Darin - Allsång på Skansen

 
 
 
Program 4, Tisdag 14/7
 

Det hettade till på allsångsscenen förra sommaren, när Darin bjöd på en hyllad eldshow. Nu är han tillbaka på Allsång på Skansen för femte gången i ordningen.

 

Tvåa i den första upplagan av Idol 2004, två europeiska NRJ Awards, fyra i Melodifestivalen 2010 (”You're Out Of My Life”) och massor av radiohits i såväl Sverige som Europa.

 

Mycket har hänt sedan Darin Zanyar slog igenom som 17-åring för tio år sedan.

 

Exempelvis bjöds han in till det kungliga bröllopet 2010 för att specialskriva en låt (”Can't Stop Love”) till kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Men han har även hunnit med att gästa Allsång på Skansen fyra gånger (2005, 2010, 2012 och 2014). Han minns allsångsdebuten med skräckblandad förtjusning.

 

– Första gången jag var med var jag ganska nervös. Det var första stora programmet jag gjorde efter Idol. Det började regna och vi skulle köra ett stort dansnummer till ”Money For Nothing” och då blev jag ju såklart ännu mer nervös inför det, eftersom scenen var hal och blöt. Men det gick jättebra, sade han inför sin medverkan 2014.

 

Nu är han aktuell med låten ”Ta mig tillbaka”, som bygger på olika minnen från hans barndom. Ett av minnena som genomsyrar låten är hur han lekte i skogarna i Akalla och Husby som liten.

 

Singeln är också hans första egenskrivna låt på svenska. Tidigare har han endast sjungit på svenska, första gången i TV4:s ”Så mycket bättre” där han framförde egna, och väldigt hyllade, versioner av Olle Ljungströms ”En apa som liknar dig” och Magnus Ugglas ”Astrologen”.

 

 

http://www.svt.se/allsang/gaster/darin-2

___________________________________________________________________________________________

 

Se Darins allsångshälsning

 

Darin kunde inte medverka på pressdagen, men ville vara med på ett hörn ändå. Här ser du hans videohälsning.

 

 
http://www.svt.se/allsang/se-darins-allsangshalsning
 
http://www.svt.se/allsang/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0