Darin lyser starkast

Med artister som Darin, Alcazar och Pernilla Wahlgren är Julgalan vinterns mest artisttäta evenemang. Poppiga soloframträdanden, duetter och medleyn avlöser varandra efter att julbordet har tömts. Det blir en firmafest utöver det vanliga där framträdandena är välproducerade och proffsiga, och där några av Sveriges bästa artister tävlar om vem som glittrar mest.

Det ligger mycket tid och förberedelser bakom Julgalan. Med ett flertal stora och välkända artister blir det lätt att man förväntar sig ett antal soloframträdanden utan något vidare samspel mellan de medverkande. Julgalan är mycket mer än så.


Darin lyser starkast

Alcazar, Darin, Pernilla Wahlgren, Broken Door, Velvet, Rasmus Seebach och Maria Montazami utgör alla dragnamn när Annexet bjuder in till julbord och show. Men trots att det är välkända och säkerligen ganska upptagna artister som ställer upp på årets firmafest, är det en tight och välproducerad show de fått ihop. Självklart får alla sin egen stund i rampljuset, men förutom soloframträdanden med både artisternas egna hits och ett antal Las Vegas-inspirerade framträdanden, grupperar de också ihop sig i olika konstellationer och bjuder på riktigt snygga shownummer tillsammans.

Kvällens starkast lysande stjärna är Darin, som också lyfts upp mest i showen. Det är han som får köra flest egna låtar, och det är också han som gör det bäst. Med sin klara scennärvaro och sin unika röst är Darin en av Sveriges bästa artister, och han spar inte på krutet när han strålar på Julgalan. Annars är det Rasmus Seebach som uppskattas mest av publiken när han drar igång sommarplågan "Natteravn".

Snyggt, tight och proffsigt

Den som besöker Julgalan får även se artisterna lära känna varandra bättre i ett flertal framträdanden och medleyn. Framför allt är det tjejerna som dyker upp i olika konstellationer under kvällen. Det är roligt att få se Alcazar-tjejerna visa vilka duktiga sångerskor de är – även om jag gärna hade sett mer av Andreas Lundstedt under föreställningen. Shownumren som artisterna gör tillsammans är också kvällens mest underhållande, och det sparas inte på krutet. De duktiga dansarna i Urban Angels dyker ständigt upp med nya outfits och läckra koreografier, och artisterna själva är inte sena att haka på. Det är snyggt, tight och proffsigt.

Ett stort plus är också att lokalen utnyttjas maximalt för att alla middagsgäster ska få komma nära artisterna. Borden blir till catwalks, och ett podium mitt i lokalen blir en utmärkt plattform för några av de mer stillsamma framträdandena. Men man får hålla hårt i glasen – både på grund av de vilda shownumren och den ivriga personalen som gärna plockar undan ofärdiga tallrikar och glas.


Den perfekta firmafesten

På det stora hela är Julgalan den perfekta firmafesten, oavsett om man kommer med sitt företag eller om man hör till den minoritet som själv beställer biljetter. Maten är kanske inget utöver det vanliga, men säg den som inte blir underhållen av föreställningen! Det är snyggt, glittrigt och välgjort, något som gör Julgalan till årets kanske bästa julshow.


Darin strålar på Julgalan. Bild: Mirja Bokholm, Poplight


http://poplight.zitiz.se/artikel/julgalan-vilken-show


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0