Passionerat – för hela familjen

Darins turnépremiär är påkostad, storslagen och har lysande pophits

 

 

 

Foto: Adrian Pehrson/Rockfoto

 

Snart tio år in i karriären har Darin blommat ut som en folkets man.

Turné­premiären är en fest för hela familjen – komplett med konfettiregn och Magnus Uggla.

 

Jag såg Darin senast på en folkpark i Karlshamn för tre år sedan. Framför scenen stod glesa skaror med barn och åt popcorn.

Det har hänt en del sedan dess. Efter prinsessbröllop och ”Så mycket bättre” är barnens mammor och pappor inte längre med enbart i egenskap av barnvakter. De sjunger med i ”Astrologen”.

Dessutom är produktionen så mycket dyrare. Ett tretton personer starkt band med körsångare, stråkkvartett och två batterister som gör upp i en trumbattle när huvudpersonen byter jacka.

 

Blixtrande leende

 

Darin rullar axlar och frustar farligt, bara för att i nästa sekund spricka upp i ett blixtrande leende och konversera artigt med publiken. Han levererar sångerna med en passionerad glöd och en yvig mikrofonteknik han bara till hälften behärskar.

Pugh Rogefeldts ”Stockholm” får vi redan som andra nummer och när Magnus Uggla själv traskar in för sin duett vet jublet inga gränser.

 

Står fri

 

Att som 25-åring tvingas tolka gamla rockmän är också ett öde. Darin har ju potential att vara så mycket bättre. ”Runaway”, ”Check you out” och ”Lovekiller” är ­lysande pophits. Där och då står han fri från Pughar och Ugglor. Då är han Vällingbys Usher.

 /Per Magnusson

 

Cirkus, Stockholm. Publik: 1 750. Längd: En och en halv timme. Bäst: ”Money for nothing” med kurdisk krydda i kompet. Sämst: ”Viva la ­vida” hade ju passat bra på Strand i Borgholm.

 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/article16621560.ab


Kommentarer
Postat av: Linnea

Hej, vet du något om låtarna Darin skrev innan han var med i Idol? Hade dom sparade för länge sedan, men nu mins jag inte vad dom heter längre, gör du?

Svar: Hej Linnea!
Har en kategori som heter - Extra låtar
http://darinzanyarblogg.blogg.se/category/extra-latar.html
Där kanske några av de låtar du undrar över finns?
None None

2013-04-19 @ 11:03:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0