bergmans julshow på Debaser i Stockholm. Jag har sedan dess fortfarande inte sett en svensk artist med en lika naturlig charm. En charm som är uppenbar så fort han börjar sjunga, så även på Cirkus.

Darin är redan en av våra mest omtyckta svenska artister. Vägen till att han även ska bli det på svenska är inte avverkad. Nu han har i alla fall börjat färden på allvar.

 

__________________________________________________________________________________________

 

DARIN +++

Cirkus, Stockholm

Publik: 1 600.

Vem: Darin Zanyar slog igenom i första säsongens “Idol” 2004 och har sedan dess haft en väldigt framgångsrik solokarriär med flera almum- och singelettor. Har skrivit låtar till flera internationella artister. Var på lanserings-vända i Asien i höstas, parallellt med hans nya popspår på svenska.

Vad: Turnépremiär med fjolårets “Fjärilar i magen” i bagaget, den första Darin-plattan på svenska.

Turné: 12/2 Uppsala, 13/2 Örebro, 14/2 Västerås, 17/2 Gävle, 19/2 Umeå, 20/2 Luleå, 21/2 Stockholm, 24/2 Linköping, 25/2 Jönköping, 26/2 Malmö, 27/2 Helsingborg, 28/2 Borås, 3/3 Växjö, 4/3 Halmstad, 5/3 Göteborg, 6/3 Karlstad, 10/3 Eskilstuna, 11/3 Norrköping, 13/3 Vara, 14/3 Helsingfors, 18/3 Oslo

____________________________________________________________________________________________

 

http://www.expressen.se/noje/musik/darin-bjuder-pa-ett-charmigt-sommarparty/

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0