Darin: ”Inspirationen kommer på natten”

”Jag gillar Kaffeverket på grund av känslan och New York- och Berlin-stilen, vilket är mina två favoritstäder. Sen har de även väldigt trevlig personal”, säger Darin Zanyar. Foto: Alexander Mahmoud
 
 
Utekväll på fredagen, filmkväll på lördagen. På söndagen – tapas och låtskrivande. Så är den ultimata helgen enligt skivaktuella Darin Zanyar.
 

Fredag

 

”Jag har varit ute och rest mycket den senaste tiden så det jag är mest sugen på nu är att träffa mina vänner. Jag fixar en liten fest hemma hos mig med schyst musik och drinkar. Om vi har mat så dricker jag rödvin, annars blir det öl eller drinkar. Jag är ganska bra på att blanda drinkar men jag har inget namn på dem utan blandar bara som jag tycker.

 

Efter det drar vi nog till någon klubb kring Stureplan. Jag går inte ut så ofta men nu är jag sugen på det. Det brukar inte bli så sent, jag är hemma igen senast klockan 03. Det är skillnad i till exempel Berlin där man går ut mycket senare och är på också ute längre in på natten.”

 

Lördag

 

”Jag älskar att sova och är verkligen ingen morgonmänniska. Därför vaknar jag sent, runt klockan 10 kanske. Frukost är inte min grej utan jag måste vänta några timmar innan jag äter. Därför passar det perfekt med en brunch, den på Grand Hôtel är bra och det är vacker utsikt. Om jag varit ute kvällen innan kanske det blir lunch i stället, förmodligen sushi. Ljunggren på Götgatan har grym sushi, deras spicy tuna är så god och jag gillar friterade rullar.

Efter det, om det är bra väder, så drar jag och några polare till en park, kanske den som är vid S:t Johannes kyrka. Där hänger vi på eftermiddagen innan jag åker hem och lagar middag. Jag lagar ganska mycket mat, min paradrätt är pasta bolognese. Eftersom det blev utekväll på fredagen så blir det filmkväll nu. Jag är allätare när det kommer till film, genre spelar ingen roll utan en bra film är en bra film. Jag tittar ganska mycket på serier med och kan verkligen fasta i dem. Nyligen såg jag klart Netflixs serie ”Narcos”, den var riktigt bra. Till filmkvällen poppar jag och mina vänner popcorn. Jag brukar inte köpa micropopcorn utan poppar i kastrull och strör över lite grillkrydda. Innan jag somnar sitter jag framför datorn eller mobilen och kollar sociala medier. Jag kan fastna i timmar och bara scrolla.”

 

Foto: Jonas Lindkvist

 

Söndag

 

”Om det är sommar och fint väder så älskar jag att bada. Om det finns vatten i närheten så hoppar jag i. Fredhällsklipporna är ett bra sol- och badställe. Då kan man passa på och käka lunch på Solstugan, de har en riktigt bra hamburgertallrik. Efter det drar jag till Kaffe­verket, det är schyst om man bara vill hänga lite och dricka en smoothie. Jag gillar det på grund av känslan och New York- och Berlin-stilen, vilket är mina två favoritstäder. Sen har de även väldigt trevlig personal. Jag älskar tapas, så när det är dags för middag går jag till restaurang Sangria som ligger vid Sankt Eriksgatan. Där blir det något glas sangria och tapas. När jag är ledig så skriver jag mycket. Inspirationen brukar oftast komma på natten eller sena kvällar och då sätter jag mig vid mitt piano hemma. För att kunna skapa kan jag inte vara överarbetad, då har jag inte lusten. Att åka till gymmet eller att gå ut och springa hjälper – för om jag inte håller i gång orkar jag mycket mindre.”

 

 

http://www.dn.se/sthlm/darin-inspirationen-kommer-pa-natten/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0